Sezatoarea canadiana (44)
Raspunsuri - Pagina 8
Ira spune:
Magdoneeeeee, bine ai venit in Canada, sa-ti fie cu noroc si sa nu lasi niciodata garda jos !
Mai fratilor, am niste nervi pe mine, numai cand ma gandesc c-as putea sa ma intorc in Ro si sa suport iar figuri si fitze de la functionari blazati ma apuca damblaua. La toamna va trebui sa-mi refac pasaportul ca-mi expira si trebuie sa ies din tara si vara viitoare.....am citit un subiect pe qc ro de vreo 20 de pagini cu romani care asteapta pasapoartele la ambasada....
nesimtire pe fata, de ce ne trateaza ca pe niste handicapati ?
Numai cand ma gandesc ca va trebui sa calc in ambasada aia ma apuca cu nervii.
N-o da domnu' sa am odata pasaportul ala canadian si sa scap de idioti ? Stau functionarii ambasadei pe banii statului roman, salarii de 2-3 mii euro de caciula si...nu ne ajuta deloc, nu ne usureaza viata, nu fac nimic pentru noi, romanii plecati...
In fine...Laurici, ai un bisou .
Nelia, senx, am cumparat de la Maxi o punculita de 3 $, o s-o incerc sa vad...
Ma apuc de gatit, fetele, mi-am cumparat vase de Jena si-o sa prestez maine peste cu legume natur la cuptor.
Are cineva o reteta de prajitura bestiala cu ceva cereale in blat si la mijloc curmale ? Imi place la nebunie, dar vreau s-o prepar eu in casa.
Vine weeeeeeekeeeeeeeenduuuuuu, yupiiiiiiiiiiiiiii !!
Sofie - 3 ani
Ira spune:
Am uitat sa va povestesc cum mi-am aruncat cuptorul cu microunde saptamana trecuta la poubelle, ca m-am speriat de ce-am citit despre el, si-i incalzeam numai Sofiei lapte acolo, culmea...
Acum ii incalzesc laptele ca in evul mediu, in ibric, stau 10 minute in fiecare seara, dar merita efortul, zic eu...
Acum vreau sa-mi cumpar un soi de cuptor electric care are un gratar inauntru, mi se pare foarte bun....mai are cineva ?
...si inca ceva, sunt decisa sa incep sa fac economii pentru achizitionarea unui aspirator de top, nr 1 daca se poate. M-am saturat de janghini. Aveti ceva idei si sugestii in acest sens ?
Merciiiiiiiiiii.
Sofie - 3 ani
clau07 spune:
quote:
Originally posted by Ira
[size=1]Mai fratilor, am niste nervi pe mine, numai cand ma gandesc c-as putea sa ma intorc in Ro si sa suport iar figuri si fitze de la functionari blazati ma apuca damblaua. La toamna va trebui sa-mi refac pasaportul ca-mi expira si trebuie sa ies din tara si vara viitoare.....am citit un subiect pe qc ro de vreo 20 de pagini cu romani care asteapta pasapoartele la ambasada....
Ira , tu te referi la ambasada de aici din Montreal? Nu am inteles prea bine, unde asteapta pasapoartele?
Eu am depus actele pentru pasaportul nou aici la Consulat, am platit 100$ si urmeaza sa ma sune cand il primesc sa ma duc dupa el. Dureaza ceva timp ( am inteles ca vreo 2 luni). Dar nu am de gand sa plec niciunde deocamdata. Dar l-am primit inapoi pe cel vechi si mi-l anuleaza doar cand mi-l da pe cel nou. Asa ca eu cred ca pot sa-l folosesc pana atunci. Dupa parerea mea te costa mai putin decat biletele de avion( in cazul in care vrei sa mergi acasa doar pentru asta).
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
Ira spune:
Si dedicatie pt. Laura, ultima perla a Sofiei de azi dimineata:
&&&&&&&
Ma exaspereaza odorul personal in zori de zi.
In somnul dulce al diminetii, cand ai chef sa te intorci de pe-o ^parte pe cealalalta, sa te intinzi, sa simti inca o data perna racoroasa pe ureche...incepe sirena :
-Mamiiiiiiiiii, m-am treziiiiiiit, vino sa ma iei (de parc-ar fi invalida, tre s-o iau in brate si s-o pup, c-asa-i la noi dimineata, nu-i ca seara)
Dimineata de dimineata oboseala acumulata cu astenia de primavara, ochi lipiti....pana cand la un moment dat am cedat. Aseara i-am facut instructajul :
-Mami, maine dimineata daca mai strigi o sa ma enervez foarte rau. Vii frumos la noi in pat, te asezi langa noi si astepti sa sune ceasul si sa se trezeasca mami cu tati, ok ? Nu mai strigi ca-ti rup chisherili, capisci ?
-ok, mami, aud glasul diafan
Azi dimineata ce credeti ? Da? da ? Of couuuurz :
-Mamiiii, mamiiii, vino sa ma iei.
Ma trezesc cu parul in sus de nervi si ma duc spre dormitorul ei :
-SOFIA !!!! ce-ti spusei aseara ? Nu vezi in ce hal arat de oboseala ? Vrei sa ma terorizezi la maxim ?
- Mami, dar astazi n-am strigat, te-am chemat frumos
Sofie - 3 ani
Ira spune:
quote:
Originally posted by clau07quote:
Originally posted by Ira
Mai fratilor, am niste nervi pe mine, numai cand ma gandesc c-as putea sa ma intorc in Ro si sa suport iar figuri si fitze de la functionari blazati ma apuca damblaua. La toamna va trebui sa-mi refac pasaportul ca-mi expira si trebuie sa ies din tara si vara viitoare.....am citit un subiect pe qc ro de vreo 20 de pagini cu romani care asteapta pasapoartele la ambasada....
Ira , tu te referi la ambasada de aici din Montreal? Nu am inteles prea bine, unde asteapta pasapoartele?
Eu am depus actele pentru pasaportul nou aici la Consulat, am platit 100$ si urmeaza sa ma sune cand il primesc sa ma duc dupa el. Dureaza ceva timp ( am inteles ca vreo 2 luni). Dar nu am de gand sa plec niciunde deocamdata. Dar l-am primit inapoi pe cel vechi si mi-l anuleaza doar cand mi-l da pe cel nou. Asa ca eu cred ca pot sa-l folosesc pana atunci. Dupa parerea mea te costa mai putin decat biletele de avion( in cazul in care vrei sa mergi acasa doar pentru asta).
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
Sunt oameni care asteapta de luni de zile pasaportul, geaba au platit, au facut galagie, etc. Esti optimista daca tu crezi ca-ti va veni in 2 luni, sunt romani care asteapta de 1 an, e subiect pe qc ro.
http://www.forum.quebec.ro/index.php/topic,27652.0.html
Eu am avut un super stress ca sa nu-mi fie expirat pasaportul ca am un turneu in Anglia la vara, si am avut noroc. Aveam pasaportul la banca, acolo ne tinem actele, si nu aveam timp sa trec sa-l verific.....Dar anul urmator ce ma voi face ? Va trebui sa ies si in 2007...Pot sa-mi depun din septembrie pentru vara viitoare, ca tot degeaba...sunt sigura ca o sa fie probleme...
[size=1]Sofie - 3 ani
forte spune:
quote:
Originally posted by Ira
[
Sunt oameni care asteapta de luni de zile pasaportul, geaba au platit, au facut galagie, etc. Esti optimista daca tu crezi ca-ti va veni in 2 luni, sunt romani care asteapta de 1 an, e subiect pe qc ro.
http://www.forum.quebec.ro/index.php/topic,27652.0.html
Ira, unii mai au si ghinion. Si eu mi-am schimbat pasaportul la consulat, am platit bine merci si l-am avut in doua luni jumate. Cred ca din cei care asteapta un pasaport de un an sint si aia care-si pierd bagajele pe aeroporturi.
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Dana, multumesc pentru reteta. Va fi ziua sotului meu luna viitoare si as vrea sa pot face ceva din care sa gust si eu. Nu stiu ce este cu PM, pot primi mesaje private dar nu stiu de ce nu apare optiunea asta si la mine.
pentr reteta
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
Noi
Cu placere...daca te duci la semnatura mea il poti vedea si in poza.
Nu am mai stiut sa sterg poza si a ramas acolo....
Ira, il poti face cu incredere, este Monti si ,teoretic nu ingrasa.
Si de ce te-ai suparat pe microunde?? Zi-mi si mie ca zilnic copiii mei isi incalzesc mincarea, singurei.
Ange,eu frisca o faceam din crema de frisca (este la Maxi linga crema de bucatarie 35%) si o bat cu mixerul amestecind cu zaharina.
Chatonel,suna tare bine cu visine dar mie nu mi-a dat prin cap.
O intrebare ptr voi toate: ce stiti despre "melaleuca"? Am aflat de curind, va veni o prietena sa-mi faca o demonstratie dar vroiam sa stiu mai multe.
Dana si gemenii
Voiculestii
Cricor spune:
Magdone, bine ati venit !!! cam urat afara, dar vine primavara si o sa fie tare frumos. Succes in tot ce va propuneti, daca ai intrebari, le asteptam.
Ira, am auzit ca se astepta mult, dar chiar de un an?? Nasol. Am niste prieteni care tocmai au primit pasapoartele dupa 5 luni, dar ei erau multumiti ca n-aveau nici o graba. Eu am auzit ca din lipsa de fonduri, ministerul de externe a redus curierii diplomatici inspre/dinspre ambasade (sau o fi doar scuza vesnica cu banii), asa ca daca ai noroc sa depui pasaportul chiar inainte sa plece curierul, dureaza mai putin.
Fetele din Toronto, daca va intereseaza, in weekend e la City Hall "Easter Around the World", probabil ca sunt mai multe detalii pe toronto.com.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
OlgaTarziu spune:
salut fetelor!
Ploua naiba s-o ia de ploaie si copilul meu zici ca a sevit ciocolata intravenos. Asa urasc zilele cand nu pot iesi cu el afara...
Pasaportne-am facut si eu si sotul si a durat 3 luni. Am platit banul cash ca altfel astia nu functioneaza si ne-au sunat cand au ajuns. Deci nu a durat nici pe departe foarte mult.
Un pic suparata... Ieri am fost cu piticul la doctor si de unde pana acum o luna zicea ca ne va trimite dupa ce venim din Romania la un cardiolog ieri a decis dintr-o data ca trebuie sa mergem repede. Sa nu va spun ce e in sufletul meu. Stiu ca e un suflu sistolic care dispare la multi copilasi in timp. Diferenta ca la Tony se inrautateste treaba. Asta dupa ce m-am luptat cu 3 migrene in doua saptamani doar bine a venit sa-mi puna capacul. Si cica sa mergem inainte de plecarea acasa... Nici nu vreau sa ma gandesc ca clachez...
Olga
Si maine e o zi
Ira spune:
Claudia, Forte, Dana, Corina, va multumesc pentru exemple.
Am citit prea multe pe tema pasapoarte si consulatul lu' peste ca sa ma relaxez inca. O sa va relatez la toamna din experienta personala cu pasaportul si....da doamne sa luam cetatenia mai repede ca sa ma linistesc.
Olga, sanatate maxima lui Tony. Mai bine ca va cheama inainte, ca sa fiti linistiti in timpul vacantei din Ro .
Sofie - 3 ani