Devoratorii de teatru!
Raspunsuri - Pagina 7
brendamitran spune:
dap,dar repertoriul de la Nottara l-am cam epuizat,daca este tot ala,n-am facut nimic....o sa intru pe site-ul lor sa vad.
Multzam fain de informatie!
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
nuschu spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Of! Va invidiez ca povestiti asa frumos de spectacolele din Bucuresti! La noi la Iasi, studenta fiind, nu prea pierdeam nimic, dar...devoram tot ce prindeam intr-un amarat de w-e cand veneam in Bucuresti. In Iasi acum merg muuult mai rar (din pacate) si ies din sala muuult mai fara nici un fior.
Marius Manole a facut facultatea la Iasi (cred ca nu fac vreo confuzie, ca nu prea retin numle). E tipul acela cu aspect adolescentin, blondutz. Da. Il vazusem - student fiind - intr-o "montare" a unui coleg, o veche cunostinta. Promitea. Acum...nu l-am mai vazut de mult pe scena. Sa ma tineit la curent cand e in vreo piesa si poate fug o tzara pana la Buceresti.
Oana si Stefanel
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Ghinetz, Marius Manole joaca la National, intr-o piesa ce a avut premiera chiar anul asta, in iarna (nu-i mai stiu numele) si l-am vazut la Green Hours, intr-o piesa de Lia Bugnar si probabil mai joaca si in alte piese.
Daca tot a adus Sofia vorba despre Casandra, mie-mi place acolo, desi e vechi, scaune roase, aduce mai mult cu o sala de festivitati de liceu, sunt multe emotii si actorii-s fara experienta si parca-s mai aproape de public...
Li
sofia_misicu spune:
Inca din liceu, sub influenta maica-mii ma duceam la fiecare examen de absolvire la Casandra. Pe vremea aia eram disperata dupa teatru, mancam, visam, boceam teatru. Si nu stiu cat de mult era pasiune si foame de teatru dar studentii aia erau exact pe placul meu: emotiile erau emotii, pasiunea era adevarata, nu erau plafonati, talentul sarea in ochi... Stiu ca eram cutra si ma duceam cu niste prieteni si faceam prognosticuri: pe care dintre studentii aia o sa ii vedem pe scene de teatru mari si pe care o sa ii vedem in reclame. Tot in vremea respectiva stateam in biblioteca prafoasa de la UNATC si ma documentam (voiam sa dau la teatru) si am citit despre Stanislavsky si alte tehnici teatrale. Mi se parea extraordinar. Apoi, le-am fumat pe toate: intai Comedia, apoi Nottara, TNB, Odeon, Bulandra. N-am dat la teatru din motive stupide da am ramas cu pasiunea asta. Am ajuns la Toaca unde faceam PR, management cultural, spalat pe jos si mi s-au deschis ochii. Tocmai pentru ca in Romania nu sunt multi amatori de arta contemporana, Toaca colabora aproape numai cu straini. Am avut ocazia sa vad niste oameni de arta extraordinari: actori, regizori, dansatori . am vazut cu ochii mei manifestari multimedia, physical theatre, dans contemporan african, piese de teatru in fabrici abandonate, in foste grajduri...
Acum m-am cam blazat. Daca merg la teatru, mi-am facut un obicei in a ma duce la Bulandra sau la Teatru Mic. Nu mai gust piesele clasice aproape deloc. Poate doar un Cehov da' Unchiul Vanea de la Bulandra a fost singura piesa de la care m-am ridicat si-am plecat. Groaznica. La fel si Casatoria. Mare dezamagire. Mi-a placut in schimb Cafeneaua cu Malaele.
Nuka si Mama la Nuka
brendamitran spune:
"cafeneaua" am vrut si eu s-o vad!
se mai joaca?
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
brendamitran spune:
Vad ca la National,Odeon,n-au inceput stagiunile,la Nottara se joaca tot cele vechi,la celelalte n-am mai avut rabdare sa caut.....
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
Natasa spune:
Saptamina asta am vazut doua piese: "Idolul si Ion Anapoda" si "DAnsind pentru zeul pagin" (ambele la National). Prima mi-a placut tare mult, Dan Puric si Ileana Stana Ionescu sint absolut exceptionali, piesa e clasica si frumos pusa in scena. A doua este o mare mizerie si chiar daca Gheorghe Dinica va va tenta sa va duceti, n-o faceti! Rolul lui e unul secundar, piesa e extrem de plictisotoare si fara vlaga (un soi de Cehov ratat, de "Trei surori" in mizerie :) )
Mai astept sugestii si pareri despe ce-ati mai vazut. "Parcheaza masina la Harvard", la Teatrul Evreiesc, a vazut careva?
brendamitran spune:
Nu stiu ce repertoriu mai au cei de la Nottara,dar merita sa vezi
"operele complete ale lui Wlm Skspr"
"scandal la opera"
"hangita"
BRENDA
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
nuschu spune:
Presupun ca putem povesti tot aici despre spectacolele de opera.
Din stagiunea actuala, am vazut Faust, Traviata si Cosi fan tutte.
Am dat ordinea preferintelor mele (emotia pe care mi-a transmis-o fiecare spectacol).
Vreau sa merg sa vad Barbierul din Sevilla (la sf. lui noiembrie) si Nunta lui Figaro (in pregatire).
Li
baby-boom spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Tocmai am auzit la Radio Guerrilla ca Andrei Serban va monta din nou in Romania, la Sibiu, Pescarusul si o alta piesa (necunoscuta mie).
Vor juca Maia si baiatul ei si altcineva nu mai stiu.
Andrei Serban si-a publicat www.polirom.ro/titluri.cgi?action=titluri&class=details&id=2224&colectia=" target="_blank">biografia la Polirom, tare mult mi-as dori sa o citesc si eu.
A mai pus in scena Purificare, la Cluj, premiera a fost in 26 septembrie...autoare e Sarah Kane, o dramaturgista care s-a sinucis foarte tanara fiind...si promitea!
...nici atunci, si nici ieri, la a doua reprezentatie n-am fost, a doua oara n-am mai gasit bilete, mai rar teatru la cluj cu casa inchisa...dar in noiembrie nici nu ma gandesc s-o pierd!
As vrea din suflet sa pot vedea si eu Inima de caine...am citit-o in original si e o carte deosebita...
p.s....am indraznit sa pun odata in practica pasiunea asta pentru teatru...ma bantuie de 7 ani in faza actuala...asa ca la 24 de ani, dupa cateva luni de pregatiri am intrat la teatru in cluj...vom face multi oameni fericiti, caci mergem pe "filiera" Stanislawsky, Grotowsky, Kantor...
...din pacate putina lume scrie la topicul acesta ...dc?
Florina
" I think this is the beginning of a beautiful friendship ..."
brendamitran spune:
Nu are rost sa ne mai intrebam de ce.....
BRENDA
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI