Mamici de martie-aprilie 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by ciuf
Eu am inceput sa am carcei in gambe si sunt asa de durerosi si mi se contracteaza musculatura ca ieri m-am pomenit cu febra musculara la picioare.
Deci e cazul sa mai iau Ca.
Pp fac si eu de nu stiu cate ori pe noapte.
Ce vroiam sa intreb burticutele. Aveti dureri intre picioare, la musculatura interioara a piciorului? Ca pe mine ma apuca niste junghiuri de ma indoaie.
Aseara am tot avut dureri in vagin, asa ca niste cutite.

Ciuf, parca ai descrie prin ce trec eu, de la inceputul saptaminii. EXACT prin ce trec eu.

37+2

Mergi la inceput

Andan si Liliprejbeanu, felicitari! Sa aveti bebelusi sanatosi si fara colici, cuminti si mincaciosi!
Andan - 3700g? Pai la ce bucalata e, nici nu ma mir!
Adar - 57 de cm??? Eu stiam ca 53 e cam maxim, dar al tau e chiar un lungan!

Tinutza, vai de mine, vin dupa tine si sa vezi ce bataita iti iei! Cum e posibil sa faci asa nazdravanii la sarcina ta? Tz tz tz... Ai grija si stai si tu mai la nivelul solului, ok?

Taman ce voiam sa va spun si eu de Kim, ca e bine, acasa, cu "gagicuta ei" (cum ii place ei sa-i spuna). A spus sa nu ne speriem, ea a fost chiar un caz special. Si a mai spus ca, dupa tot ce a experimentat la nasterea asta, ar opta numai pentru nastere naturala. Deh, saraca de ea aproape ca a nascut de 2 ori, si natural si prin cezariana, deci poate compara. (Ajunsese la dilatatie 10 si chiar se vedea capul Aliciei, cind s-a spart chistul si... s-a recurs la cezariana)

Mergi la inceput

Kim a mai pus niste poze cu Alicia, aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Vaaaii, ce scumpica e bebe Alicia ! Iti vine s-o mananci ....

Noi ieri am implinit o luna si am fost la tanti doctora sa ne masoare. Am luat in greutate doar 500 g dar cica e normal la bebeii nascuti cu greutate mai mare (a avut 4 kg).
Of, si cica la 3 luni trebuie sa facem radiografie, sa vada daca are sau nu displazie de sold .... mie nu-mi prea vine sa-l iradiez asa de mic

Am reusit in sfarsit sa adaug poze proaspete in contul comun, mersi Aida si Tinutza.

Irina, mami de Andrei (03.03.06)

Multe poze cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Kim, welcome home

Irina, sunt pe fuga dar am citit postul tau: radiografie???esti sigura?te intreb pentru ca si mititica mea e programata tot pentru a se vedea daca are problema asta, insa la ECHOGRAFIE...in nici un caz la razeoricum, stai linistita, nu mai stiu cum ai nascut tu[bang(sorry, memoria,,,) insa la cezariene (cum a fost cazul meu) in 50 la suta din cazuri doctorul mai grabit apuca bebele cam brutal de picioruse, si de aici suspiciunea asta...la noi e posibilitatea f mica insa vreau eu sa stau linistita, si ii mai pun si 2 pampersi cand imi amintesc...
ideea era, vezi sa nu fi inteles gresit, ca eu stiu ca se face ECHO si nu radiografie la bebe asa de mic
oricum, succes si

fetele, promit sa recuperez maine

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

KIM e acasa cu printesa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Kim bine-ai revenit acasa alaturi de bebelina ta. E frumusica foc si sunt convinsa ca de-acum ai sa fii tare ocupata ... Mult succes si babelina mancacioasa si cuminte.
Tina mama zau daca nu meriti tu bataita la poponetul gol ... poate asa vine si bebe mai repede. Cum poti sa te cateri asa mai iubita? AM inteles eu ca te simti ca un fulg si deja ai momente cand parca nici nu te mai simti gravida, dar totusi. Bine ca sunteti OK! amandoi si tati a scapat fara un atac de cord.
Lili felicitari pentru Vladut Lucas! Sa fie sanatos si mancacios si cumintel.
BitaB felicitari pentru fetita si asteptam mai multe detalii cand ai timp.
Andan felicitari pentru Sara Iulia si sa fie sanatoasa, mancacioasa si cumintica.
Andreea impresionata povestea ta dar si mai impresionante sunt pozele bebelinei. Va doresc numai bine si multumim pentru toate detaliile si informatiile pe care ni le-ai dat cat priveste nasterea.
Fetelor eu am gresit cand am zis c-am implinit 37 de saptamani ... sunt de fapt 38 implinite fix duminica.
Va pup pe toate si nastere usoara tututror celor care se o vor face inaintea mea.

Zuzilici si Isabella Maria
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png

Mergi la inceput

Edutu, Manu, Cristina32, Corinag, pe unde sunteti? Ca va avem pe lista de gravidute care urmeaza sa nasca, si nici urma de voi pe-aici.

Aha, Zuzilici (era sa scriu Zgubilici ). Deci esti inaintea mea, inseamna. Pai atunci poftiti de nasteti, nu va jenati Si ne povestiti si noua cum e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Fetelor, am intrat numai putin, sa va dau vesti despre mine.Sunt in spital de ieri, azi am venit pt o ora acasa sa ma rad acolea jos si am mai avut o treaba in oras.M-am internat ieri pt analize si dr meu a zis ca nu-mi mai da drumul pana nu nasc.Aseara mi-au dat ulei de ricin si de dimineata dr mi-a deschis colul cu manuta lui aia priceputa.Vreau sa va zic ca a fost un cosmar ce mi-a facut de dimineata.A durut ca naiba, dar sper sa nu mai am mult de asteptat.Poate azi nasc.Tineti-mi pumnii!! Maine fac si eu 39 de saptamani.Nu vreau sa mai astept!!!!!Vreau sa nasc azi!!!
N-am apucat sa citesc din urma, asa ca urez bun venit pe lume tuturor bebicilor care s-au nascut cat am lipsit eu si felicitari tuturor mamicilor.
Tina, am vazut ca n-ai nascut.Chiar vroiam sa-ti trimit un mesaj aseara, cand ma plictiseam in spital, sa te intreb.Imi pare rau pt tine, dar te rog sa nu disperi.Mai ia o data la frecat tot parchetul din casa, ca nu se stie...poate se hotaraste bebe si vine.
Va pup pe toate, sa aveti grija de voi si de bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

POVESTEA NASTERII LUI BB MARC ALEXANDRU:
Maternitatea Oradea, dr. Rotaru Radu,
Apgar 9/10, 3500 gr,54 cm, natural
28.03.2006, ora 11,25

Asadar, luni, 27.03.am fost la control la spital si nu aveam nici o noutate: col inchis, nici un semn. dr. ma chemase pe joi, cand urma sa ma interneze, pt. ca se apropia termenul (1.04). V-am postat atunci un mesaj, eram dezamagita ca nu se intampla nimic si am crezut ca voi fi ultima dintre cele cu termenul ca al meu care va naste. Chiar vorbisem cu Tina pe mess. Apoi m-am apucat sa fac curatenie generala in casa, sa spal perdelele, asa pt. orice eventualitate. Totul parea ok, pana pe la ora 2 noaptea, cand inceput sa ma doara burtica si spatele, sub forma unor contractii destul de dureroase. Mi-am zis ca o fi de la efort...Trece o ora, 2,3, mi-am dat seama ca ceva nu este in regula , am inceput sa-mi monitorizez contractiile, erau regulate, la interval de 10 min. si din in ce mai dureroase, dar suportabile. La 6 dimineatza am sunat-o pe maica-mea , l-am trezit pe sot , mi-am luat bagajul, care era facut din timp si am plecat la spital. La urgente, norocul meu, era de garda o prietena de-a mea, fosta colega. L-am sunat pe dr., care a venit la 8, dupa raportul garda...deja aveam contractii din 5 in 5 min. Dr. s-a mirat ca am aparut dupa o zi de la consult , m-a suit pe masa si...surpriza!!! Dilatatie 4 cm! Membranele erau intacte, adica nu se rupsese apa , asa ca dr. a luat decizia sa le rupa el. Vreau sa va zic ca n-am simtit nici o durere, atata doar ceva cald care curge siroaie. Zice dr. : pai d-na Schmidt, nastem in max. 2-3 ore! La care eu: dl. dr. vreau cezarianaaaa! Dr. cica nu negociem, nu va fac nici o cezariana fara motiv, sa vedeti ce super va fi , ce repede veti naste...Fetelor, m-a luat o spaima de nedescris! Eu care eram terorizata de ideea de a naste natural! Ma da jos de pe masa si zice: fuguta, fuguta sa va schimbati, mergem direct la sala de nasteri. Eram atat de speriata, ce mai, m-a luat prin surprindere, maica-mea incerca sa ma linisteasca, m-am schimbat de haine si imediat m-a luat o asistenta si m-a dus sus la sala. Acolo ma astepa deja dr. si moasa, o tipa tanara si extrem de dragutza, m-au intins pe un pat si incercau sa ma linisteasca ca totul va fi ok. Era deja aprox. ora 10, ce sa stau intinsa, ma plimbam de zor prin salon, cand a venit moasa si m-a mutat in alt salon, un fel de camera de pregatire, unde 2 fete stateau intinse si se vaitau de zor, a venit iar dr. si mi-au pus o perfuzie si mi-au facut o injectie cu no-spa.
Zice moasa: doamna, pregatiti-va ,de acuma incepe show-ul! Si asa a fost: deja aveam contractii f. dureroase, la 1-2 min., dar le-am suportat si n-am zis nici pas. O strangeam doar pe moasa de maini. Vine iarasi dr. si ma duce impreuna cu moasa pe masa: dilatatie 8 cm, la nici o jumate de ora de cand mi-au pus perfuzia! M-au coborat de pe masa, inapoi la salon, si in 5 min. am simtit o durere puternica si o senzatie de stiti voi ce...noroc ca imi golisem intestinele cu o seara inainte, parca presimtisem ceva...
Apoi, dupa 1 minut, alta contractie puternica si inca una...o strangeam pe saraca moasa, de altfel o tipa slabutza, de unde apucam... Se uita moasa si , surprinsa , zice: vai de mine, ieseeee!
ce mai, era sa nasc acolo, in pat. Fuge repede dupa dr. si ma iau pe sus ma pun pe masa. Dr. imi zice sa strang cu putere cu mainile de picioarele mesei si sa imping cu gura inchisa... Oricum eu nu am scos nici un sunet! Deja se adunasera vreo 10 persoane in sala de nastere, asistente , medici (eu v-am povestit ca sunt asistenta de meserie si am multe foste colege la maternitate si medici) , cred ca se dusese vestea, nu stiu, atata retin ca era multa lume in jurul meu. N-am mai apucat sa ma prind cu mainile de picioarele mesei, ci de mana d-lui dr. de o parte si de mana unei asistente de cealalta parte. Am inceput sa imping cu putere, cu toata forta, dr. ma apasa pe burta, apoi am impins inca o data cat am putut (senzatia era ma degraba de kk), atat am auzit ca moasa zicea ca ies deja umerii si in secunda urmatoare am auzit tipete ascutite... Nu-mi venea sa cred, iesise puiutzul meu!!! O asistenta ma intreba de nume, alta il prelua pe copil, moasa zicea felicitari, alta asistenta ma tinea de cap si ma mangaia, dr. era fericit langa mine si zambea ,ma tinea de maini, zice: no, mai doriti cezariana??? Eu eram tare nedumerita , mi-au pus la un moment dat copilul in brate, va rog sa ma credeti ca nici n-am stiut cum sa reactionez, eram atat de uimita de tot ce se intampla in jurul meu, totul se intamplase atat de repede, nici nu am apucat sa ma dezmeticesc... Atat de repede a decurs totul, incat nici nu mi-am dat seama ca de fapt m-au anesteziat si mi-au facut epiziotomie, numai dupa ce am vazut ca dr. ma coase deja. Apoi am vazut ca era plin de rezidenti la geam, care de fapt asistasera si ei la nasterea ingerashului meu... M-am simtit oarecum jenata, dar in fond ce mai conta? Dr. imi poveste in timp ce ma cosea de zor ca maica-mea si sotul erau mai speriati ca mine si ca deja au vazut copilul. Peste 5 min. a venit o infirmiera super dragutza care m-a dus cu caruciorul intr-un salon, unde urma sa stau vreo 2 ore sa-mi revin. Ce sa-mi revin...eram mai fresh ca niciodata!!! am inceput sa scriu mesaje, sa primesc telefoane...
Peste 2 ore o infirmiera m-a dus la salon, am stat intr-o rezerva cu dus in camera, copilul a stat pe sectia de nou-nascuti, separat, eu am optat pt. varianta asta si bine am facut, asa ne-a invatat asistentele cum sa papam, mergeam din 3 in 3 ore la alaptat, iar vineri, 31.03, eram deja acasa!
Asta a fost tot.
AM AVUT CEA MAI USOARA NASTERE DIN LUME!!!
Fetelor, am tras o concluzie: toata nasterea asta nu e chiar asa mare scofala, depinde binenteles de la persoana la persoana, dar ce conteaza mai mult si mai mult e sa fii pe maini bune, sa ai un medic bun si o moasa care sa stea langa tine si atunci totul pare mult, mult mai usor...
Iar celor dintre noi care sunteti inca gravidutze, mult curaj! Va spune asta o mamica care a fost gravidutza fricoasa degeaba! Trece repede, iar cand iti vezi minunea in brate nu conteaza nici cea mai mare durere din lume!
Ii multumesc d-lui dr. ROTARU, pe care l-am recomadat si in timpul sarcinii, datorita caruia imi tin copilul in brate, un om minunat , care de 3 ani incoace m-a sustinut si ajutat si s-a bucurat sincer alaturi de mine, moasei Felicia, care a simplificat totul si nu s-a miscat de langa mine, asistentei sefe, dr. neonatolog si la tot personalul care s-a ocupat de mine ireprosabil. N-as fi crezut niciodata ca o sa zic asa ceva despre o maternitate din RO, mai ales asta din Oradea, dar pana la urma inainte mi-era frica de ce auzisem din povestile altora... care nu mai conteaza...

Ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu asa minunatie de baiat!

ALINA, fericita a ingerashului MARC ALEXANDRU

Mergi la inceput