Grupa sanguina si dieta (dietele) 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Zahar invertit

Ingrediente: 1 kg de zahar alb, 450 ml apa, 1 lingurita de sare de lamîie.
Aceste ingrediente se pun la fiert la foc domol, sau direct pe flacara, în vas emailat, fara pete de rugina, timp de 10 minute. Cu o lingura de lemn noua, se colecteaza în permanenta spuma care se ridica deasupra. În felul acesta, se obtine un amestec de 2 monozaharide (glucoza si fructoza), cu o putere dubla de îndulcire comparativ cu zaharul alb obisnuit. Prin faptul ca zaharul invertit contine acid citric, sporeste capacitatea sa de asimilare a calciului în intestin, contribuie la combaterea si vindecare rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolva uratii (sarurile acidului uric), are proprietati antiinfectioase si nu este cancerigen, ca zaharul alb.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Idora

In primul rand, multumesc pentru reteta!

Da, la mine ai auzit cu constipatia cronica, sunt deja "celebra" pe aici, asa ca nu risc nici cu 1 gr de argila, am si luat cateva zile si o incurcasem si mai rau...La capitolul asta sunt catastrofa, pot sa mananc iaurt cu prune si alte combinatii dubioase si degeba...Oricum taratzele m-au distrus,de cate ori am incercat, si asa spune si la grupa A...de evitat!!!Acum trei saptamani am luat iar, erau cereale integrale facute ca faina, ma gandeama nu o sa mai am probleme...si m-au constipat ingrozitor dupa cateva zile...asa ca , cum sa nu cred in dieta asta daca o probez pe mine?

Chestia cu carnea si mie imi e cunoscuta, imi placea biftecul tartar cum se manaca el cu unt si paine prajita iar in copilarie imi placea sa ciupesc putina carne cruda sau sa gust din chiftelele neprajite...Insa parca n-as manca cruda ca stii cum e o aviara sau vreo "gripa a pestilor", eu n-am incredere in cat de bine e verificata carnea la noi...Da sa stii ca mi-ai facut pofta...Cred ca puiul e bun facut asa...cu verdeturi si usturoi desupra...

Deci va trebui sa iau sare de lamaie sa ma joc si eu cu putin zahar...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Arinna, incearca cu zeama de varza, cred ca daca bei mai multa, se rezolva ,are si efect bun asupra florei intestinale.Poate ca nu-ti place gustul; mie-mi place, beau cateodata 1-2 l,si-apoi sa ma veziAm avut si eu in trecut probleme cu constipatia si singura care ma rezolva era zeama de varza, dar in cantitati mai mari.

M-am gandit si eu sa fac biftec din carne tocata de pui, condimentata si pus deasupra un galbenus de ou crudNu mi-e frica de gripa aviara

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Dar ce facem cu sarea din zeama? E cam multa, si dupa parerea mea e cam "otrava"..De asemena si sarea de lamaie de la zaharul invertit, am vazut si alta reteta cu acid citric, poate merge sa punem zeama de lamaie?O sa ma mai uit, nu am avut timp ieri...
Eu de treaba asta cred ca nu scap pana nu beau minim 3 l de apa pe zi, cum mi-au recomandat toti medicii...Si n-am reusit pana acum...

Am auzit de un fel de supa de legume nefiarta, se rad toate si se tin 1/2 ora in apa plata, apoi se consuma, eu nu cred ca reusesc, dar sa stii ca am incercat si apa ramane parfumata( pui si verdeata)si cu toate substantele in ea...legumele le poti pune la congelator si le faci cu peste sau pui alta data ( curcan)

Oricum am redus si medicamentele de cand tin dieta, cu atatea fructe si legume care tot ocazional de la "nenea" am aflat ca au mai mult calciu decat lactatele , nu stiu daca-i asa da nu am mai avut nici crize de calciu,mi-era foarte rau, mereu luam pastile cu pumnul, ( de nevoie nu aiurea, vitamine, antioxidanti ,ma durea stomacul de nu mai puteam)etc)acum am ramas doar pe cele homeopate si strictul necesar...

Deci: am redus medicamentele, am scapat de migrene, nu mai fac crize de calciu, ma simt mult mai vioaie si am slabit 4 -5 kg in trei luni jumatate...Si nu pot spune ca am tinut-o perfect,adica nu am renuntat la neutre, pentru ca in cantitati mici nu fac rau...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Da,sarea aia-i o problema,dar daca-i sare mare,nu-i chiar atat de toxica.
Sarea de lamaie, e totuna cu acidul citric dupa cate stiu.Ar fi bine sa incercam cu zeama de lamaie;eu o sa incerc data viitoare cand o sa mai fac zahar invertit.
Pai incearca sa bei cat mai multa apa amestecata cu putin suc,o sa reusesti sigur sa bei mai mult si pune totul intr-o sticla de 2l, ca-i mult mai usor.

Uita-te La bucatarie-Mancare sanatoasa fara aditivi, ca am pus acolo mai multe retete de supe naturiste,plus alte feluri de mancare netrecute prin foc.
Iti dau eu o reteta buna cu care asimilezi calciul, dar nu stiu sigur cantitatile.O s-o intreb pe maica-mea daca te intereseaza.Ea are osteoporoza, si si-a rupt ba mana, ba piciorul cativa ani la rand, dar dupa ce a luat toata cantitatea asta, cam de 2 ani, nu a mai avut probleme.Reteta e cu coji de oua si miere.

Am o carte cu remedii naturale si daca vrei,o sa-ti scriu de-acolo remedii pt. constipatie,poate o sa-ti fie de folos ceva.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Idora,

...si eu am auzit de zahar invertit cu 3 lamai, fac rost de reteta, cred ca e identica cu celalta numai ca se pune zeama de lamaie,cum aflu o pun aici...
Am dat o gramada de bani azi pe cateva carti naturiste si am fost si la un medic mai rebel care mi-a zis ca de ce merg la naturisti ca daca ar avea solutii n-ar mai fi nevoie de medicina s-ar vindeca lumea peste tot

Da, vreau retete pentru constipatie dar sa nu fie cu taratze sau cereale ca ma distrug...sunt un exponat aparte recunosc...iar in ce priveste mierea, e ingrozitor de dulce si nu pot s-o iau...cred ca zaharul din fructe imi e suficient...

Nu stiu daca ai scris pe forum la naturiste si homeopate, poate e bine sa trecem acolo retetele naturiste pentru constipatie ca sa nu amestecam cu dieta pe grupe...

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72900&whichpage=3

Unde sunt retetele de supe, la mancare sanatoasa fara aditivi?ca m-a dus linkul pe o pagina generala...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Arinna, da,acolo-i.Am sters linkul si am pus doar titlul.O sa intru la Naturiste si homeopate si o sa le pun acolo.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Acum sunt la masa de dimineatza ( la ora 13 ca eu sunt putin mai mult decalata in timp) salata de 2 mere 2kiwi si ananas...mult si suficient pana dupa masa...de cand tot manac si nu m-am saturat de ea.( gr A)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaStroescu spune:

Buna Fetelor!

Eu stiu de cartea asta de vreo 4 ani dar nu m-am sinchisit sa o iau de frica a ceea ce ar putea scrie acolo. Si acum am citit ce e recomandat pentru grupa 0.
Nu-mi vine sa cred. Tot ce mananc eu si ce-mi place e de evitat. Ar trebui sa merg la vegetarieni (sa nu mananc masline, ciuperci, vinete, cartofi, mustar, blue cheese, fistic, paine cu tarate, faina - clatitele la mine sunt de baza????).
Ce se poate intampla daca mananc "pe invers"?

Mergi la inceput

Pai nu se intampla nimic, te faci ca uiti de carte si e ok.
Am glumit
N-am inteles ce grupa esti, O ?

Pai clatitele-s grele si ingrasa...or fi bune la gust dar dupa pica greu- gata cu ele !Coca prajita...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput