Grupa sanguina si dieta (dietele) 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

GRUPA A II continuare

SUCURI SI LICHIDE

Deosebit de benefice

caise
morcov
telina
cirese negre
grapefruit
ananas
prune uscate
apa (cu lamaie)

Neutre

mar
cidru de mere
varza
castravete
struguri
suc de legume (coresponzand cu legumele recomandate)
merisor

De evitat

portocala
papaya
rosie

MIRODENII

Deosebit de benefice

malt de orez
melasa Blackstrap
usturoi
ghimber
miso
sos de soia
tamari

Neutre

agar, cuisoare englezesti, esenta de migdale, anason, arrowroot, busuioc, frunze de dafin, pergamut, sirop de orez brun, nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, scortisoara,cuisoare, coriandru, amidon de porumb, sirop de porumb, crema de tartru, chimion, curry, marar, dulse, miere, hrean, varec, sirop de artar, maioran, mentha aguatica, mustar(uscat), nucsoara, oregano, boia, patrunjel, mentha piperita, cuisoare, sirop de orez, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, mentha crispa, zahar brun, zahar alb, tamarind, tapioca, tarhon, sofran de India, vanilie

De evitat

capere
gelatina simpla
piper: negru macinat, Cayenne, boabe, alb
boia de ardei
otet: din cidru de mere, balsamic, din vin rosu, alb
perisor

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

GRUPA A II continuare

CONDIMENTE

Mustarul este singurul condiment util- stimuleaza sistemul imunitar

Neutre

gem (din fructe permise)
jeleu (din fructe permise)
mustar
condimente pt. salata(cu continut scazut de grasimi, din ingredientele permise)

De evitat

ketchup
maioneza
sos Worchestershire
muraturi
muraturi picante

CEAIURI DE PLANTE

Deosebit de benefice

alfalfa
aloe
brusture
musetel
echinacee
schinduf
ghimber
gingseng
ceai verde
paducel
ciulin laptos
macese
iarba Sfantului Ion (asta stiu ca-i sunatoarea)
ulm alunecos
valeriana
stone root

Neutre

studenita, podbal, papadie, dong quai, soc, gentiana, hamei, voronic, radacina de lemn dulce, tei, dude, lumanarica, mentha crispa, frunze de zmeura, salvie, sarsaparila, siminichie, traista ciobanului, goldenseal, mentha piperita, cimbru, patrunjel, verbina, mesteacan alb, frunze de capsuni, gura lupului, coaja de stejar alb, coada soricelului

De evitat

iarba matei
ardei rosu
matasea porumbului
trifoi rosu
rubarba
stevie galbena

DIVERSE BAUTURI

Deosebit de benefice

cafea decofeinizata
cafea obisnuita
ceai verde
vin rosu

Neutre

vin alb

De evitat

bere
bauturi distilate
apa carbogazoasa
cola
sifon dietetic
alte tipuri de sifon
ceai negru decofeinizat
ceai negru obisnuit

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iramona spune:

Buna la toata lumea.Vin si eu cu o parere proprie. am tinut acest regim 3 luni, mi-am facut analizele inainte care au iesit perfect. In timpul curei aveam frecvent ameteli, tremuram rau de tot, am facut si o gastrita de toata frumusetea si pe langa asta , tot de la cura am avut dereglari hormonale grave si am lesinat de vreo 4 ori. Am ajuns la un medic care mi-a impus sa renunt la cura pentru ca imi distrug sanatatea. Asa ca......m-am lasat....am tinut cura strict, fara abateri pentru grupa A2. Daca vreti sa cititi :
http://sanatate.jurnalul.ro/articol_48232/dietele_dupa_grupa_sangvina.html
O zi buna tuturor

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ramonaisar2004/album?.dir=/5837

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Iramona, poate mancai prea putin cantitativ sau ai trecut brusc doar la alimentele permise..trecera se face in timp, introducand alimentele permise si scotandu-le pe cele nepermise, ramanand la neutre si permise...sau numai la permise......nu cred ca legumele, pestele, curcanul, fructele si apa curata fac rau cuiva...altii sunt vegetarieni convinsi si se simt foarte bine...

Multumim pentru sfat!

Idora

...departe...Sibiul...salam de Sibiu...ce zici ?
De Paste- respectam traditia nu dieta ( o zi, la alegere)
Da, la inceput e mai greu...eu dupa tabele nu ma iau.Am scos pastele si painea si cartofii, orezul, fasolea...si asa ma dureau intestinele de la ea...
Recunosc ca mai calc si pe la neutre dar n-a zis ninmeni ca e "interzis"...

De fapt,ma gandeam, cine a zis ca e interzis ceva?Asa interpreteaza unii...daca te simti atras de aceasta dieta o tii, daca nu, nu....eu am sitmit ca acese alimente pt gr A imi sunt necesare si imi fac bine si de-aia am adoptat-o.

Nu spune nicaieri ca e interzis sau permis ceva pt toata lumea.
Fiecare stie ce e mai bine pentru el.

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu nu prea credeam ptr ca la grupa mea erau interzise aproape toate alimentele care-mi plac la nebunie. Dar daca intr-adevar renunt la ele si consum numai ce e recomandat, cu adevarat ma simt mult mai bine.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Arinna,mai bun un salam de Sibiu

Iramona, nu stiu ce sa zic,poate e cum zice Arinna,ai luat-o prea dintr-o data.Eu oricum o s-o tin,am incredere.Mie-mi face bine dieta fara carne,am simtit-o pe pielea mea.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Idora,

Mi-am luat sirop de coacaze, fara zahar - dar am luat plasa ca e cu zaharina, vazusem pe undeva cu zahar invertit, cred ca era mult mai sanatos- data viitoare- si pun cate putin de tot in apa plata ca sa pot bea mai multa....

Merge aprovizionarea?

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arinna

Idora,

Mi-am luat sirop de coacaze, fara zahar - dar am luat plasa ca e cu zaharina, vazusem pe undeva cu zahar invertit, cred ca era mult mai sanatos- data viitoare- si pun cate putin de tot in apa plata ca sa pot bea mai multa....

Merge aprovizionarea?

........................

Knowledge is power!

Chiar ca ai luat plasa, ca zaharina-i mai rea decat zaharul.Am vazut eu aici la Plafar cateva feluri de sirop cu zahar invertit, sigur trebuie sa gasesti si tu pe-acolo.Da, chiar ca-i buna ideea, ca sa poti sa bei mai multa apa plata.Daca vrei reteta de zahar invertit,sa-mi zici,ca ti-o dau.Eu am facut din 1 kg de zahar si mai pun in cafea.Aprovizionarea merge dar cu dieta mi-e putin mai greu, ca am mancat si carne de pui dar la gratar, nu macerata, nu pot deocamdata sa mananc chiar 100% perfect, dar asa usor,o sa reusesc.Stii si tu ca-i mai greu la inceput.Dimineata doar o singura data am mancat fructe.Am mancat si multe urzici dar fierte,sub forma de spanac sau ciorba cu orez,fara alte legume(in stilul la ciorba de salata) cu toate ca Andronache a zis ieri ca nu se fierb-dar ma intreb:nu piscasi mai zicea sa facem sucurile si verdeturile la blender si apoi doar sa adaugam putina apa plata, ca sa ramana si pulpa, ca altfel se mai pierd din vitamine si enzime.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Eu pe Andronache nu reusesc sa-l vad aproape deloc, las tv deschis pe un post si acolo intepeneste...Am pirns intr-o zi intamplator intr-o disputa cu directoate de la Ana Aslan care nu era de acord cu ce spunea el dar isi inghitise si argumentele din cauza nervilor...

E adevarat ca ideala e hrana vie neprelucrata termic iar unde nu se poate, doar oparita ...
Nu te grabi sa tii dieta perfect...trebuie sa te obisnuiesti cu ea mai intai...

Ce ai vrut sa spui cu puiul macerat? De ce nu e bun gratar?
O sa iau alt sirop, asta e, de data asta din afine si zahar invertit...la mai achimb...
....vazusem si eu cum se face pe undeva, parca se fierbe?Da, m-ar interesa reteta, si asa nu consum decat la cafea dar e bine de stiut...

Si eu am vazut cu zahar invertit dar am vrut sa caut fara si nu m-am gandit ca e cu zaharina...desi era logic, altfel nu s-ar mai numi sirop daca n-ar fi dulce...

De la un timp nu mai sufar de migrene, o fi contribuit si dieta la asta? N-am facut in plus decat ce mi-a spus un medic, sa nu ma mai enervez si sa nu consum alcool deloc deloc...N-am mai avut de vro 4 luni...mare minune, ma terminau.

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Pai aminteste-ti ca Andronache e in fiecare joi de la ora 16:00 pe Etno si daca uiti,il da reluare vineri la ora 2:00.
Am vazut si eu ceva cand era cu directoarea de la Ana Aslan, pacat ca n-am vazut de la inceput.Nu prea avea argumente, ca tot ce propunea el era sanatos si natural

Ce nu se poate, se opareste dar doar 1-3 minute, asa zicea tot nenea Andronache.A facut odata o salata in direct si a oparit brocolli doar 1 sau 3 min., restul legumelor erau crude (nu mai stiu ce a mai bagat pe acolo).Ieri zicea ca salata o pregateste cu o zi inainte, adica taie toate legumele,le stropeste cu zeama de lamaie(care inlocuieste sarea - si sa stii ca asa-i, ca am incercat)si le baga in frigider pana a doua zi.

Puiul sau orice carne (la grupele la care-i voie),el zice ca tot asa se fac, se taie felii crude, se pune zeama de lamaie si ce condimente vrei si se baga in frigider pana a doua zi-asta inseamna macerat.Faci asa, ca sa nu mai trebuiasca s-o fierbi sau s-o faci pe gratar, ca-i mai naturala si mai sanatoasa.Sa stii ca eu acum vreun an (habar n-aveam de dieta sau de Andronache),am facut la fel cu macrou.A fost asa de bun, de sa te lingi pe degete Mie oricum imi place carnea cruda, cred ca-s canibalaEu daca tai carne (de oricare o fi)nu rezist sa nu gust din ea, asa cruda cum e si daca mi-o dai gata facuta, nu ma incanta asa mult

Caut imediat si reteta pt. zahar invertit si ti-o scriu aici.

Eu sunt sigura ca din cauza la dieta nu mai ai migrene, plus alte beneficii.
Eu am inceput si cu argila dar m-am cam constipat,am luat o data mai demult si la fel s-a intamplat,dar mi-am revenit la normal dupa vreo cateva zile.Atunci n-am tinut-o decat vreo 10 zile.Acum vreau sa iau 3 saptamani de 3 ori/zi si dupa aia doar 1 data pe zi, dar continuu, ca n-are ce sa strice.Baga si tu putina, chiar si 1 lingurita la 2 l de apa plata, ca-i buna, chiar daca esti constipata de obicei (nu stiu sigur daca la tine sau la altcineva am citit, ca ai problema asta)

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput