tata la 50 de ani

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

S-a degenarat in penibil. Acum o tarati pe raly punandu-i in spate lucruri la care poate nici nu s-a gandit!!! Ati luat-o ca fiind o persoana care a facut un rau intentionat -eu habar nu aveam de boala sotului si asa mai departe si ma indoiesc ca ea stia.
Si pe numeioana ati sarit la fel.

Asta imi spune mie altceva despre satisfactiile voastre interioare daca reactionati astfel la o alta parere care a fost exprimata in termeni civilizati, fara sa incalce regulamentul. Si despre regulament, give me a break! Din ce in ce mai des se aplica la unii iar la altii, la care e necesar din plin, deloc, cazurile sunt semnalate degeaba. Dar deja am divagat prea mult.

Mik: faptul ca nu aprobi un lucru nu te determina sa faci rau persoanei care il face. Daca tu esti in acest caz, nu ne baga pe toate in aceeasi oala punandu-ne aceste dileme existentiale.

Mda, obiectivitatea lipseste cu desavarsire.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Da, e penibil pentru ca subiectul de fapt a inceput asa:

"la noi in familie situatia e mai hazlie:eu am 25 de ani,sotul 50 iar8 luni.noi suntem fericiti...dar problema e ca lumea se uita f.ciudat si mustaceste pe la spate.iar sotul meu e disperat cand il intreaba lumea daca bunic?
aveti cunostinta de astfel de cazuri?cum au reusit sa depaseasca situatia?"

si s-a sfarsit asa:

...oare stie aceasta raly ca sotul meu are cancer..si ca noi ne luptam cu viata ,cu boala?!mai mult ca sigur ca nu!pt ca altfel nu ar fi facut afirmatia de genul viitor..mai scurt!eu cred ca ar trebui sa fim mai atenti la afirmatiile noastre,pt ca nu stim ce se petrece in viata unei familii si putem sa ranim!
poate ca sunt subiectiva...dar asa tare m-a durut!

Si ne doare pe multi alaturi de ea...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Asta imi spune mie altceva despre satisfactiile voastre interioare daca reactionati astfel la o alta parere care a fost exprimata in termeni civilizati, fara sa incalce regulamentul. Si despre regulament, give me a break! Din ce in ce mai des se aplica la unii iar la altii, la care e necesar din plin, deloc, cazurile sunt semnalate degeaba. Dar deja am divagat prea mult.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Jocelyn, in primul rand, ce-a patit numeioana?

hai sa-ti spun ce e in conceptia mea obiectivitate: inseamna ceva mai presus decat "e frumos ce-mi place mie". Inseamna daca vrei si un dram de sensibilitate, combinata cu empatie pt. cineva care nu e conform standardelor tale de sot. Nu totul se reduce la a respecta sau nu regulamentul unui forum.
Tatal meu are 72 de ani, merge si acum la serviciu si, acum un an, mi-a spus cu lacrimi in ochi: "este incredibil ca am 72 de ani. Ma simt ca si cum as fi inca in facultate"
Exista multi oameni in varsta, la care noi astia tari si tineri ne uitam de sus (deh, niste babalaci), care au o forta interioara si o pofta de viata pe care nu o au multi dintre noi.
De ce sunt vinovate fetele care au ales sa-si petreaca viata langa un barbat mai in varsta? De ce trebuie sa beneficieze de "obiectivitatea" si ironiile voastre? Ele s-au indragostit de un om, de caracterul lui, de firea lui, de inteligenta si intelepciunea lui, de forta lui poate. De ce e gresit si "indecent" si "grotesc" a-l accepta si cu ridurile aferente la pachet sau de ce fericirea lor sa depinda de putinta sau neputinta lui de a le duce in brate pe scari? Ce vina are omul respectiv ca s-a trezit de-a lungul anilor cu o piele care nu mai e intinsa? Este asta un defect de neiertat? sau este un defect de neiertat faptul ca in pachetul cu riduri se gaseste un suflet tanar si dornic de viata?
Cand veti imbatrani, va veti da seama ca nu tot ce zboara se mananca si ca lucrurile la care altadata tineati ca la ochii din cap nu au nici o valoare (ca de exemplu nenorocita asta de piele intinsa cu care fluturati pe la nasul "condamnatelor").

Jocelyn, sunt foarte mirata ca inca te indoiesti de natura satisfactiilor mele interioare.
Si, sustin in continuare ca opiniile vis-a-vis de partenerii mai in varsta au fost spuse cu brutalitate si lipsa de obiectivitate.

raly si numeioana, felicitari! V-ati gasit o noua prietena pe forum! Eu tocmai am pierdut una:(

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

S-a degenarat in penibil. Acum o tarati pe raly punandu-i in spate lucruri la care poate nici nu s-a gandit!!! Ati luat-o ca fiind o persoana care a facut un rau intentionat -eu habar nu aveam de boala sotului si asa mai departe si ma indoiesc ca ea stia.
Si pe numeioana ati sarit la fel.

...

Mik: faptul ca nu aprobi un lucru nu te determina sa faci rau persoanei care il face. Daca tu esti in acest caz, nu ne baga pe toate in aceeasi oala punandu-ne aceste dileme existentiale.

Ma tem ca ma confunzi. Citeste bine ceea ce am scris in pagina 7.

Mik.

Mergi la inceput

Sa fii obiectiv inseamna sa fii impartial indiferent de parerea ta personala. Eu, raly, numeioana ne-am exprimat parerile fara sa condamna persoanele care au ales altceva decat noi. Faptul ca unele lucruri dor, inseamna ca sunt, mai mult sau mai putin, adevarate (?). Nu a vrut nimeni sa faca rau intentionat. Iar voi ati facut o tragedie din asta!

Poate ca nu a fost cea mai fericita exprimare, dar asta nu inseamna lipsa de obiectivitate. Lipsa se manifesta in faptul ca, in incercarea de a proteja pe cei din jur, refuzi sa accepti niste lucruri adevarate. Iar daca aceste lucruri nu se vroiau spuse, nici la acest topic, nici la celalalt tot pe aceasta tema, atunci de ce s-a mai deschis? Ca toata lumea sa spuna bravo, ok? Daca totul e ok eu inteleg ca nu mai vii si intrebi cum sa depasesti o asemenea situatie.

sunt_mamica, imi cer scuze de ceea ce s-a intamplat la subiectul tau. Probabil ca nu te asteptai la asemenea reactii. Eu nu am absolut nimic cu fetele care se casatoresc cu barbati in varsta, dar si reactia unora care sustin acest lucru mi s-a parut cu totul exagerata si nu am putut sa ma fac ca nu vad.

Nimeni nu e vinovat si in nici un caz fetele care aleg sa-si traiasca viata ca sunt_mamica. Mie uneia mi se pare foarte greu si nu as rezista.
Mi se pare insa ca tot cele care ne aratati regulamentul si ce inseamna de fapt sa fii sensibil nu acceptati si o parte de adevar care, din multe de vedere, este (poate fi-pentru cei care nu sunt convinsi) demonstrat.

Mik- am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui si nu te-am confundat. Faptul ca al tau copil alege ceva cu care nu esti tu de acord asta nu inseamna ca trebuie sa faci ce ai sugerat tu acolo ca am face noi, cele care avem asemenea opinii. Mie asta mi se pare o jignire voalata.

denizel, imi pare rau ca te-am dezamagit. eu te consider prietena mea chiar daca ai o parere total diferita aici. daca tu nu mai poti face asta... am sa incerc sa inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Sa ne spunem parerea e ok, dar conteaza enorm cum ne-o spunem, fara sa lezam pe nimeni. De ce sinceritatea e de multe ori confundata cu grosolania, nu stiu. Si de ce nu putem spune lucrurile in asha fel incat sa se intzeleaga esentza, dar fara afirmatzii de genul celor tot pomenite de raly? de ce crezi Jocelyn ca incerc sa fac uz de regulament, cand nici n-am pomenit de el? doar pentru ca am atras atentia asupra tonului? probabil ca la intrebarile astea nici nu exista un raspuns.
Se spune ca tonul face muzica, nu? atunci haideti sa avem grija sa pastram un ton calm si sa ne respectam unii pe altzii cu defectele si calitatzile noastre.
Sa aveti o duminica linistita si frumoasa
Lorelei_19, moderator

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

la noi in familie situatia e mai hazlie:eu am 25 de ani,sotul 50 iar 8 luni.noi suntem fericiti...dar problema e ca lumea se uita f.ciudat si mustaceste pe la spate.iar sotul meu e disperat cand il intreaba lumea daca bunic?
aveti cunostinta de astfel de cazuri?cum au reusit sa depaseasca situatia?

Jocelyn, asta e mesajul 1 din pagina 1 a acestui topic.
Sunt_mamica ne cerea sfaturi si incurajari in legatura cu situatia ei.
Precum vezi, atat eu, cat si tu, suntem demult off topic.
Totul s-a desfasurat cat se poate de civilizat si cat se poate de on topic (cu regulament si tot tacamul) pana la interventia lui raly, care le-a "palmuit" pe fetele care au declarat cu sinceritate varsta sotilor lor. Cu ce le-a palmuit? Cu varsta, frumusetea, pielea de catifea a sotului ei si, cireasa de pe tot, cu urarea de viitor fericit (chiar daca acesta e scurt).
Aici a inceput off topicul (si al meu). Ma cunosti foarte bine si stii parerea mea despre lipsa de delicatete si datul cu bata-n balta.
Din explicatiile tale de mai sus, vad ca faci o confuzie intre obiectivitate si asimilarea si sustinerea unor prejudecati.
In cazul de fata, obiectivitate inseamna probabilitatea ca viitorul impreuna sa le fie intr-adevar mai scurt (lucru care am sustinut ca nu se spune, daca ai ceva delicatete si bun simt in fire) sau ca exista o posibilitate ca al lor copilas sa ramana mai devreme fara unul dintre parinti.
Prejudecati, nu obiectivitate, inseamna sa sustii ca este grotesc sa te casatoresti cu un barbat mai mare cu 10, 15, 20 ani ca tine, ca e oribil sa te prezinti cu el in fata parintilor ("brrrrr"), ca nu poate exista comunicare in cuplurile cu diferente mari de varsta, ca barbatii mai mari de x ani nu mai au sex-appeal, ca fericirea depinde de pielea catifelata si intinsa a sotului sau de numarul de ture de parc pe care le face cu sotia in spinare. Eu aici nu vad nici o obiectivitate.

Nu stiu cat am reusit sa te lamuresc. Iar problema dintre mine si tine nu tine de divergenta de opinii legata de acest subiect, ci de quote-ul dat in mesajul meu anterior (cel cu satisfactiile interioare).

Semneaza,
o baba de 39 de ani

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Credeti ca traiti intr-o lume rea? Va intrebati oare de ce e asa? Pentru ca noi o facem asa. In cuvintele oricarei persoane vedem ura, rautate, ironie... De ce tinem mortis sa vedem ce nu e? Chiar credeti ca raly, cand a urat viata lunga sau fericire familiei lui sunt mamica, a gandit de fapt contrariul? In plus, cand a spus ca vor avea o viata mai scurta impreuna, stia de fapt ca el are o boala grava? Nu pot sa cred ca ganditi asa!!!
Eu daca spun acum ca ii doresc sotului lui sunt mamica multa sanatate si ca sper sa se insanatoseasca, inseamna ca o spun de forma si ca vreau contrariul?? Nu vedeti unde ati ajuns? Cititi in vorbele noastre ce credeti voi ca am spune?! Nu-mi vine sa cred.
Denizel, chiar imi pare rau ca tu consideri ca Jocelyn s-a referit la tine in ceea ce a spus si ca nu o mai consideri prietena ta. Ce ciudat! Exact ce spuneam! Cum sa-si mai spuna cineva parerea pe forumul asta cand e blamat chiar si de prieteni.
Imi pare rau ca s-a ajuns aici. Ma retrag si eu. Va spun doar atat: incercati sa mai aveti incredere si in oameni si nu va mai imaginati lucruri care nu exista!

Ioana

Mergi la inceput

da, numeioana, nu m-am referit la denizel pe care o cunosc cand am vorbit de satisfactii.

cand am zis ca e grotesc etc, am zis la alt subiect si am zis ca in ceea ce ma priveste e astfel si asta nu e prejudecata, e opinie personala pe care nu am vrut sa o impun nimanui. nu imi sta in caracter asa ceva si nu am nici un motiv sa o fac.

denizel, daca tatal tau sa spunem ar fi singur si si-ar lua o sotie de varsta ta sau chiar mai tanara, sincer, cum te-ai simti? si ar mai face un copil? cat de bine poate sa cada cuiva chestia asta, oricat de lipsit de "prejudecati" -ca cele pe care le am eu- ar fi

nu e vorba de varsta ta si a nimanui de aici. e vorba de femei tinere care aleg sa se casatoreasca cu barbati in varsta si apoi se intreaba cum sa depaseasca situatia. iar viceversa cazurile sunt extrem de rare. n-ar fi rau ca si bunica mea sa-si gaseasca un barbat la vreo 45 de ani, adica mai tanar decat tatal meu. dar cum de variantele astea nu se intampla aproape niciodata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73454" target="_blank">Continuare

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput