Ciuperca pe limba la copii

Ciuperca pe limba la copii | Autor: neliana

Link direct la acest mesaj

fetelor am si eu nevoie de putin ajutor.Am o prietena care are un copil de 2 ani si de cand s-a nascut are o ciuperca pe limba.Ia curatat-o cu glicerina in amestec cu mai multe substante(la recomandarea medicilor),dar e stresant sa pui copilul sa stea sa i se curete limba tot timpul si plus de asta nu se curata tot si iar apare.
Daca ati avut asemenea experiente si ati trecut peste ele si mai mult ati gasit solutia pentru a combate aceasta ciuperca sa-mi ziceti si mie.
E atat de disperata si nu mai stie ce sa faca.

www.oana.xro.ro
www.poezii.info

neliana anghel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

dupa parerea mea, tot un medic ar trebui sa-i schimbe medicatia, sa-i dea ceva mai puternic...iar parintii sa fie atenti, sa dezinfecteze toate jucariile si toate lucrusoarele copilului pentru ca in momentul in care scapa de ea, sa nu mai aiba de unde sa o ia inapoi....



vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Ideea e daca atunci cind ii curata limba cu glicerina foloseste si pansamente sterile? Ca pe mine asa m-a invatat dr sa imi infasor degetul in pansament steril imbibat apoi cu glicerina si sa-i frec bine limba pina iese roz pansamentul. Deci chiar daca ii da singele nu e nimic. Eu asa ii faceam cind era mica si era alaptata iar in timp i-a disparut.

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

neliana, matei al meu are 2,5ani si de mic a avuy stomatita care i-a trecut si apoi i-a aparut pe limba niste semne, ca o ciuperca, pe care le are si acum , care disper si apar foarte repede, limba lui e incarcata tot timpul.am fost la multi medici, pentru ca eu sunt si o mama cam nebuna,am sa sufoc copilul de atata grija,am intrebat si medicul din Iasi, cand am fost internata si toti mu-au spus ca are limba geografica, cum am si eu.daca el mananca si nu-l doare, nu-l deranjeaza , poate fi limba geografica, dar e bine sa mai intrebe si un alt medic.
multa sanatate


oana si matei(12 NOV.2003)
http://photos.yahoo.com/oana_r_76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela-maria spune:

Draga mamica, incearca cu bicarbonat de sodiu si daca nu ii trece consultati un medic. Pupuci pentru mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Anabordea mamica lui cu pansamente sterile ii curata limba pana ii dadea sangele si plus de asta ea e bolnava de curatenie si plus de asta este si avocata si tine copilul la restrictie adica sa nu puna mana pe nu stiu ce sa nu manace nu stiu ce.
Sper sa iitreaca cu ce spuneti voi si eu cred ca are limba geografica dar ea nu vrea sa accepte asta.
Va raman datoare.
Va pup pe toate.


TOT CE TE DOBOARA TE FACE MAI PUTERNIC.

www.poezii.info

neliana anghel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

neliana, exact asta vroiam sa-ti spun si eu, daca nu trece cu toate tratamentele si igiena, atunci e limba geografica si isi chinuieste degeaba copilul. Tot ce poate sa faca pentru a-l ajuta este sa-l fereasca de anumite fructe si legume (din pacate lista e lunga). Medicamentele doar amelioreaza problema, nu o vindeca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniver31 spune:

Nepotica mea de 4 ani are limbuta geogrfica ....numai ca acum un an a papat iaurt danone si ciuperca aia de pe limba s-a facut si mai urata si nu mai putea manca ,facea febra si voma in continuu.A fost internata la sp Colentina si ...tot nu i-a trecut...unii medici spun ca este limba geografica altii ca este stafilococ auriu.Tratament pte el...nu stiu ....dar poate stie altcineva ca sa ii spun si eu cumnatei mele.Tare nasol este ...BAFTA SI SA AUZIM NUMAI DE BINE.

Oana,Nae si Danny(17 10 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

dac este stafilococ auriu sau altceva ar trebui sa iasa la exudat,la care se recolteaza secretia de pe limba.
si eu am acceptat foarte greu ideea ca are limba geografica cu toate ca si eu am ,doar medicul din spital de la Iasi a reusit sa ma mai linisteasca.

oana si matei(12 NOV.2003)
http://photos.yahoo.com/oana_r_76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

iata ce am sit pe net.raspunsul unui medic la intrebarea unei mamici:



Cabinet medical

Limba geografică poate fi o manifestare a unui diabet, a unei alergii, dar și a stresului
Draga mea,

Băiețelului meu, în vârstă de 9 ani, i se depapilează periodic limba. Va avea toată viața această problemă? De ce apare această manifestare și cum se poate ameliora?

Sonia Stanciu, Ploiești


Dragă Sonia,

Limba geografică este o afecțiune relativ frecventă (apare la aproximativ 3% din populație), a cărei cauză exactă nu este cunoscută; se știe însă că se întâlnește mai frecvent la persoanele care suferă de psoriazis, diabet, anemii, atopii (astm, eczeme) și se exacerbează pe fond de stres sau după consumul anumitor alimente (în special brânză); deoarece apare cu o frecvență mai mare în familiile în care și alți membri au această manifestare, s-a presupus o transmitere genetică, dar această ipoteză nu a fost confirmată. Depapilarea apare și dispare, având localizări diferite, putând exista și perioade în care limba are aspect normal. Leziunile devin mai dureroase atunci când copilul mănâncă alimente acide sau condimentate. Printre cauzele bolii se mai citează și carența de zinc (suplimentele de zinc ajută în această situație, medicul îți poate recomanda un preparat). Această afecțiune este benignă și, de obicei nu-l deranjează pe copil; de aceea, nu necesită tratament decât în cazul în care leziunile se suprainfectează cu candida sau cu diverse bacterii, usturându-l pe copil, înroșindu-se sau acoperindu-se cu un strat albicios. Pentru a diagnostica aceste posibile complicații este necesar un consult stomatologic. De asemenea, medicul de familie îți poate spune dacă băiețelul tău are și alte afecțiuni asociate (din cele enumerate mai sus), care necesită un tratament specific, rezolvarea lor determinând și ameliorarea limbii geografice. Dacă leziunile sunt foarte extinse și îl deranjează pe băiețel, medicul îți poate recomanda un tratament cortizonic (local sau general); eu însă nu recomand acest tratament din cauza numeroaselor reacții adverse , precum și pentru că ameliorarea care se poate obține este de scurtă durată iar leziunile pot apărea cu o frecvență mai mare după întreruperea tratamentului.

În plus îi poți face băiețelului tău cure periodice cu multivitamine (în special C și din grupa B) și îi poți da Ecoflorina sau Enterolactil, dimineața, pe nemâncate. Printre remediile naturiste se numără: clătirea gurii cu ceai de gălbenele, ungerea limbii cu gel de aloe și consumarea extractului de obligeană la rece (1 linguriță/cană) nu mai mult de 6 lingurițe pe zi, înainte și după mesele principale).

dr. Maria-Carmen Râșnoveanu, medic de familie






oana si matei(12 NOV.2003)
http://photos.yahoo.com/oana_r_76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Buna,aceeasi problema o are si baietelul meu in virsta de 20 luni..A debutat pe la 6 luni,initital apareau dispareau.Am mers la medici din Germania,Olanda,Belgia cu el,fiecare initial a venit cu o alta explicatie.In urma a multor exudate si analize ale singelui ,analize care au iesit toate foarte bune,fara vreun streptococ,am ramas ca si la inceput.Cu mentiunea ca de la 1 an are in permaneneta cerculetele albe si proeminente pe toata limbuta si care nu mai trec.Nu mai stiu cite geluri si lotiuni mi-au fost prescrise pentru el,toate fara nici un rezultat.Deja m-am obisnuit cind scoate limbuta afara s-o fad plina de albeata!!!Dar alt leac nu am gasit pina acum!

Mergi la inceput