Piticodromul de ian-feb05 (8)
Raspunsuri - Pagina 10

tomasa spune:
 Si daca mergeti la Casa Retro cereti sa va arate neparat: jucariile de tras si de impins, parasutistii, cubul cu animale, coca non-toxica de modelat (un fel de plastilina), puzzle-urile din lemn pt. varsta lor. Astea pe langa scaunele. Revin cu poze.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

bubu05 spune:
 Buna!
Eu sunt cheauna de cateva zile, incerc sa ma acomodez cu noul program al lui Vlad, adica la 5 dimineata ne da trezirea, pana pe la 6 se freaca in pat sau calare pe mine, ca stau cu el, apoi vrea la joaca. Pe la 8 jumate -9, baga o tura de somn de aprox. 2 ore, iar pe la 3 iar somn. Dorm si eu cand doarme el...e obositor, mai ales ca trebuie sa fac si treburile zilnice. Ma resemnez, ma incurajez ca poate e o perioada trecatoare...asta e!
Ixxi, sanatate multa! Sa stii ca si noua pediatra nu ne-a recomandat varilixul, tot pt. ca e nou aparut si are semne de intrebare in privinta lui si a reactiilor adverse. Noi nu l-am facut.
Lamuriti-ma si pe mine, va rog: daca a facut AR la 11 luni, cand a fost epidemie, ROR cand il face? Sau ce a ramas din el, oreion si rubeola?
Oana si 
 Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

PatriciaArdeleanu spune:
 Multumesc, Tomasa pentru explicatia data, sigur am sa nimeresc
.
Am intrat si eu pe site, mi-am facut cont, dar nu am putut vedea nici un produs de-al lor...
 Patricia si 
 Rebecca (05.02.05)

tomasa spune:
 Patricia, am vazut si eu ca e in constructie site-ul, probabil ca lucreaza la el, mai demult era activ, vedeai cateva jucarii, nu multe e adevarat. Dar sunt multe si frumoase, merita vazute toate. 
Uitati si scaunelul, plus alte poze recente cu Tudor. Nu am putut poza capsuna lui Tudor fiindca tocmai statea pe el si nu se lasa dus de acolo, insa asta e un mar la fel de dragut zic eu, cumparat pt. ziua unei prietene mici.

bubu05 spune:
 Tomasa, cat costa un scaunel din asta? Cu spatar nu au? E interesant! L-am vazut pe Tudor si seamana mult cu tine 
Oana si 
Poze cu Vladutz

danielai spune:
 Buna fetelor,
Kris, eu am 2 doctori pe care-i chem pe rand ca sa am mai multe pareri. Mai demult, Tomasa, a postat toate vaccinurile optionale (pentru care ii multumim inca o data). Eu le-am notat si am intrebat doc de ele. Concluzie: unul din doc a zis ca nu-i nevoie (asa cum i-a spus si lui Ixxi). Eu am insistat sa-mi dea si o explicatie, si mi-a spus (pentru Varilix) ca varicela este o boala pe care trebuie s-o faca toti copii, ca e mult mai usoara dac-o faci in copilarie si ca daca il imunizezi acum are sanse sa faca boala mai tarziu, ca si adult, si ca e mult mai grav atunci, si cu complicatii. Si ca sa eviti trebuie sa faci rapel si ca adult.Mi s-a parut o explicatie de bun simt, si am lasat-o balta o perioada.
Cand am vorbit cu al doilea doc insa, mi-a recomandat sa-i fac Varilix, i-am spus prima explicatie si mi-a spus ca imunizarea nu este totala, drept pentru care si un copil vaccinat face varicela, dar o forma mult mai usoara, si una e sa faci 100 de bube si alta e sa faci 5.
Acuma, dupa cum se vede, parerile par a fi impartite intre doctori.
Eu probabil ca o sa-i fac pana la urma, impreuna cu havrix (contra hepatita A).
Si pentru ca tot suntem la subiectul vaccinuri, Bubu, eu stiu ca cei care au facut AR la 11 luni trebuie sa faca ROR la 1,3 luni. (pentru cei care au facut ROR la 11 luni, iar am 2 pareri, unul zice ca se face din nou la 1,3, altul zice ca putem sa mai asteptam pana la 1,5 luni ca mai are inca efect).

bubu05 spune:
 Aha, multumesc mult Danielai. Dar Havrixul la ce varsta se face? Vlad are 1 an si 3 luni, deci ar trebui sa faca ROR. Ia sa o sun eu pe dr...ca am mai intrebat odata si a zis ca nu se mai face, ca a facut AR...
Oana si 
Poze cu Vladutz

tomasa spune:
 Bubu, scaunelul costa 100.000 lei vechi. Cu spatar nu aveau. Imi dai si mie un PM cu tel gazdei tale din Eforie? Ca eu n-am primit nimic de la tine, nu stiu celelalte fete. Merci frumos!
Daniela, 
!!!
Asa mi-au spus si mie drii, ca va face o forma mai usoara si ca desi varicela este printre cele mai usoare boli ale copilariei poti avea ghinionul sa-i apara majoritatea bubitelor pe fata, lucrurile astea nu pot fi controlate si atunci e mai bine sa eviti vaccinandu-l. Astfel chiar daca o face si le are pe fata, macar sunt mult mai putine bubite. Rapelul la Varilix se face la 10 ani din cate stiu eu. In rest, intr-adevar cati medici atatea pareri, ai perfecta dreptate. Eu ma lovesc mereu de asta de la diversificare incoace, nici nu mai stii ce sa crezi asa ca in general iau si eu, ca si tine, cea mai logica explicatie, sau merg pur si simplu pe fler, pe instinct.

bubu05 spune:
 Tomasa, am uitat de telefonul gazdei de la Eforie 
... e la sot in telefonul mobil, iar el vine mereu tarziu si uit sa-l intreb...aseara a venit la 2 noaptea si eu dormeam. Promit ca il intreb si vi-l dau. 
Iar m-am pus pe ganduri cu varilixul asta...eu ma hotarasem sa nu i-l fac...
Oana si 
Poze cu Vladutz

coraly spune:
 Eu i-am facut Priorix la 11 luni jumate si nu stiu daca sa mai fac sau nu rapel. Despre varilix nu m-am gandit inca.
In orice caz, parerile sunt foarte impartite despre vaccinuri. Eu de exemplu, desi nu am fost vaccinata in copilarie, singura boala pe care am facut-o a fost pojarul, intre 1 si 2 ani candva, forma foarte usoara.
Am citit pareri despre vaccinari, cum ca sunt discutabile si unii considera ca trebuie lasat organismul sa lupte singur. Am mai auzit si parerea unei dr. homeopat care nu sustinea deloc vaccinarile in masa (mi-a dat exemple de studii care au aratat ca populatiile care nu au fost vaccinate in masa au facut per ansamblu mai putine boli cardiovasculare si diabet), adica considera ca nu este bine sa introduci tot felul de virusi in organism, ca au fost cazuri de vaccinuri banale care au avut efecte ciudate asupra copiilor, virusii respectivi ajungand in straturile superioare ale organismului(mi-a dat exemplu in spatele corneei), cu simptome nasoale per general... acuma nu stiu ce sa zic. Chiar nu stiu. De varicela mi-e frica ca n-am facut-o nici eu nici sotul, si ar fi nasol sa o facem acum. 
Varilixul asta la ce varsta se face?
Crinuta, tu ce ai de gand cu Priorixul? Il repeti?
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an