e chiar aloe vera?

e chiar aloe vera? | Autor: piatra lunii

Link direct la acest mesaj

Am cumparat azi o planta aloe vera- e mica, in ghiveci. Acum ma intreb , e chiar aloe vera? Florareasa asa a zis, si ca pot folosi gelul,asta stiam, dar gelul nu are mirosul ala urat pe care-l stiu din gelul cumparat in tub. Nu e aloe vera, sau nu e necesar sa miroasa gelul, sau e planta prea mica ?! M-am uitat la frunze, sunt lungi si subtiri, se zaresc putin tepii aia la vreo cateva frunze, mai grosute, si mai spre baza frunzei,dar nu la toate, planta pare sa fie tinerica tare. Cine stie, si are planta acasa in ghiveci, cum imi dau seama daca e aloe vera si nu altceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

http://www.acclaimimages.com/search_terms/aloe_vera.html

http://www.globalherbalsupplies.com/herb_information/aloe_vera.htm

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

www.denis-toderici.com/index.htm" target="_blank">Teledon pentru Denis-5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Laureta, mersi, e drept ca planta mea arata ca in prima poza de pe primul link, da' tot nu pricep de ce gelul n-are miros :))
Altfel, am zapacit si eu deja internetul cautand despre aloe, si inca mai caut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geba2001 spune:

Eu am citit undeva ca planta tb sa aiba cel putin trei ani ca sa poata fi folosita drept medicament....

Mergi la inceput

Am citit adineauri ca si planta tanara are efect, bineinteles cu cat e mai matura cu atat mai bine, si cred ca nici nu are miros gelul ala, nu prea scrie despre asta pe internet, asa ca mai astept raspunsuri de la cei ce au planta acasa in ghiveci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nu stiu cum miroase gelul de care zici, dar aloea nu miroase in mod special a nimic, nu are un miros deosebit. Stiu asta pentru ca bunica mea a avut si are tot timpul aloe in ghivezi (a folosit-o si s-a vindecat de ulcer si de atunci are tot timpul pe balcon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

eu am planta in ghiveci acasa.nu-i merge bine din momentul in care am primit-o.din america dintr-o cultura de aloe vera si a fost scoasa cu tot cu pamant.nu sunt singura.asa ca indiferent ce ai acasa-probabil nu este aloe vera.o fi aloe,dar nu aloe vera.

Mergi la inceput

numai o singura planta din imainile de mai sus este aloe-vera.poate fi doua,dar de una nu sunt chiar sigura.

Mergi la inceput

incercati sa nu mai folositi aloe din ghiveci cum ca ar avea proprietati curative.are ,dar sub frunza este un strat de aloina care va veti trezi ca va face rau.este toxica.

Mergi la inceput

NATASA, bine ca m-ai lamurit, ca asa e,aloe nu miroase a nimic deosebit, doar a planta. Dar ce-am avut eu cumparat, gel si mai demult, si bautura aia de la FLP, au um miros urat,cel putin e parerea mea.
GABRIELA, am sa mai citesc despre gelul asta de la planta, pt ca nici produsele cu conservanti in ele nu mi se par o alternativa buna :( Oricum ma intereseaza pt uz extern.

Edit: m-am documentat, aloe vera contine: aloina- situata imediat sub coaja frunzei,e un lichid galben-laptos cu gust amar folosit ca laxativ. Asta se foloseste in bautura de aloe,din cate am inteles, si poate de aia e si gustul ala amar, si nu e toxic, e doar contraindicat femeilor gravide de ex., poate provoca contractii. (De exemplu, FLP au o pulbere laxativa).
gelul- lichid vascos in interiorul frunzei

Aloina se gaseste in cantitati mai mari in varful frunzei si in tepi.
In procesul fabricarii - separarii mecanice- uneori aloina poate fi gasita in gel, de aceea e de dorit ca gelul sa fie cat de pur posibil.Multi producatori se lauda cu proceduri speciale de stabilizare a gelului, dar cea mai buna sursa de gel de aloe vera e direct dintr-o frunza taiata a plantei.

Deci nu e nici o problema cu frunza de aloe, tot mai bine iau gelul asta si-mi pun pe fata :)) decat o crema cu aloe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

si mie mi/a povestit cineva demult ca a urmat o dieta cu planta din ghiveci si a scapat de ciroza...asa ca tb.sa fie buna planta...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput