secrete pentru vopsitul oualor?
Raspunsuri - Pagina 4
estera spune:
Buna fetelor!
Hai sa va spun cum am facut eu ouale anul trecut. Au iesit super frumoase! Dupa ce am fiert ouale, abia scoase din apa fierbinte, le infasor in hartie creponata, de diferite culori, tinuta pt cateva secunde in apa cu otet. Dupa ce infasor ouale in acea hartie, le las cateva ore bune sa intre culoarea in coaja. Ies super frumoase, cu culori vii, insa exista un dezavantaj, pe care nu stiu cum sa-l elimin: uneori intra si putina culoare in ou... Oare cum sa fac sa nu se mai intample asta?
estera
http://photos.yahoo.com/narcesteh
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by danyce
Eu le fac cu coji de ceapa (rosie sau obisnuita).Cu ceapa rosie iese culoarea rosu-rubiniu, iar cu ceapa obisnuita iese culoarea rosu-maroniu (intensitatea culorii difera in fct de timpul in care ouale stau in apa). Se pun ouale cand s-a colorat deja apa si se adauga 1-2 lg de otet.Se pot face simple si se pot decora dupa aceea, sau se pot introduce mai intai ouale cu bucati de plante pe ele - frunze, tulpini- in niste bucati de ciorap crem, legate la capat ca o acadea.
Sunt super.Eu le sterg cu o carpa cu putin ulei pt luciu.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Poti , te rog , sa-mi spui exact cum vopsesti ouale cu coji de ceapa? Cata cantitate de coji , cata apa , cat otet?
Am incercat anul trecut si nu mi s-au colorat deloc.Si aici nu gasesc , ei nu coloreaza ouale desi sunt catolici , iar la mag. romanesc risc sa le iau cu termenul expirat.
Merci mult.
Noi 2 singurei
Kehleyr spune:
Uitati ce am mai gasit apropo de vopsit prin metode naturale:
Sursa: www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=410&&idart=1435&&numecap=Bunica%20stie%20tot&&cc=oua%20rosii" target="_blank">http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=410&&idart=1435&&numecap=Bunica%20stie%20tot&&cc=oua%20rosii
Daca vreti sa vopsiti...
Oua rosii - folositi flori si frunze de sovarv sau frunze rosii de mar salbatic, culese toamna.
Oua galbene - folositi sunatoare (planta intreaga), rostopasca (fara radacina) - dau o culoare galben-verzuie si flori de sanziana de primavara, care da o culoare galben-portocalie.
Oua verzi - folositi urzici si spanac (dau un verde intens), drobus (toata planta), se obtine un verde-galbui.
Oua maro, bej si ocru - folositi coaja de crusin sau muguri de plop ori de nuc.
Cum se procedeaza:
- Plantele se oparesc si se lasa la macerat 10-12 ore.
- Pentru a se obtine culori intense, ouale se fierb impreuna cu plantele (macerate) si zeama lor, in care se lasa sa se raceasca.
- Pentru culori mai stinse, se foloseste doar apa in care s-au macerat plantele, dar strecurata.
sau
Pentru...
Oua rosii - folositi o sfecla rosie taiata bucatele mai mici. Se fierbe, se lasa 20 de minute acoperita cu un capac, apoi se strecoara si se foloseste zeama.
Oua galbene - fierbeti o lingura de sofran sau chimen in apa, lasati sa se infuzeze 20 de minute, apoi folositi lichidul pentru vopsit.
Oua albastre - taiati marunt frunze de varza rosie, puneti-le de cu seara la macerat in apa si fierbeti-le a doua zi. Lasati fiertura sa se raceasca, apoi strecurati-o si folositi-o pentru vopsit.
Sursa: www.agenda.ro/p27.htm" target="_blank">http://www.agenda.ro/p27.htm
În preajma Sărbătorilor de Paști, una din cele mai vii preocupări ale gospodinelor este vopsirea ouălor, operațiune care necesită stăpânirea unor tehnici speciale.
Cojile de ceapă și cele de nucă dau nuanțele de galben și portocaliu, rădăcina de garantă, sfecla, afinele și zmeura vopsesc în roșu, frunzele și lemnul de nuc și cafeaua în castaniu, cojile de portocale, lămâie, morcov, semințele de țelină și chimionul în galben pai, șofranul în galben intens, frunzele de spanac în verde deschis, cojile de mere golden în golden auriu, murele și varza roșie în albastru, semințele de mărar în castaniu - auriu, iar pulberea de chili în castaniu - portocaliu.
Pentru o vopsire "ca la carte" este nevoie de vopseaua naturală aleasă, o sită, oțet alb, ouă bine fierte și de ulei. În funcție de cantitatea de ouă, puneți la fiert "vopseaua". Amestecul se fierbe între între 15 minute și o oră, până când culoarea este cea potrivită, având în vedere faptul că pe ou se va prinde o nuanță ceva mai deschisă. Fiertura se strecoară și se pune într-un vas mic, dar destul de adânc, încât să acopere oul. Se adaugă trei lingurițe de oțet alb pentru fiecare ceașcă de lichid. Cu o lingură se pune oul în vopseaua fierbinte, unde este lăsat cât este nevoie. Spre deosebire de cele vopsite cu culori chimice, ouăle în culori naturale sunt mate. de aceea, pentru a deveni lucioase, trebuie unse cu puțin ulei.
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
danyce spune:
Ouale pe care le-am facut duminica trecuta se pot vedeaaici Sorry pt intarziere, dar am fost super ocupata zilele astea si am uitat de poze.
Irlandeza, cojile de la 1kg de ceapa rosie le-am pus intr-o cratita cu 3l de apa.Cand apa a fiert si s-a colorat am pus si ouale si le-am mai lasat 10 minute la foc mijlociu si inca 30 la foc mic. Le-am scos destul de colorate (daca le mai lasam 10 min ieseau si mai si) si le-am uns cu ulei dupa racire. Pe unele am pus benzi adezive cu desene, celelalte le-am facut cu ceva floricele/frunzulite pe care le-am strans pe fuga din gradina.
Editez sa spun ca am pus 3 lg de otet.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ardeiash spune:
daca va citeam azi inainte de a vopsi oualele,,,, nu ma mia enervam juma de zi... si poate-mi ieseau si mie mai ca lumea!
s-auzim numai de bine! si
buli spune:
Asa ca am renuntat la a le face in diverse culori si pur si simplu cumpar sfecla rosie de la piata cam 2-3 bucati pentru 40-50 oua si fierb sfecla (curatata si taiata felii) in acelasi timp cu oualele in cratita! Normal ca pun sare si otet la fiert!
Oua rosii - folositi o sfecla rosie taiata bucatele mai mici. Se fierbe, se lasa 20 de minute acoperita cu un capac, apoi se strecoara si se foloseste zeama.
asta cautam
merci
va pup. Paste fericit!
nastasie spune:
fetelor, am si eu o intrebare:ati vopsit cu vopsea de la tipografie?trebuie sa fie sub forma de praf sau sub forma de pasta?cineva imi spune asa si cineva invers.ca trebuie sa frec ouale dupa ce le fierb cu aceasta pasta.dar mie mi se pare ca nu ar iesi.sunt niste culori superbe:auriu, argintiu si tare as vrea sa iasa.help
albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004
Kehleyr spune:
Eu pot sa va spun ca am incercat miercuri metodele alea de vopsire naturala (sfecla, chimen, varza rosie) si nu mi-a iesit NIMIC. Dar NIMIC. Si m-am chinuit degeaba. E drept ca nu am avut rabdare sa las ouale 40 de minute (?!?) cum zice Danyce (au mai fost comestibile?...) dar nu am avut nici cea mai mica nuanta de culoare pe ele. Asa ca, pana la urma tot vopseaua din plic m-a salvat. A fost ultima tentativa de acest gen ...
osna spune:
Initial creeata de Raza de soare
Pt decorat oua: lipiti scotch pe ele si bagati-le in apa, la fiert, cu vopsea! dezlipiti scotchul si vor avea aspect marmorat; dak aveti rabdare, decupati diverse forme sau... puneti fasii de scotch una peste alta, de-a lungul si de-a latul, gen cruce sau stea... iese frumos! Tin sa precizez ca e inventie proprie, din... plictiseala...
AMR 1 luna si 13 zile pana la nunta
Foto