secrete pentru vopsitul oualor?
Raspunsuri - Pagina 5
danyce spune:
Kehleyr, sigur ca au fost comestibile ouale, au fost chiar bune la gust. Stiu ca mama imi spunea ca daca se fierb ouale atata le poti pastra cateva zile fara probleme.Ouale sunt excelente cu sos de hrean cu smantana (la fel ca drobul sau friptura de miel e altfel).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
descintec spune:
si eu le vopsesc cu coji de ceapa rosie, dar cred ca de la creo 4-5 kg de ceapa. le adun din timp. le fierb inainte de a pune ouale, pina se coloreaza apa bine, pun 2 liguri de otet si sare. nu stiu cit timp le tin, verific culoarea scotindu-le intr-o lingura. le dau luciu cu ulei. si imi plac legate in ciorap cu o floare de papadie, presata cu fata pe ou, si musai sa aiba codita. sau cu doua trei fire de iarba, prinse tot asa, cu ciorap.
danyce spune:
Trebuie sa mentionez ca eu doar 20 de oua am fiert.Intr-adevar si mama strangea cojile din timp si folosea coaja de la mai multe kg (cred ca vreo 3-4), dar si fierbea vreo 60 de oua cred.Eu oricum fac totul dupa cum ma duce capsorul si cum ma ghideaza inspiratia de moment (va ziceam din experienta mea de sapt trecuta).
Descantec, si eu am folosit tehnica "ciorapului" pt cateva oua, dar am rupt cateva narcise si frunzulite din gradina ca papadii nu am si nici nu m-am indurat sa distrug mica oaza de verdeata pe care o am in curte.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
cri19 spune:
OSNA mi se pare tare buna idea ta.Cred ca daca o sa am rabdare o sa incerc si eu.
Daca tot te-am gasit,vreau sa stiu ce mai faceti (tu si bb din burtica),ca n-ai mai intrat de tare mult timp la mamici de sept-oct.De fapt multe fete nu prea mai intra.Sper ca esti bine si daca ai timp poate imi spui ce-ai mai facut in ultimul timp.
PASTE FERICIT TUTUROR!
18+
cricri
http://photos.yahoo.com/dima_crstn
descintec spune:
Danyce, acum daca esti asa draguta si deschisa la vorba, imi iau si eu inima in dinti sa spun ca ouale e bine sa nu se fiarba mai mult de zece minute. De fapt, sunt fierte sanatos daca atunci cind le tai nu se alege pe galbenus, la marginea dinspre albus, un inel subtire, verde. E o chestie nesanatoasa, in tinerete stiam cum ii zice, da' acu sint batrina. E drept ca atunci cind vopsesti cu coji de ceapa, daca nu ai destule coji, e musai sa fierbi ouale ceva mai mult. Ajuta daca sunt degresate ca lumea.
pentru mine e o bucurie sa vopsesc oua, mai ales daca se aduna si copiii pe linga mine :) abia astept :)
ionela roxana spune:
fetelor ajutati o biata prostanaca, care a lasat totul in ultima suta de metrii; am o vopsea de anul trecut, una cu unul cu capul chel pe ea, este rosie, are manusi inauntru, niste aptipilduri, si mai are o folie de ceolofan cu niste desene faine, dar care nu stiu cum o pot folosii; zau fieti-va mila de ouale mele care ma asteapta pe masa sa le vospesc, gata fierte!!!; ce sa fac cu acea folie de ceolofan, cum s-o folosesc, pe oua????; va rog!!!
multumesc frumos!
.
http://photos.yahoo.com/nlroxana
Burtocika spune:
Eu din pacate nu stiu tehnici de-astea moderne, cu hartie creponata sau din alea traditionale cu sfecla, ceapa si ciorapi ...
Eu stiu tehnica de pe vremea comunismului, cu vopsea Gallus.
Fierb ouale, cu 1-2 linguri bune de sare, ca sa nu crape la fiert.
Separat pregatesc vopseaua, cam 2-3 plicuri (din alea care scrie ca fac 10 oua, dar de fapt fac mult mai putine), o pun intr-o cutie de conserve (de la compot de ananas sau mazare sau altceva), o dizolv cu apa clocotita care umple cam 3/4 din cutie, si adaug 1-2 linguri otet (musai!).
Iau cate un ou (fierbinte) si il pun in vopsea. Unele vopsele prind mai repede, altele trebuie puse pe foc, impreuna cu oul, inca putin. In principiu nu le las sa dea decit un clocot, sau e suficient doar sa fie fierbinte. Nu-mi place sa fierb oul in vopsea, mi se pare mai toxic.
Dupa care scot oul cu o lingura (pt fiecare vopsea am o lingura dde inox, se curata usor pe urma), il sterg in hirtie igienica pe toate partile, pana se usuca, dupa care il pun in cofrajul de oua. Nu iese patat decat daca vopseaua e proasta, caz in care trebuie tinut mai mult, pana se uniformizeaza culoarea.
Dupa ce le-am facut pe toate si s-au racit, abia atunci le dau cu slanina (uleiul ramane pe ele si se ia nasol pe maini cand le mananci). Slanina inchide porii si pastrez ouale vopsite si 2 saptamani dupa Paste, intr-un cos frumos in camera. Sunt foarte bune si lucioase !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
mona25 spune:
Credeti ca are ceva daca degresez ouale dupa ce s-au fiert? Am uitat complet sa le degresez inainte....
Burtocika spune:
eu nu le degresez niciodata ... pur si simplu le spal cu apa curata de la chiuveta, ca sa inlatur urmele de murdarie, dar nu le dau cu detergent, ca mi-e lene ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
descintec spune:
quote:odata ce le-ai fiert, sunt degresate :)
Originally posted by mona25
Credeti ca are ceva daca degresez ouale dupa ce s-au fiert? Am uitat complet sa le degresez inainte....