Canal infundat

Am o mare problema:un canal infundat la sanul stang.
Sfatuiti-ma cum sa rezolv problema.
Raspunsuri

sim spune:
Of, e groaznic de dureros. Eu am patit asta de 2 ori in timpul in care am alaptat copila. Uite ce pot sa-ti recomand: sa masezi sanul de la baza spre varf, ca laptele sa poata iesi. Ceva comprese reci pe partea cu canalul infundat ca sa se mai calmeze productia de lapte. Aproape sigur canalul respectiv a prins o cojitza la iesire si asta nu da voie laptelui sa iasa.
Daca puiutul nu poate sa te ajute si nu are destula forta sa traga, incearca sa indepartezi dopul acela sigurica prin masaj. Eu n-am suportat pompa de nici un fel.
Oricat ar fi de dureros, este foarte important sa eliberezi sanul de lapte. Daca vezi ca nu se rezolva, mergi la doctor ca trebuie sa te poata ajuta, dar sa nu stai asa pentru ca este foarte periculos sa lasi laptele sa ramana acolo mult timp.
Multa sanatate!

Darria spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68384&whichpage=3 de aici poti afla mai multe daca ai timp sa citesti, daca te lasa strumful.
E posibil sa scriu bazaconii dar........
Pe langa ce au spus fetele mai stiu ca poti sa stai cu sanul cu problema in apa calda sau sa faci dus cald si apoi sa faci masajul respectiv si sa incerci sa desfunzi canalul(tu sau bebe). Incearca sa pui bebelusul intai la sanul stang.
Apoi, dupa ce se rezolva problema poti face asta la fiecare alaptare ca sa eviti, daca ai posibilitatea.

miki_c spune:
Of! Stiu cum este euampatit de nenumarate ori ba chiar o data am facut mastita si amfostla un pas de operatie dar am scapat cu o doza mare de antibiotic. Reteta este asa: Dusuri cu apaca cat mai fierbinte care sa produca vasodilatatie (nuapa rece care sa inchida si mai mult canalele - am verificat si metoda asta si nu a fost bine) si apoi pui bb-le repejor la pape este bine sa fie infometatputin sa traga cu forta iar daca nugolestebine sanul maicontinui tu cu pompa sau cu manata panase goileste bine. Repeta operatiunea de cateva ori chiar daca este foarte dureros poate insuportabil. Daca zona se inroseste tare si apare senzatia de arsura poti lua ampicilina 2 la 6 ore. Eu am luat cand ama vut mastita 3 la 4 ore si aveam febra 41. Nu doresc la nimeni asa ceva. Asa ca mai bine suporta durerea.

claujro spune:
Eu aveam vesnic canale infundate. Tot ce au scris fetele e foarte bun si foarte corect. Mie nu mi se desfunda bine unul si se infunda altul... plangeam de durere si ziceam gata...nu mai alptez...si am continuat asa numai eu stiu cum. Asa ca am experienta cu duiumul!!!
O sa ziceti ca sunt nebuna dar eu am gasit o metoda mai "altfel". Imi analizam bine sfarcul la lumina (o veioza puternica sau lumina naturala) pana descoperea un punctulet alb (ca un punct negru de pe piele dar alb) care bloca canalul. Cand era mai superficial si mai la suprafata il scoteam ca pe un cos si api tasnea laptele...sa te tii...
Cand era mai in profunzime, luam o pipeta si-l "sugeam" cu pipeta pana iesea incet incet mai spre suprafata.... Doamne cat ma mai chinuiam! Cosmar a fost! In cazurile grave combinam toate metodele stiute: pompita, masaj sub apa calda, pus bb sa suga chiar daca nu era ora, pipeta...
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

dianaelena spune:
Of,,, si eu am avut probleme, dar o asistenta din spital m-a invata sa tai partea din fata a unei seringi de 5 ml, si sa introduci pistonasul invers asa incat partilea alea plate sa vina pe sanul tau si o sa tragi incet incet pistonul si .. vei desfunda canalul. Da va fi dureros dar vei scapa de mastita in mod sigur.
Multa bafta

margas2005 spune:
Va multumesc pt sfaturi.Am rezolvat problema folosind comprese calde,masaje cu garmastan ,muls cu pompa.
Sanatate .