Cresa nr. 13 - Drumul Taberei (Materna)
Raspunsuri - Pagina 4
rucsi spune:
Da Tedita, aceea este cresa. Aleea Craiesti nr.1. Nu sunt chiar foarte tinerica dar imi place descrierea mamei tale. Spune-i ca-i multumesc.Intr-adevar , inscrierile le incep pe 3 august.
mamiFlori spune:
Rucsi, am si eu cateva intrebari generale. Sper sa nu te superi ca te "atac" cu ele...
Baietelul meu are 1 an si 6 luni. Avem bona interna, deci nu punem problema cresei pe motiv ca nu avem cu cine sa il lasam.
Este extrem de sociabil si ii place tare mult sa stea cu copii. Atunci cand iesim in parc si interactioneaza cu alti micuti este total transformat, mult mai activ (acasa e un tip foaaarte tacticos) si entuziast. M-a batut uneori gandul ca i-ar face tare bine sa mearga in colectivitate...
Dar,.... nu face la olita (e ingrozit de ea!) si nu reusim sa il convingem sa stea asezat. De ce o fi asa terifiat de ea n-am idee, ca nici macar nu l-am tinut cu forta vreodata si in plus am incercat sa il punem pe ea de pe la 8 luni, ca pe scaunel, asa cum am facut cu fetita insa reactia lui a fost din prima clipa efectiv de groaza.
Ar fi o problema pt o eventuala inscriere ca e inca pe Pampers??
Crisu23 spune:
mamiFlori, iti raspund eu pt ca am fetitza la cresa si are 2 ani si 3 luni si inca este cu Pampers
nu este nici o problema daca baiatul nu face la olitza, poate acolo va face vazand alti copii...
asa am sperat si eu cu fetiza mea, dar inca nu are de gand, se aseaza sta ce sta dupa care fuge
TLD spune:
buna seara,
rucsi e o placere sa te avem printre noi caci si eu sunt ff interesataa sa-l dau pe baietelul meu din toamna. imi poti spune te rog ce trebuie pentru dosar sau care sunt pasii? pe 3 august trebuie sa ma prezint acolo si practic de cand se incepe?
mai am o problema care pentru mine este f importanta si anume David, nu mananca decat mai mult pasat..e un chin pentru mine zilnic sa ma confrunt cu aceasta problema..am incercat de nenumarate ori sa-i dau si altfel insa se ineaca si sfarsesc d cele mai multe ori prin a varsa sau pur si simplu prin a-mi refuza mancarea. asta ar fi un impediment???
multumesc anticipat
aa si inca ceva, care este taxa si programul cresei?
rucsi spune:
Imi pare rau ca raspund asa tarziu, scuzele de rigoare.
mamiFlori, nu cred ca este vreo problema cu baiatul tau. Al meu are 2 ani si 5 luni si sta pe olita doar de vreo 2 luni. Asta nu inseamna ca face ceva in acea olita, dar macar sta.Pana sa scapam de pampers, mai avem. Si ca sa-ti raspund la intrebare, nu este nici un fel de impediment pentru a veni la cresa.
TLDIncepand cu 3 august va trebui sa ajungi la cresa si sa iei o cerere tip si o fisa medicala pe care va trebui sa o completezi la medicul de familie. Copilul va incepe frecventarea cresei efectiv , din data de 15 septembrie.Cat despre faptul ca mananca pasat, nu cred ca este o problema. La inceput or sa-i paseze mancarea si treptat se va obisnui si cu bucatele mai mari.Pana in septembrie, mai incerca si tu sa-l mai obisnuiesti.
TLD spune:
iti multumesc rucsi..crede-ma ca ma chinui efectiv zilnic. am mai auzit genul asta de probleme de la mamele de baietei...oricum am facut progrese ca nu-i mai bag banana la blender..mm, ce zici? :)
TLD spune:
rucsi, as mai avea o intrebare: sunt sanse sa-mi fie refuzat copilul la cresa din lipsa de locuri?
rucsi spune:
TLD, eu as numi-o nesansa.
. Acum nu sunt locuri libere. Din septembrie, nu stiu ce sa spun. Or sa fie cam 50 de locuri libere, iar cererea este mult mai mare. Deci vom merge pe principiul :primul venit, primul servit.
TLD spune:
mmmm..si de la ce ora ar trebuin sa fiu acolo sa iau cererea?sau primul venit e cel care aduce dosarul?caci in cazul asta maine ma prezint sa iau cererea si pe 3 la prima ora o aduc gata completata
offf..ce aiurea cu locurile astea...ce situatie aiurea..
eu am avut o nepotica acolo care acum e la gradi si mai am inca o nepotica care inca este acolo la voi dar va pleca in toamna la gradi....era bine daca il puteam aduce mai devreme si sa-l iau mai repede..adica o perioada de proba si acomodare pt el..
ma sfatuiesc si eu cu tine cum e mai bine...
quote:
Originally posted by rucsi
TLD, eu as numi-o nesansa.. Acum nu sunt locuri libere. Din septembrie, nu stiu ce sa spun. Or sa fie cam 50 de locuri libere, iar cererea este mult mai mare. Deci vom merge pe principiul :primul venit, primul servit.
rucsi
Eles spune:
As dori si eu sa-mi inscriu baietelul la aceasta cresa, dar singura mea problema este programul, nu ajung la orele 18.00 sa-l iau. As dori sa o intreb pe rucsi daca ar puta ramane o doamna inca o ora, o sa o platesc eu suplimentar .
El implineste un anisor in iulie si papa doar pasat, este vre-o problema? Si mai vreau sa intreb legat de mancare, eu nu sunt deacord cu branza topita, margarina, Danone... , daca ii aduc eu de mancare ar fi vre-o problema?
Spre ca o sa citesti si measajul meu si astept raspuns...
Multumesc anticipat!!!