cum invat germana

cum invat germana | Autor: geena

Link direct la acest mesaj

am venit de curand in germania ,rog pe cei ce au invatat germana sa-mi dea cateva sfaturi.de cat timp am nevoie...asa aproximativ..[8)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

gina bine ai venit pe forum.daca esti in germania poti face aici cursuri de germana pentru incepatori sau avansati,sau din carti de germana care au si teste(dar asta mai greu merge,trebuie sa ai langa tine pe cineva care sa te corecteze.

vino la viata in germania si povestim mai multe
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72426

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Incepi cu der, die, das.... si, dupa ce te chinui vreo 10 ani cu acestea, iti dai seama ca nici nemtii nu le stiu pentru toate cuvintele..... iar apoi te relaxezi ......

Restul e floare la ureche .
Succes !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Incepi cu der, die, das.... si, dupa ce te chinui vreo 10 ani cu acestea, iti dai seama ca nici nemtii nu le stiu pentru toate cuvintele..... iar apoi te relaxezi ......

Restul e floare la ureche .
Succes !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Corect!
Hai mai bine in Elvetzia, ca-n partea germana e un dialect infect fara pic de reguli gramaticale, care mie-mi place mult!

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Sau hai in Austria, ca astia cind vorbesc zici ca latra, iar cu gramatica sint la pamint!!!!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

quote:
Originally posted by Flaflo

Sau hai in Austria, ca astia cind vorbesc zici ca latra, iar cu gramatica sint la pamint!!!!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

hai ca asta a fost buna!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mai voi stiati ca exista dictionar germano- austriac? Eu am cazut pe spate Si auzisem eu o discutie intre niste nemtzi ce fusesera prin viena asa la vazut muzeuri si cica in restaurante nu intelgeau meniul!! Si pina la urma infometati au comandat la chelnerita ce aveau insii de la masa alaturata:)))Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Gina ca uitasm, daca stii engleza incerca sa o bagi undeva intr-un sertarash acolo. Mai repede invata germana cei care se forteaza direct pe limba asta, decit sa stai in compania celor care-si fac mila de tine sa vb engleza. Cazul meu Acu' stiu o germana si o engleza infecte pt anii de care-s aici.Scoala m-a ajutat pe mine enorm si contactul cu nemtzoaice vorbarte:)Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Corect, Viku! Io daca n-o dadeam pe engleza, de mult shtiam germana, da ashaaa...nah, puturoasa!

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu am invatat-o in 10 luni. Fara sa cunosc nici in ziua de azi acordurile intre substantiv si adjectiv si fac greseli la der,die,das cit cuprinde. Numai ca ma pot inteleg cu toti oamenii pe aici, si asta e important.

Carti pe care ti-i le recomand:
- Gramatica galbena "Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik, Neubearbeitung, Lehr- und Übungsbuch" (asa si arata, o gasesti si in engleza, de ex., dar eu as lua-o direct in germana). E cea mai completa gramatica pt straini, atentie nu si cea mai simpla pt incepatori
- Grundstufen-Grammatik für Deutsch als Fremdsprache, neue Rechtschreibung, Schlüssel de Monika Reimann, asta e pt incepatori f buna
- DUDEN das Bildwörterbuch, vol 3 (are imagini despre diverse teme si la fiiecare scrie cuvintele, se gaseste si ca varianta germana-engleza, dar aia e facuta ca sa inveti engleza si cuvintele in germana sunt scrise prea mici). Ai teme de ex depre casa: pat,mobila, baie, camera copilului, etc
- Pons, Bildwöterbuch: analog cu Duden, in 5 limbi, mai greu de vazut articolul fiind scris mic ca f,m,n, imaginile sunt color si mai frumoase ca Duden, dar cartea e f grea si e greu de luat cu tine
- Langenscheidts Großwörterbuch, Deutsch als Fremdsprache: e cel mai bun dictionar ca sa inveti germana! E facut special pt straini si explicatiile sunt facute pt straini, adica simple, cu cuvinte usoare (spre comparatie cu DUDEN-ul analog, care mie mi-i s-a parut pe vremuri f complicat, ca sa inteleg un cuvint trebuia sa caut altul). Folsind acest dictionar in loc de cel german-roman vei invata mai repede germana, obisnuindu-te sa intelegi sensul cuvintului. In plus acest dictionar ai voie sa il iei la examene de limba.

Ok, cam astea sunt cartile ajutatoare la inceput, toate costa o caruta de bani, dar eu si dupa 6 ani de zile le mai folosesc.

In plus inca un sfat: TV si radio in germana! Nu engleza, nu romana! Pe internet poti sa citesti ziare online in germana ca www.spiegel.de sau stiri www.n-tv.de .

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Incearca sa faci cursuri de integrare (vino la Viata in Germania, de la Calatoriile sufletului, si aflii mai mult edetalii) sau cursuri la VHS (Volkshochschule) si multe contacte cu nemtii.......

La Viata in germania au fost postate prin primele capitole linkuri cu exercitii online pt toate nivelurile. In plus, era cineva care avea o carte de gramatica in RO si DE (nu mai retin exact cine, dar potiintreba exact acolo - eu am avut-o, dar era pt incepatori si nu o mai am).

Daca ai copil, mergi cu el la Krabelgruppe sau pe Sipelplatz si incet-incet............

Mergi la inceput