Noduli la san la 25 de ani
Prietena mea a fost azi la ginecolog (locuieste in Germania) si i-a gasit noduli la san si a trimis-o sa faca o mamografie in 2 saptamani...
E speriata de moarte, pt ca mama ei a murit anul trecut de cancer la san (in Romania) si eu nu stiu cum sa o ajut, sa o linistesc sa ii explic ca ea nu e mama ei...
Nici nu stiu ce sa ii dau sa citeasca de pe net care sa o ajute sa inteleaga mai bine ce se intampla...pt ca nici eu nu stiu nimic despre asta...
Orice informatie mi-ar fi de folos...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
Raspunsuri
Siminaf spune:
Nu sint ginecolog, poate intra Cataghe si-ti explica mai bine de ce, dar la virsta asta, aproape sigur sint de cauza hormonala. De asta a si trimis-o la investigatii suplimentare, ca sa fie siguri, dar cred ca o sa fie bine si o sa se rezolve cu ceva hormonei (sau inhibitori).
Capul sus!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Porumbita spune:
eu m-am "luptat" vreo 2 ani cu ei (au aparut la 24 de ani, pe fond nervos - moartea tatalui); dc o pot ajuta cu ceva pe prietena ta (fie si cu o incurajare) spune-i sa imi scrie pe mail;
sinzi_ana spune:
Da, porumbita, o sa ii spun...care e mailul tau???
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
David
lavinai spune:
nu pot sa stau de vb acuma , dar pot sa iti spun ca eu ii am de la varsta de 17 ani!!!!! si pana in prezent, dupa cate ami cate tratamente, tot in aceasi situatie sunt!!
am sa revin duminica cu mai multe informatii daca te intereseza!
multa sanatate!
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
Crinutz spune:
Si eu ma confrunt la 27 de ani cu un nodul la san. Cauza nu o stiu dar eu cred ca tot ceva pe baza de stress datorita bolii mamei. Am facut tratament, un timp mi-a trecut, uneori ma mai injunghie. Daca a avut un caz de cancer in familie este f normal sa o trimita la investigatii mai amanuntite din moment ce ereditatea este una din cauze. Asta nu inseamna ca are cancer. Este bine sa faci aceste examene mai ales pt linistea ta. Am avut o prietena care pe la 37 - 38 de ani a descoperit un nodul, s-a speriat groaznic, a facut imediat eci si mamografie. Era intr-adevar un nodul benign dar care trebuia scos imediat. Asa ca a facut sector, adica i s-a scos decat acel nodul si acum e f bine, dupa 3 ani. Deci, prietena ta sa nu se sperie ci sa faca tot posibilul sa rezolve situatia. Asa cum au spus si fetele, probabil este doar un nodul datorat hormonilor, stressului sau cine stie ce. e pacat sa iti faci ganduri negre pana nu stii cu siguranta ce ai.
Puteti cauta pe google informatii despre noduli la san, cancer si alte lucruri dar cred ca nu e cazul. Iti spun din proprie experienta ca vei gasi fel de fel de articole care mai rau te sperie cand nu e cazul.
Ii doresc sanatate prietenei tale si mult curaj!!! si o 
pupici pa pa
Crinutz codita de maimutz
nikole spune:
Iubita, asculta aici.Prietena mea, a descoperit in urma cu 2-3 ani, ca avea nodului la san(2 parca la sanul stang),si pe ovare.Absolut, a facut tratamente peste tratamente,cu vit E(avea si ciclul neregulat),si dif. creme ptr. sani.Acum e insarcinata in luna a 6 si ca savezi, chisturile s-au reabsorbit.
In cele mai multe cazuri, la varsta asta,chisturile sunt urmare a dergl.hormonale, si cu un tratament adecvat,se reabsorb.
Multa sanatate ii doresc si numai bine!
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
lavinai spune:
mie toti dr la care am fost mi-au spus ca noduluii de la san nu au cum sa dispara (orice tratament ai facea) ci doar sa mentii un echilimbru, sa ii tii sub observatii cu diferite tratamente....dar singurele sanse de 70-80 % este sa iti treaca cand ai o sarcina, bineinteles ca si atunci sunt alte riscuri.....
eu iti zic ca fac tot felul de tratmente de vreo 5 ani, si,,,,nimik, nici un reziultat, Dr m-a asigurat ca nu am de ce sa imi fac griji in legatura cu ei, (dupa mai multe analize, maografie, ecografie mamara, operatie cu analiza unei bucati din nodul) doar ca ma deranjeaza pe mine (dureri destul de mari si insuportabile!!)
acuma bineinteles , nu la toata lumea la fel, fiecare organism este altfel.
poti sa iti linisteti prietena spunandu-i ca sunt foarte, foarte multe femei cu aceasta problema (mastoza fibrochistica) iar dc dai pe googla gasesti o gramada de informatii despre asta!
multa sanatate!
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
oanalu spune:
Si eu ma confrunt cu aceasta problema de 7 ani de zile.
Lavinia am facut si eu ecografie, mamografie si merg la control periodic. Desi medicul ma asigura ca e "doar" mastoza fibrochistica sunt perioade in care am dureri ingrozitoare si asta ma nelinisteste profund.
Dar cum bine ziceti, de asta sufer multe femei si trebuie safacem totul ca sa tinem boala in frau.
Numai bine,
Oana
emaaimee spune:
Sinzi-si mie mi-au aparut tot pe la varsta aia,am facut si mamografie.si intelg temerile prietenei.si mie mi s-a spus ca e din cauza hormonala,am urmat tratament cu vit e si crema cu progesteron si mi-a fost recomandata o sarcina urgent.chiar as vrea sa ma mai duc la un control ca tot merg in Ro de Paste.
daca o ajuta macar ca nu singura spune-i ca suntem altaturi de ea si ii tinem pumnii

de fetita
cu funditaUite atat suntem de mari
POVESTEA MINUNII
clau2toma spune:
Si mie mi-au aparut noduli la sanul stang tot pe la 17 ani iar cand am ramas insarcinata ,la un moment dat mi s-a parut ca nodulii mei disparusera . Si bineanteles ca parerea asta a mea a durat cam pana prin luna a 3-a dupa ce am nascut ca mi-au reaparut nodulii . Cica ar fi bine ca acesti noduli sa ii dea dureri din cand in cand ca astia nu sunt periculosi .In cazul in care nu o dor , acesti noduli ar putea sa fie cancerigeni . Da , sa faca o mamografie si atunci vede sigur despre ce este vorba . Creme ,tratamente pt asa ceva ,cred ca este frectie . Oricate tratamente am facut si cate unguente am folosit ,nu mi-au ajutat absolut cu numic .
Claudia
si puiul ei Tomita