Fetele din America (64)
Raspunsuri - Pagina 9
lai spune:
OK, Laura, il las la capitolul frumos Mey ma gandesc ca in Edmonton or face ei ceva cu drumurile, sare sau ceva tehnologie mai avansata, ceilalti participanti la trafic se descurca cumva?! Nu'sh, ma gandesc si io ca au experienta si tre' sa fi gasit o solutie In orice caz mutare lina si succes si impliniri pe toate planurile! O fi mai nasol cu clima dar sigur sunt altele care compenseaza
Lai
Llaura spune:
Lai, multumesc pentru urari
Compensatiile sunt financiare...asa ca mi se pregateste un suv 4x4, mie ecologista care nu poci sa vaz masini mari in fatza ochilor...
adrienne12 spune:
Fetelor, am cautat si eu pe net dupa relocation, salary calculator... ori sint programele astea timpite ori nu stiu ce sa zic. Eu pt. Pittsburgh am un salariu bunut si cind am facut conversia de salriu pt. Cambridge mi-a iesit ca echivalentul cu ce am aici este in jur de 150k... Ma rog nu stiu cum sint salriile acolo (trebuie sa mai sap sa vad care e media pt. profesia si vechimea mea). Dar m-am uitat la realtors.com si am vazut ca un condo cu 2 dormitore si o baie e 350 mii mi-a pierit zimbetul. Ruxij cit dureaza iarna la voi si ce temperaturi sint?Traim intr-un housing bubble... trebuie sa se sparga undeva. Mai e si posibilitatea sa nu imi vind casa si sa o inchiriez (in felul asta acumulez equity) si stau si eu cu chirie in Boston... O sa merg totusi la interviu, macar sa-mi exersez muschii...Llaura unde e Edmonton? Apoi mie mi se pare si DC foarte frumos... Voiam sa ma mut acolo acum vreo 2 ani (de fapt prietenul meu voia sa deschida o pizzerie dar nu i-au iesit afacerile si am stat pe loc).Dar din nou, boala mea, de ce nu exista firme de software in Cancun!?!?!?!?
Llaura spune:
Adrienne, pai fa tu o firma la Cancun.
Fara gluma eu stiu un tip american care a avut in ro firma de software si un ISP la Cancun si le-a inchis pe amandoua; acuma impreasia mea despre el ca putea sa faca biznis si cu chibrituri si nu i-ar fi iesit...
Llaura spune:
Adriana, Edmonton este in Alberta, Canada :-(
In DC am stat aproape trei ani si o sa imi ramana inima aici, fie si numai pentru faptul ca dulapul meu nu contine ghete sau cizme. Si nu asta, dar amestecatura, oameni de treaba, orasul e frumos...
Mai am o intrebare, intrucat esti prima persoana de la care aud ca i s-a raspuns de monster. Eu aici am fost studenta si nu ma pricep deloc sa imi caut job. Tu cum ai facut, pur si simplu ti-ai postat cv-ul? merci.
Elenalove27 spune:
amuleta,D]cine este fotograful? sper ca nu tu.
"Daca crezi ca exista Vesnicia si stai nepasator, meriti sa fii inchis in casa de nebuni" - un parinte
adrienne12 spune:
Llaura, si pt. mine e prima experienta cu monster (acum 6 ani cind mi-am gasit jobul actual am apelat la o firma de head-hunteri). Am completat intrebarile obligatorii apoi la sectiunea despre resume am ales sa fac upload, adica sa-mi pun resumeul facut de mine (fisier word) decit sa-mi construiasca ei resume-ul. Se pare ca si ei prefewra sa nu aiba de a face cu monster. Tipul mi-a spus sa ii trimit mesaj direct lui, nu prin monster.Canada! Brrrr!!! Singura persoana care nu mi s-a plins de frig in Canada e o prietena din Fagaras (de la Simbata de sus) care mi-a xis ca in Fagaras e mai frig decit in Toronto :-)
nematics spune:
Amulete,
multumesc mult de raspuns
nu e ulcior, am tot avut cind eram copil si stiu ce e si cum se manifesta, de altfel sunt 10 zile de cind a aparut, timp in care m-a vazut pe fuga o asistenta medicala (bulgaroaica) si a zis ca nu e conjunctivita, nu e infectie - i se pare ca o fi fost ceva insecta.
Inclin sa cred si eu ca a fost insecta fiindca initial a avut ceva mic si rosiatic (un fel de cos, nu punct) care acum a disparut; vad ca picaturile cu Visine au alinat un pic, dar e prematur sa zic ceva - as fi vrut sa pun un antibiotic/sulfamida/dezinfectant dar nu am timp sa mai umblu pe la medici sa-mi dea reteta; de aia am intrebat daca exista asa ceva overthecounter; ce au e numai pentru calmarea red-eye
Amuleta, daca stii, spune-mi in coltul pleoapei de sus de linga nas exista un canal lacrimal ca la pleoapa de jos? Ca am senzatia ca ala s-a infectat (in caz ca exista???)
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
Llaura spune:
Tot e ceva, mi-am deschis cont pe monster.ca :-)
Pana acum am amanat, nu sunt acolo, nu pot merge la interviuri, dar cam incepe countdown :-)
Ideea de baza e ca mi-e frig numai cand ma gandesc, dar ce sa fac daca sotului meu i-au iesit afacerile...
ruxij spune:
Adrienne, eu nu locuiesc in Boston ci in Indiana in mijlocul unui lan de porumb Aici viata e affordable si plictisitoare:)) Temperaturile nu sunt prea rele aici, e cam ca la Bucuresti, iar anul asta a fost o iarna f. calda, nu am folosit sania pentru fi-miu (a fost doar o zapada in Decembrie). Noi visam sa ne mutam in Houston, acolo am zis ca vrem, ca e si ieftin si cald.
M-am bagat in vorba despre Cambridge pentru ca prin 2003 am fost si eu la un interviu acolo, la MIT si ma interesasem de situatia costului vietii. Sincer, daca tot e sa ma mut intr-un loc atat de scump, mai bine eu m-as duce in California, macar e cald si bine. Da' de ce e musai sa te muti? Stai acolo la tine.