Fetele din America (64)
Raspunsuri - Pagina 6
josefine spune:
nematics, misto faza cu plombele:)) bine ca au rezistat celalalte la presiune. asta imi aminteste de ce a spus un amic care locuieste in canada. zicea el ca in momentul cand ajungi in canada e imposibil sa nu simti vant in spate, vant in fata, vant in dreapta si-n stanga. asa simti ca esti in canada.
conditional status cred ca se refera la faptul ca green card-ul e obtinut prin casatorie cu un cetatean. asa e?:)
fetelor, eu am interviul pentru cetatenie peste o saptamana. am emotii mari:)
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
nematics spune:
Josefine,
sper ca in desele zboruri am reusit sa-mi testez toate cele tz-spe plombe - cred ca cele care erau de cazut au cazut deja (bat in lemn!!!) - acu' vad ca nu mai cad, se cariaza pe de laturi la cele vechi
Cred ca bat recordul: am o masea cu 5 (cinci) plombe diferite pe ea!!!
doua pe lateralele in contact cu celelalte masele din dreapta si din stinga ei, una pe deasupra (e masea mare, are suprafata!), una pe laterala din exterior (aia o am de la 16 ani, a fost prima mea plomba), iar pe linga ultima - care e destul de mare - s-a mai facut una tot pe lateral, in care mi se agatza limba, asa ca a trebuit sa o plombez si pe aia!!! Si loc de alte carii mai e suficient!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by nematics
Oana, ce e aia "conditional status"?
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
La visa prin casatoria cu cetatean oricare ar fi ea K1, K3 sau CR1 (cu care am venit eu) primii doi ani sunt de proba si se da un GC temporar. Dupa doi ani trebuie aplicat pentru I-751 pentru remove conditional status si cheama pe insuratei la interviu si pun intrebari sa vada daca casatoria e pe bune sau de convenienta. Ei, si io am avut acum cateva zile acest interviu pe care trebuia sa il am de fapt acum doi ani:)))) Eu sunt de 4 ani aici:)) la vremea respectiva am aplicat cuminte dar pentru ca ei se misca incet, emigranti cata frunza si iarba...mi-a venit randul abia acum:))
Corect josephine si bafta la interviu
Oana_B
sinzi_ana spune:
Azi am fost la Bank of America sa facem cont...si tare m-am enervat...
Tipa de acolo, vorbea doar cu sotul meu...(desi eu vb engleza mai bine ca el)...ceva de genul "you sign here and she there"...cu mine de fata...
Nu mi se adresa deloc, desi stateam in fata ei si conversam cu ea...
E normal???
Daca trebuia sa semnez ceva, sau sa fac ceva ii spunea sotului sa imi spuna mie....
Mai era si negresa...ce discriminatoare!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
amuleta spune:
Conditional status se aplica celor care aplica pentru greencard mai devreme de doi ani de la casatoria cu un cetatean american. Daca esti casatorit de mai mult de doi ani cind aplici, ti se da greencard obisnuit. La trei ani de la primirea celui conditionat, poti aplica pentru cetatenie. Eu tot aminam sa aplic pentru catatenie pina m-a luat barbatul la rost. El crede ca se vor inaspri conditiile de rezidenta si acum, cu toti mexicanii astia galagiosi, cred ca asa va fi.
xela29 spune:
Sanzi_ana draga, e cam normal. Depinde ce intelegem prin normal. Mi s-a intamplat si mie (la noi ar mai fi si faptul ca eu arat ca o copila si el arata a "barbat serios") si desigur m-am agitat toata. N-am rezolvat nimic. Doar mi s-a zambit arogant si... gata.
Pe de alta parte, intr-un magazin de mobila, intr-o situatie similara, al meu sot ii spune tipei, amuzat si socat de faptul ca eu eram complet ignorata: "Stiti, nu trebuie sa imi dati atata atentie, eu am doar cartea de credit, insa ea decide cat de mult cheltuim." Nu mi-a venit sa cred cum s-a schimbat atitudinea.
Ai sa le vezi pe toate. Zambeste si bucura-te ca ai trait-o si pe asta. Nu are rost sa te macini pentru nimicuri! Mai sunt multe de vazut!
... words are tools...
amuleta spune:
Pentru spermograma iti trebuie reteta de la un medic, ca si pentru o radiografie, de exemplu. vezi website-ul de la Quest http://www.questdiagnostics.com/, geseste un numar de telefon local si intreaba-i cit costa. O se la ia ceva timp sa-ti raspunda daca nu stii codul procedurii dar o sa-ti poti face o idee.
adrienne12 spune:
Fetelor locuieste cineva in Cambridge Masachusets? AM pus de o saptamina resumeul la monster.com in cautarea unui nou job si am fost contactata de o firma de software din Cambridge cum ca ii interesez. Firma e mare ma intereseaza ce fac (as fi pe felie cum ar veni, software pt. rezervare on-line bilete avioane hotel etc, tot ce vedeti la travelocity, hotes.com etc e facut de ei). Problema e ca imi cautam de lucru la mine in oras, Pittsburgh... Nu ca ma dau in vint dupa Pittsburgh dar de abia am refinantat casa... parca n-as vinde-o. Daca locuieste cineva in Cambridge poate sa-mi spuna cum e? Nu stiu daca sa vorbesc cu ei sau sa ma duc la interviu... sa-i refuz din start sau nu? Multumesc mult.