Fetele din America (64)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Nu va mai plangeti ca in Romania e $1.20/litru, deci oricum o intorci, aici e chilipir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Nematics nu iti mai bate capul cu fatuca aia, elise, ca ea saraca...nu prea are ce sa spuna...da' posteaza intr-o fericire... (sper ca nu te superi pe mine...hihi..da' si mie imi venea sa ii mai raspund pe ici pe colo...da' mai bine ma las ca nu are rost...) stii cum ie vb aia...bati saua sa priceapa...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

cam urat comentariul nu crezi??????????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetele, vin si eu sa va dau o veste. Stiti ca v-am spus ca l-am trecut pe tata la taxe si am trimis acte sa cerem TaxPayer Identification Number pt el ca sa-l putem deduce. Cateva dintre voi mi-ati spus ca nu se poate. Si eu credeam la fel, dar daca tipa care ne-a facut taxele a zis ca se poate, am zis sa incerc ca nu am ce pierde.
Si sambata am primit scrisoare de la IRS.
I-AU APROBAT TaxPayer Identification Number pt tata, asa ca de acum incolo il deduc si la taxe (inclusiv pt taxele pt 2005, deci acum astept refund).

Poate oi fi eu mai norocoasa, nu stiu. Dar am zis sa va zic si voua, poate sunteti si voi norocoase!

Pupici la toate,

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anp spune:

Carmenbr,
Si mama e aici de aproape 6 luni. Tin minte ca am citit, cu cateva saptamani in urma, postarile tale. Nu mai tin minte si nici nu am timp sa caut in urma: tatal tau e permanent resident sau este aici cu viza turistica?
Multumesc!

Mergi la inceput

Iuliana,

Tata cand a fost la interviu a luat AOS facut de noi (la care nu verifica nimic din veniturile pe care le declarati, nici unde lucrati, nici functie, nimic, deci scrieti si voi un venit suficient de mare cat sa justifice intretinerea ei aici). A mai avut talonul de pensie, actele de la apartamentul alor mei si certficatul de nastere si casatorie al sorei mele ca sa dovedeasca ca mai are un copil si in tara. Nu a pomenit nimic de Eric, caci daca afla ca ai copil mic se reduc sansele sa ia viza ci doar a spus ca vine sa ne vada ca nu ne vazuse de 2 ani. L-au intrebat cum am ajuns noi aici si cat vrea sa stea. A spus ca vine sa stea o luna, cat sa ne vada si sa viziteze ceva. I-au dat viza pe 10 ani. Mai e un document care e de fapt invitatia pe care o poate completa mama ta la ambasada. Eu i-am facut-o lui tata pe computer si i-am trimis-o prin posta, dar ei oricum l-am pus pe el s-o mai scrie inca o data, asa ca a copiat ce scrisesem eu acolo. Actul respectiv il gasesti pe site-ul ambasadei americane la Buc www.usembassy.ro la vize de turism pt cetateni romani.
Impoertant e sa nu pomeneasca nimic de fetita ta, sa fie sigura pe ea, sa raspunda scurt si doar la intrebare, sa nu inceapa sa povesteasca ca atunci o iau si ei la intrebari si nu se stie. Un sfat al meu, ar fi sa nu pomeneasca de faptul ca tatal tau a decedat, ei ar putea interpreta asta ca vrea sa vina sa stea cu voi. Vezi si tu ce crezi si nu te supara, e doar un sfat al meu. Dupa cum stii, nu au nici o logica in acordarea de vize. Pe soacra unei fete de pe forum care e cetatean american si care a mai fost in State au refuzat-o de 2 ori iar pe o prietena de-a mea care are 30 ani, nu copil, casa, nimic i-au dat viza pe 10 ani. Totul depinde de noroc, dar nici sa-l fortezi.
Bafta multa.

Laura, vacanta placuta in Mexic.

Edit sa-i raspund lui anp. Tata e cu viza de turist si am reusit sa-l deduc la taxe. Acest TaxPayer Identification Number e un fel de SSN pe care il voi putea folosi si la anul la taxe si in fiecare an pana ii fac greencard. Noi mai avem 2 ani pana devenim cetateni si abia apoi. Dar, trebuie sa stea 6 luni in State nu mai putin ca sa-l poti deduce. Bafta.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Michelle am uitat pe ce topic eram cind vorbeam despre colesterolul in shell fish, dar in fine postez aici. Ieri m-am uitat pe food channel si la una din emisiuni (nu mai stiu care) tipa (show host) a spus clar sa fim atenti cu shell fish pt. ca au mult colesterol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Stiu, stiu s-a mai discutat si sint ramolita.
Am toate actele sa le trimit in Ro pentru eliberarea pasaportului. Credeti ca pot sa trimit prin posta americana / posta romana???
Vreau sa trimit prin serviciul USPS de documente care e ceva mai putin decit DHL/UPS/Fedex.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Carmen, voi ati aplicat cu formularul W-7, taxpayer ID pt dependent, care ti-l da cu viza turistica, cum are tatal tau. Dar, tatal tau "cade" testul de rezident sau cetatean, care trebuie indeplinit dupa cum zice IRS-ul in publicatia 501 la pagina 11, ca sa poti sa claim pe cineva ca dependent. Asa ca eu sunt sceptica, sunt niste chestii care se bat cap in cap, totusi. Cred ca orice e posibil, IRS-ul la urma urmei e institutie de guvern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Bic,am trimis noi cu USPS, in plic mare, cred ca era un fel de scrisoare cu confirmare de primire; a fost 11-12 dolari, a facaut cat o scrisoare normala (o sapt) dar nu eram in criza de timp. Ca de ajuns ajunge sigur.

Mergi la inceput

Si eu am fost sceptica. Dar cand am primit scrisoarea, am zis ca am fost norocosi.
Singura mea grija e sa nu am probleme cand o sa aplice pt green card. Dar tot ei spun in scrisoare ca sa foloseasca acest nr ca si SSN cand aplica, deci exista si aceasta posibilitate si din partea lor.
Asa cum ii ziceam si Iulianei, nimic pt mine nu are logica atunci cand e vorba de americani. Pana acum nu am avut probleme cu ei (ma refer la viza), sper sa nu am probleme nici cand o sa aplic de cetatenie.

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput