Fetele din America (64)
Raspunsuri - Pagina 11
nematics spune:
am o intrebare: aveti printre prieteni apropiati fosti membri ai diverse fratii in studentie?
ce stiti despre fratzii in general?
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Da' daca au acte, oare nu o sa ceara lefuri mai mari si cresc preturile? Eu n-am nimic cu ei, dar e frustrant pentru noi, restul "legalilor" care ne-am chinuit din greu sau care fac pe dracu'n patru si tot nu reusesc sa ia green card.
nu stiu daca vor creste preturile atunci ,dar sunt sigura ca daca scot toti ilegalii din tara va fi vai de capul americii ! cat o sa coste serviciile din curatenie, baby sitter-ul , o casa , gradinarul , etc etc etc. toate muncile de jos sunt facute de imigranti si si daca ar deveni cetateni faptul ca nu vorbesc limba si nu au pregatirea necesara ii va face sa ramana pe aceleasi pozitii ca si pana acum. nu din cauza mexicanilor nu primesc romanii greencarduri.
ruxij spune:
Eh, normal ca nu ii scoate din tara, ca oricum s-ar intoarce. Eu m-am vazut cu sacii'n caruta oricum
nematics spune:
eu am avut o experienta oarecum similara in Franta - trebuia sa stau peste viza (atunci era cu viza, cind am fost eu) cam inca o saptamina si pentru asta a trebuit sa cer Carte de Sejour - tot un fel de green card; pe vremea aia se agitau arabii grozav (eram la Nisa) si faceau demonstratii ca aveau depuse actele de nu stiu cind si erau taraganati pina peste poate de autoritati (era si pe vremea cind Le Pen, nationalist, clona lui Vadim Tudor - de altfel si buni prieteni a cistigat alegerile la Nisa cu peste 30%). Asa ca am dus la prefectura actele necesare - vreo 12 rinduri de hirtii!
Ca sa le inchida gura la protestatari, au promis ca or sa inceapa sa dea drumul la carti de sejour; si au inceput cu aia ca mine, care nu aveau nevoie sa ramina pe-acolo in cautare de lucru si care nu erau arabi! Asa ca m-am pomenit cu carte de sejour imediat, spre disperarea unor prieteni ai mei arabi care aveau depuse actele de ani de zile si nimic!
Poate ca si-aici, incep sa urgenteze cu aia care sunt la rind cu green card...
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by nematics
am o intrebare: aveti printre prieteni apropiati fosti membri ai diverse fratii in studentie?
ce stiti despre fratzii in general?
da, stiu fosti membri(unul la 65 ani, altul 30), iar fi-miu este acum membru activ in kappa alpha.
in general stiu ca este un inceput de networking pe viata, da' depinde de la fratie la fratie. unii tin legatura doar pe perioada studentiei mai mult pentru petreceri, altii se implica pentru restul vietii.
gura lumii spune ca unii dintre ei ar fi racolati pentru diverse asociatii, masoneria fiind una dintre ele. in vara a fost fi-miu la o conferinta la wash.dc si ne povestea de un pustan de la o alta fratie care tot aducea masoneria in discutie. el si prietenii aveau insa impresia ca ala se dadea putin mare, dar nu exclude posibilitatea sa fie adevarat.
Llaura spune:
Nu vor cere lefuri mai mari, problema e ca vor avea salarii legale (vizele de munca acum au requirements pt salariul platit de angajator; poate cele noi nu vor avea) si vor da taxe din ele. Eu nu am nimic cu ei si in cartier unde am stat imi placea tare cu ei, colorati, veseli, calzi, safe, era super, dar mi se pare incorect sa poti aplica pt. rezidenta daca nu vorbesti limba si sa nu poti aplica daca vorbesti limba, sa poti aplica daca nu platesti taxe, si sa nu poti aplica daca platesti taxe...discutam, la urma urmei nu ma da nimeni afara, mi-am castigat locul singura dand examene, nu mi-a cazut din cer, dar tot sistemul american mi-a oferit sansa sa studiez bine mersi, cu o groaza de facilitati inclusiv bani destui pt un trai bun. Sunt foarte recunoscatoare pentru ea, pentru tot ce am vazut si am invatat.
Dar aleg in interesul familiei mele.
sinzi_ana spune:
Nematics nu iti mai bate capul cu fatuca aia, elise, ca ea saraca...nu prea are ce sa spuna...da' posteaza intr-o fericire... (sper ca nu te superi pe mine...hihi..da' si mie imi venea sa ii mai raspund pe ici pe colo...da' mai bine ma las ca nu are rost...) stii cum ie vb aia...bati saua sa priceapa...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
adrienne12 spune:
Fetelor eu nu tin neaparat sa ma mut din Pgh acum dar odata si odata tot vreau sa ma mut. Eu sint aici de 12 ani. Cu o exceptie am lucrat numai in software companies spin off Carnegie Mellon School of Computer Science. In 97 am luat green cardul; in 2002 cetatenia. Acum imi pare rau ca sint cetateana a cestei tari care e politzaiul lumii dar nu discutam vederile mele politice aici. Chestia cu mexicanii si granitza e o ultima gaselnitza a lui Busch sa cistige voturi pt. partidul lui. Reviste ca Time magazine au publicat articole incendiare despre situatia de la granitza cu ani in urma. S-a sinchisit guvernul Bush? No, numai acum cind vin alegerile... Eu una ii iubesc pe mexicani, nu degeaba vreau eu in Cancun...
nematics spune:
Cleomax,
multumesc de raspuns - si baiatul meu se gindeste la Delta Upsilon; am incredere in judecata lui, dar tot nu m-am lamurit daca e de bine sau de rau, ca dupa ce am auzit ca in unele fratii testul de intrare este sa te-mbeti manga, am intrat la indoieli. De Delta Upsilon stii ceva?
Sinziana,
m-a pufnit risul cind am citit postarea ta la ZZ, da n-am mai vrut sa scriu nimic, si-asa in seara asta am avut verva si-am postat prea mult acolo - si-apoi scriu la ZZ de relaxare, n-am nimic cu nimeni!
sinzi_ana spune:
Nematics si mie imi face placere sa citesc pe acolo..hihi...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David