lipsa diplomatie
Buna seara.
As dori sa-mi impartasiti punctul dvs de vedere in legatura cu ceea ce va voi povesti in continuare. Am un baiat de 6 ani care face dans sportiv de cateva luni. Ii place foarte mult, ia in serios, este atent si se straduieste foarte mult. Partenera pe care a avut-o pana de curand (cand mi-am luat inima in dinti si am vorbit cu instructorul) nu manifesta acelasi interes...poate mai mult mama ei.
In prima faza mama fetitei mi-a propus sa mai faca copiii ore in particular cu instructorul, am zis ca nu e cazul si atunci l-a facut pe instructor sa-mi spuna el de ore. Am fost la o singura ora in particular dupa care i-am spus ei ca nu vreau sa-mi agasez copilul...sa prinda aversiune fata de dans...vreau sa mearga de placere si consider ca de trei ori pe saptamana e suficient.
In orice caz, vazand ca nu merg impreuna si agasata de insistenta ei, i-am spus antrenorului ca poate schimbam ceva iar ora urmatoare acesta i-a dat fiului meu o alta partenera.
Mama fetitei s-a suparat...nu mi-a spus direct nimic dar simt in atitudinea ei acest lucru. Problema e ca in club sunt mai multe fetite, baietei se gasesc mai greu.
Problema mea este ca am mustrari de constiinta...poate am fost prea dura...sotul meu spune ca nu am diplomatie...poate n-am pus problema bine...
Voi ce spuneti? Trebuia sa las situatia asa? Am fost exagerata?
Raspunsuri
redi spune:
Buna !
Eu cred ca situatia nu puteai sa o lasi asa ,odata ce nu credeai ca e bine pentru baiat sa faca si ore in plus .Cred ca ai facut ce ai simtit si crezut ca e mai bine pentru copilul tau .Pe langa iti dau si dreptate ,ca dansul la baieti poate mai usor decat la fete sa devina si aversiune daca nu-i moderat (ca alcoolul,dupa ce ne obisnuim uitam ca trebuie baut cu moderatie )
Dar despre diplomatie nu stiu prea multe ca eu nu am deloc ,imi lipseste cu desavarsire .Ce ai fi putut zice :ca nu ai bani sa -i platesti mai mult ? Poate , nu cunosc domeniul de a fi diplomat ,am si eu reflectii din astea mereu.
Sper sa reusesti sa o imbunezi pe mama fetei ,daca crezi ca e nevoie.Dar cine decide, ea sau instructorul ,de a schimbat partenera imediat ?
roz6 spune:
Ai procedat cat se poate de corect! Felicitari!
"Nu poti sa te-avanti cu vulturii daca stai printre gaini" (traducerea imi apartine)
Incearca sa pastrezi o relatie buna cu mamica fetitei (gaseste o explicatie care sa n-o jigneasca)- asta inseamna diplomatie.
Iar definitia din DEX pentru diplomat/diplomatie:
Diplomat: S.m. și f. Persoană care știe cum să trateze o afacere, cum să se comporte într-o situație (pentru a-și atinge scopurile).
Adj. Care este abil, subtil, șiret în relațiile sociale; care arată, trădează abilitate, subtilitate, șiretenie; diplomatie.
gabibarta spune:
Ramona, eu cred ca ai procedat corect. Daca fetita avea mai putina dorinta de dans, ce aveai de facut? Sa stai dupa ea, sa arunci pe geam niste bani din cauza ei? Sper ca de data asta ati nimerit o fetita "potrivita" si sa fie totul in regula! Si oricum, daca si antrenorul a facut schimbarea fara prea multe comentarii, se pare ca si el iti da dreptate, nu?
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi
ramona-raluca spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. In mod normal instructorului trebuia sa-i apartina initiativa schimbarii insa eu ii inteleg pasivitatea deoarece mamica fetitei este foarte implicata in organizare (strange banii de la parinti, a cumparat materialele pentru costume si rochite, a dat comanda de pantofi de dans...). Vad ca il ajuta foarte mult iar inainte de a-i spune am stat in cumpana gandindu-ma chiar ca nu va vrea sa faca mutarea. Multa vreme m-am gandit ca imi privesc subiectiv copilul si nu am spus nimic...apoi au inceput sa-mi spuna si altii ca danseaza bine. Cireasa de pe tort a fost faptul ca instructorul a luat de vreo doua luni o grupa de incepatori printre care sunt cateva fetite care danseaza deja mult mai bine decat fetita cu care dansa fiul meu.
redi spune:
Prin urmare sa inteleg ca "lipsa de diplomatie" a dus la un final mai bun !
Eu am o lipsa totala de diplomatie ,bine ai venit printre nediplomati !