Schimbat job in timp ce sunt in CIC

Schimbat job in timp ce sunt in CIC | Autor: roandre

Link direct la acest mesaj

Salut!

Va rog ajutati-ma si pe mine cu cateva sfaturi. Momentan sunt in CIC si mi-am gasit un alt loc de munca. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pt a-mi transfera cartea de munca la noul job fara ca sa am intrerupere? Ar trebui sa incep munca la noul job in data de 10 aprilie.

Va multumesc!

Mihaela si Alexia- Maria – 26 august 2004

Multumirea aduce fericire chiar si in saracie.
Nemultumirea aduce saracie, chiar si in bogatie. - Confucius

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

pasii de urmat:
1.cerere de suspendare cic la vechiul loc de munca
2. demisie sau prin acordul partilor ( deoarece nu exista transfer doar la functionarii publici dupa cate stiu eu)
3. cerere de angajare sau intocmit contract de munca la noua firma

PS Roandre inteleg ca la a doua firma vei lucra nu vei cere sa intri in cic nu?
Daca vei lucra, vei cere stimulentul cuvenit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

eu la fel am facut; deci incep munca la noul loc de munca cu 1 aprilie; am facut cerere de incheiere a relatiilor contractuale cu actualul loc de munca , cerere cu data de 1 aprilie; prin acordul partilor; ei au facut decizie si de la ITM le-au zis sa se duca sa le stampileze decizia intre 1 si 5 aprilie (asta ca sa fie incheiat contractul cu data de 1 aprilie) si apoi in termen de 10 zile o sa le dea cartea de munca inchisa; apoi eu imi fac contract de munca cu noua firma incepand cu data de 1 aprilie; eu o sa ies din CIC, asa ca in aprilie o sa fac cerere de stimulent.

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Va multumesc frumos pt ajutor!
Loreena, poti sa-mi spui si mie ce trebuie trecut in cererea de incheiere a relatiilor contractuale cu actualul loc de munca? Cum trebuie formulata?
In acest caz nu trebuie sa astept cele 15 zile ca in cazul demisiei pana la inceperea noului loc de munca?

Mercedes, la a doua firma voi lucra, nu voi cere CIC.
La Primarie pt declararea faptului ca ies din CIC cand anume trebuie sa merg? Sau nu trebuie?

Mergi la inceput

Dl director........subsemnata legitimata cu BI avand functia de...in cadrul firmei.....va rog sa binevoiti a-mi aproba incetarea relatiilor de munca / contractului de munca prin acordul partilor incepand cu data de....va multumesc..semnatura, data....dlui director........

in caz de acord al partilor nu mai e nevoie de preaviz

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

uite de iesirea din cic nu mi-am pus problema......ma gandeam ca daca anunt ca sunt iar la munca automat se iese din cic si mai faci doar cerere de stimulent

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Trebuie anuntat la directia de munca faptul ca nu mai stai in CIC. De-aia au bagat anexa aia noua, prin care te obligi sa anunti orice modificare survenita fata de cand ai cerut CIC. Nu cred ca fac ei automat iesirea din CIC, e prea mult sa credem asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Roandre- trebuie sa mergi la primarie in prima zi cand realizezi venituri - ai semnat o declaratie pe proprie raspundere ca vei anunta modificarile...si tot atunci depui cererea pentru stimulent( intraba tot acolo daca ti mai trebuie acte- sigur iti va trebui adeverinta de la noul loc de munca, ca realizezi venituri- restul nu stiu)

La noi in oras printre altele indiferent pentru cic sau stimulent s-a cerut adeverinta privind stagiul de cotizare de la casa de pensii asta in plus fata de alte judete sau orase

Mergi la inceput

eu nu cred ca am cum sa ajung personal pentru a face cererea de stimulent / iesire din CIC......se poate duce altcineva in locul meu; stiu ca parca ziceau ceva de persoana mandatata, trebuie procura? sau?; trebuie sa fie cineva neaparat din familie???

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Am fost astazi sa ma interesez cum sta treaba cu iesitul din CIC si facut cerere pt stimulent.

Puteti sa va interesati si sa depuneti actele la una din sediile corespunzatoare sectorului in care locuiti de www.ddfssbuc.org/formulare/Adrese_primarii_mame.pdf" target="_blank">aici.

Ce mi s-a spus mie astazi este ca trebuie facuta o cerere la ei in care sa spun ca ies din CIC incepand cu data X-1 (deci dc eu incep pe 10 aprilie, tre sa spun ca renunt la CIC cu data de 9 aprilie).
Cererea aceasta se depune la ei cel tarziu in 5 zile de cand incepi serviciul (deci se poate si inainte sa incepi munca sa duci cererea).

Tot acolo se depune dosarul pt acordare stimulent (se poate depune oricand, nu este limitat de cele 5 zile ca in cazul cererii de iesire din CIC). Bineinteles ca ast se depune dupa ce incepi munca pt ca angajatorul trebuie sa-ti completeze www.ddfssbuc.org/formulare/Anexa4.pdf" target="_blank">Anexa 4.
Mai trebuie completata si depusa inca o www.ddfssbuc.org/formulare/anexa1cerere.pdf" target="_blank">cerere.
Pe acestea mi le-au dat de la ei sa le duc completate impreuna cu o copie dupa certificatul copilului, dupa livretul de familie sau certificatul de casatorie (e de preferat primul) si dupa buletinul meu precum si un dosar cu sina.
Asta e valabil pt sectorul 2 caci se pare ca unii mai cer si altceva de aceea e bine sa sunati si sa intrebati exact ce vor.

Va multumesc la toate pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Multumim, roandre, pt informatii.
Cateva observatii as vrea sa fac, ca sa nu pierdeti:

quote:
trebuie facuta o cerere la ei in care sa spun ca ies din CIC incepand cu data X-1 (deci dc eu incep pe 10 aprilie, tre sa spun ca renunt la CIC cu data de 9 aprilie).

Gresit, asta inseamna ca pe data pe 9 aprilie nu vei fi platita in CIC. Renunti la CIC incepand cu data de 10 aprilie, prima zi de salariu. Mai bine faci nu o cerere, ci o declaratie (asa mi se pare corect): "Subsemnata..., declar ca, incepand cu data de 10 aprilie, nu mai indeplinesc conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CIC, deoarece obtin venituri profesionale supuse impozitului pe venit."

quote:
Tot acolo se depune dosarul pt acordare stimulent (se poate depune oricand, nu este limitat de cele 5 zile ca in cazul cererii de iesire din CIC).

Nu oricand! Citez din OU 148/2005 (privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului)
"Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonantă de urgentă, reprezentând indemnizatie si stimulent, se cuvin si se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizației aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nasterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) începând cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredintării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) și c). [...]
(3) Pentru fractiunile de lună, cuantumul drepturilor prevăzute de prezenta ordonantă de urgentă se stabileste proportional, în functie de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă pentru care acestea se cuvin si se acordă."

Mergi la inceput