Sa emigrez din nou? rog sfat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

idora uite aici cate ceva despre www.avocatnet.ro/content/articles/id_2152/Acordarea/cetateniei/romane.html" target="_blank">acordarea cetateniei romane ... casatoriti fiind se reduce perioada de la 8 ani la 5

cipcipcip poate ca cea mai buna solutie e asteptatul celor sase ani si intre timp un concediu in Australia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Nu am fost, dar uneori ma simt de parca am ceva in comun cu tara aia ... si sotul meu simte la fel! Asa ca noi ne gandim destul de serios la plecare...
Partea proasta e ca pe sot il atrage si intoarcerea in tara, are niste pamant si se gandeste sa facem o ferma...poate se hotaraste totusi sa o facem in Australia !

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Si sa stii ca pe mine ma atrage ideea cu circulatia pe stanga...

In afara de asta, stiu ca si acolo sunt avantaje si dezavantaje, stiu ca nu voi gasi "cainii cu covrigi in coada " , dar din tot ce am citit pe forumul asta si prin alte parti...parca sunt mai multe avantajele...
mai ales pe termen lung...

Fetelor din Australia, va rugam sa ne povestiti si noua mai multe...atat bune cat si mai putin bune...
E cineva dintre voi in Melbourne?

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Mersi ADELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

quote:
Originally posted by tinatache

ce-ar fi sa mergeti in vacanta vreo 3-4 sapt.?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

e o idee buna , dar din pacate anul asta nu se poate, si australia nu-i chiar colea dupa colt. dar desigur ca ar trebui sa vizitez tara inainte sa iau o hotarire.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

da, clar ca nu e aproape, insa tocmai pt ca e departe si voi aveti multe de pierdut daca mergeti acolo si nu va place. Desi, pragmatic vorbind, daca nu va place nu e obligatoriu sa si ramaneti, nu? Nu e telul nimanui sa umble cu traista-n batz toata viata insa in felul asta macar stii ca ai incercat. Nu mai stiu cine a zis dar tare bine a zis: "in viata sa nu ai pareri de rau datorita lucrurile pe care le-ai facut, ci dupa cele pe care nu le-ai facut". (ma rog, nu cred ca se referea la chestii grave ci la lucrurile pe care avem/nu avem curajul sa le incercam).
si mie Australia imi spune ceva... nu stiu nici eu ce... dar imi trece cand imi amintesc ca orice specie de animal care poate fi otravitor exista si acolo:)). Glumesc, desigur.
A, inca ceva, daca nu aveti probleme de limba cu copilul e si mai bine. Eu ma gandesc ca daca vreodata ne mananca talpile o sa fie greu ca ai mei stiu romana si germana, 2 limbi foarte... "internationale".
Dincolo de problema cu cei 6 ani si pensia e mai bine sa plecati cat e copilul mic, pe masura ce creste isi face prieteni, se obisnuieste cu un mediu si un sistem. E drept ca se adapteaza repede astia mici insa odata intrati la scoala se complica treburile.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by oz

eu as emigra din nou in Australia

Si eu! Hai sa mai emigram o data! Numai sa nu ne proceseze ambasada din Belgrad actele, ca moooorrr! Norocul acum ca totul se proceseaza la Adelaide, deci gagicile de la Belgrad s-au lins pe bot de "atentii"-dupa ce am venit aici am auzit citiva romani care au dat darul sa nu le bage dosarul la naftalina...Nu-mi vine nici acum sa cred ca au dat, insa e posibil, mai ales in Yugoslavia "vecina si prietena"...
Ca idee, cred ca mai bune sanse aveti Cip daca treci tu ca aplicant principal, fiind inginera, e bine sa ai si vechime neintrerupta parca 6luni sau 1 an in ultimii 2 ani, sotul fiind in armata nu stiu cit interes prezinta...Doar daca e inginer, sau ceva compatibil cu o meserie civila de pe SOL..
Uite aici si un link util pt tine, o sa-ti raspunda la multe intrebari:
http://www.emigrare.info/forum/index.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

eu cred ca ar trebui sa va interesati cu sotul, probabil ca are sanse sa lucreze si aici in armata ca ne terorizeaza astia cu reclame sa ne inscriem in army . daca ai rezidenta permanenta si primesti job in armata poti aplica pentru cetateanie in 3 luni , contractele sunt pe 3-5 ani si daca parasesti armata dupa expirarea contractului ai o gramada de avantaje toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Oz, eu stiam ca perioada de rezidenta e restrictiva pt. joburi guvernamentale si in armata ( asa mi s-a raspuns cind am aplicat ca proaspat venit pt. asemenea joburi)...Cine stie, or fi schimbat politica in ultimul timp...Oricum, perioada de asteptare pt. aplicare la cetatenie au urcat-o de la 2 la 3 ani, asta stiu sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

uita-te aici http://www.defencejobs.gov.au/ din cate am inteles eu poti aplica la joburi daca ai rezidenta permanenta si nu zice ca trebuie sa ai o anumita perioada petrecuta in Australia. mai interesant este ca poti aplica la joburi si daca nu ai rezidenta dar ai experienta in armata in alta tara si guvernul australian te sponzorizeaza:

quote:
Overseas recruitment is designed to supplement, but not replace, Australian domestic recruiting efforts. Overseas recruitment will permit the Australian Army's sponsorship of ex serving or serving foreign military personnel for service in the Army. Individuals will be recruited on the basis of their experience and/or skills in order to relieve shortfalls in Australian Regular Army personnel capability.

detalii gasesti aici: http://www.defencejobs.gov.au/default.asp?p=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

dodo, oz va multumesc mult pentru link-uri, am sa studiez problema din toate partile. va dau de stire cind plec

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput