Sa emigrez din nou? rog sfat

Sa emigrez din nou? rog sfat | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Am un caz cam complicat, dar as dori sa aud si alte pareri, ca nu sint sigura ca nu o iau prea rau pe aratura cu visele. As dori sfaturi de la cei ce ati emigrat.

Am plecat din Romania la 19 ani si am petrecut 10 ani in Suedia (am pasaport suedez), 3 ani in State si ma aflu de un an in Portugalia unde nu-mi place de loc (sotul este portughez). In Suedia mi-a placut sistemul dar nu mi-a placut frigul, in Portugalia imi place caldura dar nu-mi place cultura latina, haosul.

Am 32 de ani dar ma simt de 20 si am putere de munca. Sotul 40, lucreaza in defence (ofiter). Vorbim foarte bine engleza. Eu nu gasesc job aici se pare (sint inginer). Avem o situatie materiala foarte buna, dar nu sintem multumiti cu stilul de viata de aici. Nu ne-ar deranja daca am fi nevoiti sa ne coborim standardul material, dar avem totusi un copil mic si trebuie sa ne gindim la el.

Visul meu este sa traiesc in Australia. N-am fost niciodata acolo, dar din tot ce am citit si informatiile pe care le am mi-ar place la nebunie sa traiesc acolo. Nu m-ar deranja sa incep iar de la zero. Sotul meu nu e prea convins ca ar da cioara din mana pe cea de pe gard, dar cred ca ar putea fi convins.

Intrebarea mea este: e oare rezonabil sa emigrez din nou, avind in vedere ca nu mai sintem chiar tineri si avem un copil mic? Sa ne mutumim cu ce avem si sa nu dam cioara din mana pe cea de pe gard. Sa-mi iau inima-n dinti si sa-mi urmez visul, cu toate riscurile?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Eu zic sa-ti urmezi visul.In Suedia imi place sistemul social(care se pare ca-i cel mai bun din lume)cu toate ca eu n-am beneficiat nici macar de 1 coroana de la ei, asta din alte motive, dar nu-mi place clima si oamenii.Australia si pe mine ma atrage, mai ales clima.Daca n-as avea posibilitatea de a sta in Romania,unde ma simt excelent, cu toate greutatile de aici si unde sunt aproape "repatriata" si eu as alege Australia.Daca ai pasaport suedez,poate ca poti emigra mai usor?? Succes si sa iei cea mai buna decizie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Cipcip cred ca va fi greu si in Australia...nici acolo nu iti vei gasi job repede in domeniul tau, va trebui s-o iei de jos plus sa-ti echivalezi studiile. Cum sta treaba in Portugalia? Daca ai facut facultatea in Suedia inseamna ca diploma este recunoscuta, deci scapi de o bataie de cap,nu? Sa-ti gasesti de lucru este o problema de timp, zic io, mai ai putintica rabdare. Ma gandesc de asemenea ca sotul este cetatean portughez, va va fi mai usor intr-o tara in care unul dintre soti apartine locului, ca sa zic asa. Fata nasei mele a plecat in australia acum multi ani, s-au realizat, insa dupa eforturi fantastice, sunt multumiti, mai putin de clima, zic ca este mult prea cald.Avand pasaport suedez te poti misca mai usor in Europa, este mai aproape de casa, eu una i-as mai acorda Portugaliei o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

eu as emigra din nou in Australia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Idora

Eu zic sa-ti urmezi visul.In Suedia imi place sistemul social(care se pare ca-i cel mai bun din lume)cu toate ca eu n-am beneficiat nici macar de 1 coroana de la ei, asta din alte motive, dar nu-mi place clima si oamenii.Australia si pe mine ma atrage, mai ales clima.Daca n-as avea posibilitatea de a sta in Romania,unde ma simt excelent, cu toate greutatile de aici si unde sunt aproape "repatriata" si eu as alege Australia.Daca ai pasaport suedez,poate ca poti emigra mai usor?? Succes si sa iei cea mai buna decizie

Acum serios vorbind....cind oare te vedem repatriata 100%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by oz

eu as emigra din nou in Australia

"a world in which everyone demands rights but do not accept responsibilities, will be an unequal and even dangerous and discordant world." Malcolm Fraser

Oz, tu esti la fata locului, spune-mi te rog, crezi ca sintem prea "batrini" pentru a ne integra acolo profesional? Am facut un test de puncte pentru emigrare si-mi iese punctaj de vreo 130. Crezi ca avem sanse sa primim viza de emigrare si stii cam cit dureaza?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Si care-i probema ta Guestus??Deocamdata sunt unde-mi place si restul se va rezolva in scurt timp, sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

nu sunteti prea batrani , femeile se pensioneaza la 65 de ani aici deci ai mai avea 35 de ani de munca in fata . emigrarea dureaza in jur de un an dar depinde pe ce meserie iti faci recunoasterea, ca inginer se ajunge usor si daca te grabesti poti sa obtii viza si in mai putin de un an. pentru copii e o tara extraordinara, de fapt pentru toata lumea este .

Mergi la inceput

quote:

Si care-i probema ta Guestus??Deocamdata sunt unde-mi place si restul se va rezolva in scurt timp, sper

Nu am nici o problema...doar ma intrebam in sinea mea....cind oare o sa o vad si eu pe fata asta fericita? vezi cum ma gindesc la tine?

In alta ordine de idei yo pun pariu cu tine pe 24 beri nu pripps ca nu o sa poti sa-l muti pe suedez de tot in Ro in urmatorii 2 ani.

Mergi la inceput

Guestus, ar trebui sa ma simt flatata ca te gandesti la mine
No hai ca punem pariu, pe o lada de bere(ca-s 24)de care vrei tu, ca se muta definitiv in 2 ani.Poate pierd
Apropo, stii tu sau careva cum se obtine rezidenta pt.el in Romania si apoi cetatenia romana??

Mergi la inceput

quote:

Guestus, ar trebui sa ma simt flatata ca te gandesti la mine
No hai ca punem pariu, pe o lada de bere(ca-s 24)de care vrei tu, ca se muta definitiv in 2 ani.Poate pierd
Apropo, stii tu sau careva cum se obtine rezidenta pt.el in Romania si apoi cetatenia romana??

Se muta definitiv in Ro. Nu la alta adresa.

Habar nu am cum se obtine cetatenia....cred ca sigur se impresioneaza comisia daca isi schimba numele mic cu unul romanesc 100% ....gheorghe svensson....

Mergi la inceput