proiect pentru copiii saraci
Raspunsuri - Pagina 4
Ben Ami spune:
ceva n-a mai fost ca altadata... asta e titlul de asta seara!
avuseram ceva bafta... cu 4 monitoare dupa noi... cele 3 unitati n-au avut ... teama ca n-au cum sa se manifeste in voie...
primele doua fetite... ufff... nu mai au mama langa ele... vesele nevoie mare, abia au asteptat sa plecam ca sa bage winampul la inaintare (deh, fete!)
urmatorii 3 copilasi care va privesc din pozele facute cu telefonul lui sitax (si aici trebuie sa aveti ingaduinta, intrucat trebuia sa uitam ceva si acasa) erau zgubilitici rau... cel putin cel mic... geamanul fetei... pfuiiii, cum il scapau din ochi... era teroare pura (povestea asteptarii lor e scurta... tatal copiilor cand a auzit ca exista posibilitatea ca noi sa venim pe la ei... ii spusese nu demult... "-Fugi femeie de-aici, tu chiar crezi ca astfel de lucruri se intampla in realitate?"... se pare ca l-am contrazis un pic
cei sase copii din ultimele doua poze... erau mult mai disciplinati. tatal lor - un tip de treaba si cu mainile ca doua baroase, de atata munca - s-a bucurat parca mai mult decat copiii... este un tip extrem de preocupat (cu atatia copii, nici n-ai cum sa fi altfel)... de ziua de maine... imi zicea ca stie de posibilitatea de a pierde vaca... animalul care il ajuta sa-si creasca copiii... si mai zicea cate ceva... desi, cu fereala mare, la adresa celor care ne conduc cum ne conduc... un tip ok!...
apropo... data viitoare, cand vom merge la sora domnului cu 6 copii... va atrag atentia ca vreau sa fim oleaca mai pregatiti... intrucat vor fi 14... da, nu glumesc deloc!
n-a mai fost ca altadata... a fost doar ok!
http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=179351&page=43
Ben Ami spune:
cea mai consistenta DONATIE - inca departe de a fi finisata!
http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=179351&page=48
doinabita spune:
Eu cunosc un caz ,dar nu mai ste un copil ,este vorba de o tanara de 36 ani,este paralizata dintr-un accident de masina,nu ar acasa nici cablu,nici internet,prinde la televizor doar tvr1,nu are un telefon mobil, nu isi poate permite, locuieste doar cu mama ei,nu isi permite sa cumpere un ziar, citeste doar cand o vecina are bunavointa sa ii dea ziare cumparate de ea.Am numele ei si adresa si numarul ei de telefon fix! Prietene nu are deoarece fostele ei colege sunt casatorite au servicii si nu au "timp"sa o mai viziteze si pe ea...Daca doriti va dau si alte informatii despre ea nu le-am scris caci subiectul este pentru copii buni la invatatura si nu vreau sa ma abat de la subiect.Astept raspunsul vostru!
Doina Bita.
bita doina
Ben Ami spune:
SAMBATA - ora 16... in caminul A6 din Agronomie - intrarea in institut este la mijlocul distantei dintre Manastirea Casin si Hotel Sofitel... A6 este al doilea camin pe care il poti intalni intrand pe poarta principala. La parterul caminului este o sala de forta (singura din incinta campusului).
Se poate ajunge pana in fata intrarii in campus cu tramvaiul 41 sau cu autobuzul 330... (altfel... metrou pana la Aviatorilor si 330)...
chiar e de lucru si de stabilit CUM MAMA ZMEILOR facem cu scoala din Stefesti... pentru ca incepe anul scolar... am dus calculatoarele acolo... dar nu le-am pus in functiune (macar), d-apai IN RETEA!... solicit ajutorul unor oameni cu cunostinte, rapizi, determinati... si care ajuta dezinteresat niste copii cu... o altfel de soarta decat a noastra!
Ben Ami spune:
sa va zic cum a fost cu astea 24 de ore neintrerupte de la scoala din Stefesti? :) pfff... cam dezamagitor...
una pentru ca directoarea Cristina are prea multe altele pe cap - si, oricat de draguta a fost, s-a cam speriat cand a vazut ca avem de stat si peste noapte... ba chiar ca "nu am terminat"... i-am explicat ca o retea - chiar cu calculatoare noi si identice - nu e chiar simplu de realizat (si fie vorba-n-tre noi... nu se poate face cu micile "bombe" daca nici macar cabluri nu tragem... apoi cum sa tragem cabluri :scared: ... daca sala nu era pentru asa ceva?)... in fine.
a doua a fost ca Auras (profesorul de informatica) trebuie sa aibe ceva mai mult decat bunavointa, ori ingaduinta. e greu s-o iei de la zero si oricare dintre noi o stie... da' probabil c-o sa insemne ceva faptul ca pe o raza de 3 km in jur va fi singurul care o sa "stie retele" (deocamdata!)... lucrurile nu-s incremenite pe nicaieri... si nici tehnica de calcul nu va fi atat de "prohibita" in urmatorii ani incat sa nu fie nevoie sa invete cum sa faca toate cate-s de facut.
or fi vechi piesele... or fi mai slabute... da' copilasii nu stiu inca sa le "dea drumul"... sa scrie un text... sa deseneze ceva... sa inteleaga concepte dintre cele mai folositoare... trebuia sa se inceapa de undeva...
si va fi bine... un inceput am avut cu totii.
multumesc tuturor celor care au inteles pana acum toate acestea, multumesc si celor care stiu ca rabdarea si pasiunea pot recupera handicapuri de educatie dintre cele mai severe!
scoala din Stefesti este un test pe care l-am dat impreuna... si putem spune ca am luat nota de trecere... dar si ca pana sa devenim premianti va mai trece un timp.
- asteptam momentul transferului in noua sala aflata "under construction" la un stadiu destul de intarziat (avand in vedere vremea de afara)
- mufarea, cablarea si configurarea retelei vor urma (acum calculatoarele pot fi folosite doar individual)
- imprimanta laser merge excelent (cartusul proaspat facandu-si datoria)
- swich-ul este probat si deasemenea este ceva excelent... imprimanta putandu-se conecta direct la el
- scanerul are nevoie de alimentator de 12 V... cred (CrysMM stie mai multe) si a ramas o "chestiune" care "ma roade"!
- piesele didactice... se vor completa pe parcurs... intrucat oricare dintre noi are cate ceva care nu se mai misca... neam
- programele folosite vor depinde de imaginatia profesorului Auras si de upgrade-urile ulterioare...
este un "nod" pentru noi, un "experiment"... masura putintelor noastre de a o lua de la zero intr-o regiune defavorizata cu ceea ce aveam la dispozitie si cu materialul uman aflat la fata locului... este ceva... FRUMOS!
Ben Ami spune:
inca ne miscam... si chiar intr-un ritm placut vederii
http://forum.computergames.ro/4-publicitate/179351-proiect-pentru-copiii-saraci/page-64.html#post36502105
Ben Ami spune:
Pacat ca nu putem uploada aici fotografiile. Ideea este ca noi inca suntem "la post" si facem atat cat putem... in aceasta viata.
Ne bucuram ca ne ingaduiti sa va aducem aminte din cand in cand. Altii nu o mai fac demult.
http://forum.computergames.ro/4-publicitate/179351-proiect-pentru-copiii-saraci/page-75.html
buggy spune:
Ben ami, nu stiu daca iti este de folos, dar eu am un monitor care nu imi mai trebuie, e in perfecta stare de functionare, daca poate ajuta intr-un fel il donez cu placere.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro