Probleme mari la cresa!
Raspunsuri - Pagina 5
Ioana75 spune:
Imi pare rau pentru ce vi s-a intimplat, vrabiuta. Daca ai sa gasesti o grupa de cresa buna, poate ne spui si noua. Sanatate fetitei!
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
vrabiuta spune:
ioana - fetita mea face in septembrie 2 ani, asa ca o primesc la grupa mica la toate gradinitele particulare. sunt destul de multe gradinite bune, cu personal care iubeste copiii si pune suflet in ceea ce face, cu activitati diverse si cu copii fericiti.
cele mai frumoase
ligeea spune:
cel mic al meu nu e inca la gradinita dar dupa ce scrieti aici mai bine nu-l mai dau de loc.
Cum pot sa sustina parintii ca e ,,normal la varste mici sa se muste si sa se bata fara ca educaorul sa intervina ? Pai ce educatie e asta ? Dupa ce bate si musca la gradi vine acasa si face la fel cu mine ?Eu dau la gradi un copil educat pt. varsta lui, care imparte (mai greu )dar o face jucariile cu copii, nu agreseaza pe nimeni , lasa copiii mai mici innintea lui la topogan , spune buna ziua si la revedere, te rog mami iarta-ma ca am fost rau . La doi ani si 7 luni.
Il dau la gradi sub ingrijirea unor persoane care se presupune ca au urmat cursuri de pedagogie , de sociologie , logopedie ,care sunt stabile dpdv psihic , si au presipozitie pt. lubcrul cu copiii. Nu-l dau in ingrijirea unor pustoaice care stau la taclale sau care sunt agasate de copii. Daca educatoarea copilului seschimba de mai mult de 2 ori intr-un an inseamna ca ceva nu e in regula. Copii mici au nevoie d stabilitate ,acest fapt le confera sentimentul de securitate si protectei de care au nevoie.Ce socializare fac ele daca copilul vine batut si muscat acasa ? Eu cred ca le ceream toti banii innapoi si retrageam copilul din primele zile .Inteleg sa fie pedepsit daca el musca pe cineva fara sa fie provocat. Nu vad deloc unde e normalul aici. Eu merg in parc cu el zi de zi si nu am avut incidente nici cu al meu ci nici cu altii.Si am vazut sute de copii, dar nu am vazut comportament tolerat de acest gen si spunandu-se ca acest fapt e normal.
Ma uitam cu el zilele astea pe BBC -prima , de dimineata au program pt. copii cu diverse jocuri si activitatid de la gradi. daca ati vedea ce smangalesc , ca taie si ce asa -zise prostii fac.cred ca i-ar exmatricula pe toti.
Ioana75 spune:
Vrabiuta, pai e bine de tine, multe gradi particulare primesc de la 2 ani. Eu am o bona, dar stau tot timpul cu frica in sin ca de miine nu mai vine, si vreau sa am o cresa back-up in permanenta. Am gasit gradinita "Mica printesa" care primeste de la un an jumate, nu e f scumpa, au supraveghere web si program intr-adevar lung, de 10-11 ore (dar nu am fost personal sa o vad ca e OK).
vrabiuta spune:
ligeea - ai mare dreptate. asa ar trebui sa fie, personal specializat, oameni care au dorinta si rabdarea de a lucra cu copiii. dar din pacate in multe gradinite - si private si mai ales de stat - lucrurile nu stau tocmai asa. probabil diferenta ar fi ca la cele de stat nu te poti angaja fara studii in domeniu, pe cand la cele particulare da.
ioana - hai ca mai e un pic pana face miruna doi ani. eu nici nu stiu cand a trecut timpul si nu imi vine sa cred ca in septembrie facem a doua petrecere de aniversare.
cele mai frumoase
Ioana75 spune:
Marina, eu am pus botu' la ce au scris pe site-ul lor cei de la www.micaprintesa.ro/about.html" target="_blank">mica printesa. Multumesc ca mi-ai spus, o sa le dau un e-mail sa ii intreb, sa vad daca sterg de pe site informatia.
Vrabiuta, multumesc de incurajare. Mult succes in gasirea unei gradinite! Si petrecere frumoasa in septembrie.
vrabiuta spune:
ioana - multumim frumos!
epilog: cei de la gradinita nu au mai dat nici un semn de viata de cand ne-am retras, desi pijamalele bebelinei nu ni le-au dat, iar taxa era platita pe o luna intreaga in avans si noi ne-am retras pe 18. mesajul pe care l-am trimis directoarei... s-a topit in neant. dupa ce am retras-o pe cea mica, alti parinti din grupa ei mi-au scris ca si-au inscris copiii la alte gradinite pentru septembrie.
le multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. ca orice parinte incepator in astfel de probleme, mi-am pus multe intrebari in incercarea de a lua cea mai buna decizie pentru puiului meu. faptul ca mi-ati impartasit din experienta voastra, ca m-ati incurajat si m-ati sustinut, a contat enorm. va multumesc
cele mai frumoase