Fursecuri si alte dulciuri mici
Raspunsuri - Pagina 10
akella spune:
Prajitura cu lamaie
Ingrediente: 3 lamai, 3 oua, 100 ml ulei, 300 g zahar, 100 g faina, 250 g gris, ½ lingurita praf de copt, 1 priza de sare, 2 frunze de menta, 1 cuisor
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se spala lamaile si li se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusurile cu ulei, coaja de lamaie si 100 g zahar, pana se obtine o crema groasa. Se adauga apoi faina, grisul si praful de copt. Se bat spuma albusurile cu sare si se incorporeaza in coca.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se toarna aluatul si se da la cuptor cca 40 de minute.
Se storc cu mana 2 lamai, apoi se taie in 15 felii. Se fierb feliile si sucul de lamaie, frunzele de menta, zaharul ramas, cuisorul si 4 lg. de apa cca 1 minut, pana se dizolva tot zaharul.
Se scoate prajitura din cuptor si se inteapa de mai multe ori cu o scobitoare. Se taie in 15 bucati, se aseaza pe fiecare bucata cate o feliuta de lamaie si se toarna deasupra siropul.
Daneza 13 spune:
ligeea, uite aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77103&whichpage=2 reteta Prajiturii cu miere pe care ai cerut-o. Sper sa nu se supere Akela, ca dau link-ul in subiectul ei .
akella spune:
Dana stai linistita. Cum sa ma supar? Bine ca ai gasit reteta prajiturii cu miere, ca p-asta n-o stiam.
akella spune:
Prajitura cu mere I
Ingrediente: 150 ml lapte, 70 g unt, 300 g faina, 110 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, sare, ½ cubulet drojdie, 1 galbenus, 2 lg. dulceata de caise, 700 g mere acrisoare, 2 lg. miez de nuca macinat
Se incalzeste putin laptele si se topesc in el 40 g unt. Se face o coca, amestecand faina, 50 g zahar, zaharul vanilinat, galbenusul, drojdia faramitata si laptele in care s-a topit untul. Se framanta bine si se acopera cu un servet. Se lasa 40-50 de minute sa dospeasca intr-un loc mai cald.
Se unge o forma cu unt sau margarina. Se intinde coca si se pune in tava, acoperind si marginile.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se incalzeste o lingura de dulceata si se intinde peste coca. Se curata merele de coaja si samburi si se taie feliute. Se aseaza fructele in straturi pe coca, de la margine spre mijloc. Deasupra se presara 60 g zahar si miezul de nuca. Se adauga si cateva bucatele de unt. Se mai lasa la dospit cca 30 de minute.
Se introduce prajitura in cuptorul incins si se coace cca 30 de minute. Se scoate si se lasa la racit.
Se incalzeste si a doua lingura de dulceata si se ung marginile prajiturii, cat timp aceasta mai este calda.
akella spune:
Prajitura cu mere II
Ingrediente: 6 mere mari, 1 lamaie, 75 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 1 plic zahar vanilinat, scortisoara
Merele se curata, se taie felii subtiri si se stropesc cu suc de lamaie. Se pun apoi intr-o forma unsa cu unt si se presara scortisoara.
Se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul taiat cubulete si se framanta un aluat nisipos care se pune peste mere. Se coace 35 de minute in cuptorul incins.
Idora spune:
Semiluna
Ingrediente: 5 oua, 1 cana ulei (sau 1 pachet margarina), 2 cani zahar pudra, 1 lamaie (zeama si coaja) nuca macinata sau tocata mai mare (dupa gust), esenta lamaie sau vanilie.
Mod de preparare: se freaca zaharul cu uleiul apoi se adauga cate un ou. Dupa ce s-au incorporat toate cele 5 oua se adauga faina, coaja de lamaie si esentele. Nu se foloseste praf de copt. Aluatul (se poate imparti in doua - o parte cu cacao iar alta se lasa simpla) se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, peste aluat se pune nuca. Se coace aproximativ 25 min. Se taie cu ajutorul unui pahar atunci cand prajitura este calduta. Este o reteta simpla si foarte apreciata.
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
În vremuri ale minciunii universale, a spune adevãrul este un act revoluşionar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg
akella spune:
Prajitura cu mere si merisoare
Ingrediente: 200 g unt moale, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 75 ml lapte, 3 lg. suc de portocale, 8 mere, 6 lg. dulceata de merisoare, 2 lg. alune macinate, 2 lg. zahar pudra
Se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza treptat ouale. Se cerne faina cu praf de copt, alternand cu laptele. Se adauga sucul de portocale si se amesteca bine. Se aseaza aluatul intr-o forma unsa.
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se curata merele, se scot samburii astfel incat marul sa ramana intreg. Se aseaza fructele cu deschizatura in sus pe blat, presand usor sa se fixeze.
Se umplu merele cu dulceata de merisoare. Se presara alunele si se da prajitura la cuptor 60 de minute. In ultimele 15 minute se acopera cu hartie cerata. Se scoate cu grija din forma si se lasa la racit. Se presara zahar pudra.
akella spune:
Prajitura cu mere si scortisoara
Ingrediente: 200 g unt, 225 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 3 oua, 275 g faina, 2 lingurite praf de copt, 3-4 lg. lapte, 900 g mere, 2-3 lingurite scortisoara
Se bat spuma 125 g unt moale cu 125 g zahar si zahar vanilinat. Se adauga, pe rand, ouale. Se cerne faina cu praful de copt si se amesteca bine. Se adauga lapte si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de pe lingura. Se preincalzeste cuptorul (200°). Se unge o forma, se aseaza aluatul si se netezeste.
Merele se curata, se taie sferturi si se scot samburii. Se cresteaza de mai multe ori si se aseaza cu aceasta parte in sus, pe aluat. Se amesteca 100 g zahar cu scortisoara si se presara deasupra merelor. Se adauga si jumatate din restul de unt, sub forma de fulgi. Se da la cuptor 40 de minute.
Se scoate prajitura din cuptor, se presara restul de scortisoara cu zahar si restul de fulgi de unt.
akella spune:
Prajitura cu migdale si branza
Ingrediente: 300 g faina, 250 g unt, 250 g zahar, 150 g migdale macinate, 4 oua, sare, 750 g branza de vaci, 1 plic budinca de vanilie, 1 lg. coaja rasa de lamaie, 50 g smantana, 100 g miere, 100 g migdale feliate
Se framanta faina cu 200 g unt, 100 g zahar, migdalele macinate, 1 ou si 1 praf de sare. Aluatul se lasa la rece 60 de minute.
Se preincalzeste cuptorul (190 grade). Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca, 3 oua, 150 g zahar si coaja de lamaie.
Se intind 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu grasime, acoperind si marginile, se pune branza si se acopera cu restul de coca. Se coace 45 de minute.
Smantana se fierbe cu 50 g unt si migdalele feliate si se pune peste prajitura. Se mai coace 10 minute.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Prajitura olandeza
Ingrediente: 250 g faina, 250 g unt moale, 5 oua, 250 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilinat, 40 ml rom, 80 g nuci, 200 g coaja de portocala din dulceata
Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura la mijloc si se pun ouale, zaharul, romul si un varf de cutit de sare. Se amesteca bine totul, se adauga nucile macinate si coaja de portocala tocata.
Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa timp de 30 de minute sa se odihneasca in cuptor, la foc mic. Apoi se mareste putin flacara, pentru o ora. Se taie rece.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.