Fursecuri si alte dulciuri mici
Raspunsuri - Pagina 9
ligeea spune:
Akella , am si eu o intrebare , ca la cate prajituri stii tu e imposibil sa nu le stii si pe astea. Eu sunt maaare fan bezele. O matusa de-a mea care a murit imi facea cand eram mai mica doua tipuri de prajituri avand la baza bezeaua
-tort cu bezele , bezele stiu sa fac, cum fac bunatatea aia de crema
-bezele mai mari ccare se lipeau cate doua cu crema la mijloc si apoi se rostogoleau prin zahar amestecat cu nuca rasa .
Te rog , ajuta-ma
ligeea spune:
Tot eu mai vin cu o iintrebare . E super buna o prajitura -eu o cunosc sub denumirea de prajituta cu miere. Se fac foi din sluat cu miere si apoi o crema cu gris si una se pune dulceata . Mancam de spargeam (si nu secunostea gram , ala tineretii valuri..)
Deci stii cumva ,ceva de prajitura asta ?
akella spune:
ligeea, o reteta de tort de bezea cu crema de lamaie gasesti aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=2
Stiu urmatoarea Rulada cu miere:
Ingrediente: 100 gr. miere, 160 gr. gris, 100 gr. zahar pudra, 5 oua, ¼ lingurita scortisoara macinata, un virf de cutit praf de copt, gem de caise
Se amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4 albusuri ramasa, se bate o spuma tare. Se amesteca grisul cu praful de copt si, alternativ, impreuna cu spuma de albus, se incorporeaza in compozitie. Se coace in cuptor, intr-o tava tapetata cu hirtie putin unsa. Dupa ce a capatat o culoare galbuie, se scoate din cuptor si se rastoarna din forma pe un servet curat, umed. Se indeparteaza cu grija hirtia si se ruleaza aluatul, impreuna cu servetul. Se lasa sa stea astfel cca 1 minut. Se desfasoara, se da la o parte servetul, se ruleaza din nou si se lasa sa stea pina se raceste complet. Abia dupa ce s-a racit, se umple cu gem de caise si se ruleaza strins Se presara deasupra zahar pudra.
Cat despre bezelele umplute cu crema, daca nu ma insel am pe acasa reteta. O voi cauta si ti-o voi aduce maine.
akella spune:
Prajitura chinezeasca
Ingrediente: 400 g zahar, 250 g margarina, 6 oua, 250 g nuci taiate, 100 g faina, zahar vanilinat, 2 lg. cacao, ½ plic praf de copt
Se freaca untul cu 250 g zahar. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor nuca, cacaoa, margarina si faina cernuta cu praf de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se coace la foc potrivit.
Cand este aproape gata, se scoate tava si se adauga deasupra galbenusurile batute cu 150 g zahar. Se mai lasa in cuptor 15 minute.
Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit usor umezit. Deasupra se rade ciocolata sau se topeste o ciocolata si se toarna in fir subtire.
akella spune:
Prajitura cu ciocolata
Ingrediente: 6 oua, 2 galbenusuri, 340 g zahar pudra, 140 g nuca macinata, 50 g nuca prajita si taiata, 100 g ciocolata rasa, 330 g unt, 1 ½ lg. faina, 1 praf de copt, 2 lg. cafea solubila, 150 g ciocolata
Se freaca galbenusurile cu 140 g zahar pudra; se adauga, pe rand, nuca macinata, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Se coc, pe rand, 6 foi, pe fund de tava.
250 g unt si 200 g zahar se bat spuma cu mixerul; se adauga nuca prajita, cafeaua, 2 galbenusuri si ciocolata rasa. Se umplu foile cu aceasta crema. Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se adauga 80 g unt frecat spuma si se toarna peste prajitura. Se taie a doua zi.
akella spune:
Prajitura cu cirese si branza
Ingrediente: 250 g faina, ½ lingurita praf de copt, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, sare, 4 oua, 150 g unt, 200 ml frisca, 750 g branza de vaci, 4 lg. suc de lamaie, 250 g cirese (cons.)
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se framanta 150 g faina cu praf de copt, 75 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 ou si 75 g unt moale. Se unge cu grasime o forma, se pune aluatul, acoperind si marginile. Se coace 10 minute si se scoate din cuptor,
Se bat spuma 3 albusuri, apoi frisca. Se amesteca 3 galbenusuri cu branza de vaci, 150 g zahar si sucul de lamaie. Se scurg ciresele si se amesteca in crema de branza, impreuna cu spuma de albus si frisca. Se toarna crema peste blat.
Se framanta 100 g faina cu 75 g zahar, 1 plic zahar vanilinat si 75 g unt moale. Se faramiteaza coca peste prajitura si se coace 60 de minute.
ilenutza spune:
Akella, am salvat si salatele tale si acum si prajiturile!Si mie imi place sa gatesc si sa fac prajituri dar nu prea am timp.oricum esti super bucatareasa!
Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor
osna spune:
*Muffins cu mere si alune*
este reteta care o fac cel mai des si ne place cel mai mult.
4oua
200g zahar
150g unt
300g faina+praf de copt
4linguri lapte
2mere razuite
50g migdale
galbenusele,zaharul,untul la temperatura camerei se freaca bine,se pune laptele si alunele tocate mai mari,apoi incorporam albusele batute spuma tare si la final faina+praful de copt si marele razuite.
Se coc in forma de muffins.mi-au iesit 18bucati.
eu am avut prb ieri cu noua tava ce mi-am cumparat-o,antiaderenta cica pe care nu am mai uns-o si nici hartie de muffins-uri nu am pus.abia le-am putut scoate.asa ca la copt aveti grija:tava unsa si pudrata sau de silicon sau cu hartiute inauntru.
akella spune:
Prajitura cu dulceata
Ingrediente: 1 cana zahar, 4 cani faina, 4 lg. dulceata de visine, 2 lg. cacao, ½ cana ulei, 1 pahar miez de nuca, vanilie, coaja de la o lamaie, 1 lingurita amoniac stins cu suc de lamaie, 1 praf de sare, fulgi de cocos, 1 cescuta miere
Se pun la incalzit 2 cani apa cu zaharul si se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se lasa putin la racit. Se adauga faina, dulceata, cacao, mirodeniile, amoniacul si miezul de nuca.
Se rastoarna intr-o tava tapetata cu faina si se coace la foc mic. Se lasa la racit in tava. Cand inca mai este calduta se toarna mierea si se presara fulgii de cocos. Se taie dupa ce s-a racit.
akella spune:
Prajitura cu kiwi
Ingrediente: 250 g unt, 180 g zahar, sare, 4 oua, 375 g faina, 1 plic praf de copt, 4 lg. lapte, 50 g ciocolata rasa, 750 g kiwi, 1 plic budinca de vanilie, 125 ml vin alb, 50 g zahar, 500 ml frisca, 4-6 lg. lichior de oua
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se bate spuma untul cu zaharul si sarea si se adauga ouale. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga laptelui la amestecul de oua. Se presara ciocolata, se aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se coace 25 de minute si se lasa sa se raceasca.
Se taie bucati fructele, se amesteca praful de budica impreuna cu 40 ml vin; se pun fructele intr-o oala cu restul de vin, 125 ml apa, zaharul si vanilia, se lasa sa dea un clocot, apoi se lasa inca 3 minute la foc mic. Se adauga budinca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Se aseaza fructele pe blat. Se bate frisca impreuna cu lichiorul si se toarna peste fructe. Se taie prajitura si se orneaza cu felii de kiwi si ciocolata rasa.