La ce varsta isi tine singur capul?
Salut.
Bb are 2 luni si 2 saptamani. Isi intoarce cu usurinta capul la stanga si la dreapta cand este culcat, si cand il tin in brate face chestia asta, numai ca uneori isi scapa capul in piept... Cand trebuie sa nu se mai intample asta?
Nicoleta.
Raspunsuri
Otilia spune:
O sa-si tina capul din ce in ce mai bine, o sa vezi. Pe la 3-4 luni n-o sa-l mai scape!
@+...
Otilia & La Adelita
Ela spune:
Nicoleta,
noua ne-a aratat pediatrul de la primul control un exercitiu - pe care sa-l facem singuri acasa si care-i ajuta pe bebei sa-si tina capul!
Bebe e culcat pe spate si-i apuci manutele de palme si-l tii bine. Stai aproape de el - ca sa poata sa-si sprijine piciorusele in ceva daca simte nevoia, si-l ridici incet, incet! Chiar daca o sa aiba initial capul putin pe spate, nu-ti face griji! Il tii putin asa in fundulet, si pe urma tot incetisor il lasi jos!
Noi am facut exercitiul asta zilnic de cateva ori si Ilinca este f. incantata de cum se vede lumea asa -- acum cand o apucam de manute sa vezi cum se incordeaza ca s-o ridicam!
Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca
MLDiana spune:
Pina in 6 luni e de preferat sa-si tina capul cu toate ca mai devereme de 6 luni e mai bine.De obicei la 3 luni majoritatea copiilor isi tin capul bine.
Al meu isi tinea capul la 2 luni si ceva iar asa zisul antrenament pentru asta nu i-am facut.Insa stiu unul care poate sa mearga desi nu e o urgenta in cazul tau.
Deci,il pui pe burtica si il lasi 5 min. in fiecare zi ,nu prea mult ca nu o sa-i placa pozitia aia si nici nu-i bine prea mult.
Lidia si DAvid D.
Mugur spune:
Pe la 2 luni jumate a inceput Alex sa-si tina capul, ce-i drept nu pentru mult timp. Joi face 3 luni si isi tine capul destul de bine, iar daca il pun pe burtica isi ridica singur capul si se uita in toate partile pana oboseste si pica cu nasu-n saltea!
Nicoleta spune:
Si bb isi tine capul, dar nu pentru mult timp. Dar dupa o cadere in piept, isi revine. Cand oboseste, si-l aseaza pe pieptul meu. Probabil ca ii este destul de greu la varsta asta. Insa cred ca in curand... Si daca nu, atunci vom vedea ce este de facut.
Nicoleta.
ralu spune:
Si Ioana si-a tinut capul la 2 luni . Tot asa, nu mult. Dupa ce obosea, punea capul pe pieptul sau umarul meu si apoi o lua de la capat.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
manu spune:
Nicoleta, fetitele mele abia de 2 saptamani isi tin bine capul , adica la 3 luni si jumatate. Ele au fost nascute la 32 de saptamani, dar au recuperat deja 0 luna.
Nu-ti fa griji! Nu mai dureaza mult pana o sa si-l tina.
O zi buna!
Manu
Anina_n spune:
Nicoleta, nu-ti face griji, dupa 3 luni isi va tine capul foarte bine ! Aseaza-l pe burtica, sa vezi ce mandru isi ridica si isi tine cateva momente ridicat, capusorul.
Nina & Nina-Cristina (1an si 2luni)
gabid spune:
Pana la 6 luni.Daca nu-l tine pana atunci trebuiesa-l vada un dr.La tine nu e cazul.
Te pup,
Gabi.