Alaptare exclusiva pina la 6 luni - pro sau contra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Sunt pt. alaptatul exclusiv. Dar nu stiu daca este posibil pana la 6 luni. Depinde de la un bebelus la altul. Micuta mea a vut colici pana la 3 luni, cand am hotarat sa-i diversificvam alimentatia, treptat. Am inceput cu sucul de mere la 3 luni, mar ras la 3 luni jumatate, mar cu biscuiti si supita de legume la 4 luni, iar pireul de cartofi la 6 luni. Iar de alaptat, o alaptam oricand dorea. Astfel ca, si acum mai are lapticul mult dorit. Iar racita nu a fost decat o singura data. Desi, eu am fost racita de cateva ori si o alaptam si atunci.
Nina & Nina-Cristina(1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

Sunt mama a 2 copii minunati:unul de4 ani (baiat)si ofetita de 18 luni care suge si .acumSa nu renunti la alaptat pana nu stii sigur daca-i face cumva rau lui bebe! te sarutam si poate tinem legatura! ana

gana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Salut!
Eu am alaptat exclusiv pe Sofia pana la 6 luni, si i-a mers foarte bine, mai ales ca ea s-a nascut cam micuta.Dar unii bebei sunt pregatiti pt. solide de la 5 luni, asa ca...
Alaptatul este esential, asa ca nu renunta, in rest, vei vedea ce faci pe parcurs!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

PRO-ALAPTAT!
Mi-am alaptat baiatul exclusiv pana la 6 luni, si acum la 1 an tot mai papa tzatzi, dupa care e innebunit. A primit toate fructele si legumele foarte bine, nu a refuzat nimic. Dar cred ca asta depinde de copil. El era ahtiat dupa mancare solida, de aia nu mi-a refuzat nimic. Poate se saturase de atat tzoshcaiala?
A fost bine ca mi-am permis asta. Nu regret, si la urmatorul bebe o sa fac la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Danutz a papat exclusiv laptica pana la 6 luni si nu pentru ca asa e moda acum, ci pt. ca asa a vrut el. Nu primea absolut nimic. Am incercat bineinteles cu sucul de morcov, apoi cu cel de mar. NIMIC!!! Ma mai tachina maica-mea ca am inceput tarziu, dar pediatra zicea sa nu-mi fac griji si ca daca copilul refuza diversificarea, inseamna ca-si ia el tot necesarul din laptic. Dupa 6 luni am luat-o usurel cu 1 lingurita de suc, apoi cu 50 gr. de supita de legume care cel mai des ajungea la mine in fata si pe par. Acum ca are aproape 1.7 luni, papa tzitzica la fel de bine si sa vedeti ce figuri urate face cand ii spun ca mama nu mai are tzitzi sau ca trebuie sa papam intai mancarica.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Pro alaptat!

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Da,sunt pentru alaptare cat mai mult.Daca este de unde nu renunta.Acea placere si apropiere de copilul tau nu se poate compara cu nimic.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Mi-am amintit ce trista am fost cind l-am intarcat! Am simtit ca s-a rupt ceva in mine si ca nu voi mai retrai nicind acele momente!

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am alaptat-o pe Agata exclusiv pina la 6 luni si doua saptamini, desi am incercat sa-i dau suc de morcov si de de mar pe la 5 luni si jumatate, dar nu l-a primit nici atunci si nici mai tirziu. Si inca o mai alaptez de doua ori pe zi (are 1 an si 10 luni), dar asta pentru ca asa am vrut eu... si mai ales ea. Dar mai depinde si de bebe, unii se satura numai cu laptic de la mami pina la 6 luni (ca Agata), altii nu. Si atunci normal ca nu-l lasi sa plinga de foame si e mai bine sa incepi sa-i diversifici decit sa-i completezi numai cu lapte praf chior cu care oricum in scurt timp nu se va mai satura. Cred, totusi, ca aceasta diversificare poate fi facuta fara probleme dupa 4 luni si jumatate sau chiar cinci... in cazul bebelusilor alaptati la sin, care nu pling de foame (tipatul de foame este putin altfel, e mult mai strident si mai... disperat decit celelalte). Si daca se poate face treptat, fara sa se intrerupa alaptarea.. macar pina la 9 luni... e si mai bine. Dar si asta depinde tot de bebe!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si eu sunt pt alaptatul exclusiv pina la 6 luni.
Din pacate,eu am alaptat-o pe fetita mea doar pina la 4 luni si din cind in cind,pt ca tipa de foame ,i-am mai dat si lapte praf.
Diversificarea am inceput-o tirziu(aproape de 5 luni)si bine am facut,copilul a acceptat usor solidele,este sanatoasa si bine dezvoltata.

Sanatate!
Alina

Mergi la inceput