operatie cezariana nr 2
![](images/user_woman.png)
Fetelor am si eu o intrebare:
la cit timp dupa o operatie cezariana poti ramine insarcinata?
Eu am tot cautat si parerile sint impartite.Unii spun minim 2 ani, altii minim 3.Eu am nascut prin cezariana in 2001-februarie,iar acum ne dorim inca un bb.Am mai incercat noi si nu a fost sa fie,dar acum cind ma gindesc la complicatiile desre care am citit...Voi ce stiti?Operatia ar veni facuta la 3 ani,dar in timpul asta ar putea apare complicatii pentru bb?Eu acum sint plecata din tara pentru citeva luni,iar al meu sot a devenit nerabdator(si eu la fel,desi nu o recunosc decit acum),si nu stiu de ce ne-a venit asa un dor de mic,iar cu dr de aici nu ma inteleg.Si parca nu imi vine sa iau translator cu mine la medicul ginecolog.Ce ziceti mai trebuie asteptat?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Ginuta, eu stiu mamici care au facut a doua cezariana dupa 1 an si 6 luni. Nu e neaparat bine, insa mie 2 dr. ginecoligi mi-au spus ca daca cumva se intampla si vreau sa pastrez copilul sa nu fac intrerupere doar pt ca nu s-au facut 2 ani intre operatii. Pana la urma for fi min 2 ani si la noi. Nu cred ca tb sa-ti faci probleme cu 3 ani intre ele. La treaba!
Cristina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
Mie mi-a recomandat doctorul sa nu raman insarcinata minim un an dupa cezariana. Am ramas dupa 11 luni, dar cunosc cazuri in care au ramas insarcinate la 3 sau 4 luni dupa cezariana si n-a fost absolut nici o problema, nici pentru mama, nici pentru bebe. Nu au avut nici o problema cu operatia veche(nici gand sa se rupa, sau asa ceva), in schimb stiu pe cineva care la al doilea bebe simtea ca i se rupe cusatura. Intr-adevar, cand a taiat-o a doua oara, a gasit uterul foarte subtire unde fusese taietura. Cred ca conteaza foarte mult si organismul fiecareia, si ar fi bine sa te duci totusi la un control sa vezi daca e totul in regula. Eu una o sa incerc sa nasc normal de data asta, asa ca orice este posibil.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
iris spune:
mie mi s-a spus minim 2 ani intre operatii si am fost cuminte si le-am mai dat 6 saptamini in plus; mie astia 2 ani diferenta mi se par buni si pt creierul meu obosit si si ca virsta a fratelui/surorii mari, pe linga motivele strict medicale
ginutaC spune:
Nici nu stiti ce linistita sint acum!sau optimista?Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre.Mai stau un pic cuminte si apoi ii dau tare,iar de o fi sa se prinda bb-ul pe aici musai sa merg si la doctor kazakhstanez.Sper sa fie totul bine.De acum o sa gindesc pozitiv.
Va pupic si multumesc inca o data,