Economii repatriate

Economii repatriate | Autor: yank

Link direct la acest mesaj

Sa presupunem ca cineva a castigat o suma de bani in afara Romaniei si in loc sa ii aduca in tara i-a plasat in Andorra,sa zicem!Dupa o perioada de timp vrea sa ii aduca in tara deoarece banca respectiva nu ii poate face plati decit pe baza unei facturi sau poate sa ii dea cash..Va platii impozit pe ei cind ii va vira intr-un cont din tara si daca da,pe ce grila de impozitare,cea de acum citiva ani cind a castigat banii sau cea din prezent?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

sa presupunem, yank, sa presupunem...
eu 'presupun' in fiecare seara inainte sa adorm, dar a doua zi tot saraca ma trezesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

daca veniturile le-ai facut in sua, exista o conventie privind dubla impozitare (adicatelea ce se impoziteaza acolo nu se mai impoziteaza aicilea). daca in ro depui banii intr-un cont curent si ii retragi imediat, platesti doar comisioanele. daca ii depui intr-un cont de depozit (pe termen mai lung), se plateste 16% impozit pe veniturile din dobanzi.
cam asta mi-am adus aminte.
mai intreaba daca nu te satisface rasp.

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

NU,veniturile sint facute in Europa.Bun,oricum daca ii trimite intr-un cont curent,atata timp cit suma e mai mare de 10.000 euro,am inteles ca se raporteaza.De aici ideea ca cineva l-ar pune sa plateasca impozit vreodata pe ei.
Yasmin,imi pare rau,tu seara nu cred ca presupui,doar visezi.In cazul de fata,treaba este foarte reala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

evident ca visesz, de aceea am si pus ghilimele.dar cand am citit subiectul si am vazut 'sa presupunem' m-am gandit imediat 'sa ne imaginam' - 'sa visam'.

am realizat ca situatia ta e reala dar nu m-am abtinut sa fac o glumita. sper ca nu te-ai suparat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Yasmin

evident ca visesz, de aceea am si pus ghilimele.dar cand am citit subiectul si am vazut 'sa presupunem' m-am gandit imediat 'sa ne imaginam' - 'sa visam'.

am realizat ca situatia ta e reala dar nu m-am abtinut sa fac o glumita. sper ca nu te-ai suparat.

Nu,nici vorba,cum sa ma supar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

cu majoritatea tzarilor europene avem conventii privind dubla impozitare (nici nu stiu daca e vreuna cu care nu aveam). ideea este ca la ghiseu cand depui banii este un formular cu o rubrica ceva de genul "de unde provin banii". este la latitudinea operatorului de la ghiseu/sef de tura sau sef de agentie sa raporteze mai departe depunerile mai mari de 10.000 de euro (la oficiul pt prevenirea spalarii banilor). deci se raporteaza nu pentru a plati vreun impozit ci pt a preveni spalarea bainilor.

(a fost mai demult un reportaj in care un jurnalist a depus niste bani pe la diverse banci iar la rubrica mai sus mentionata a scris : trafic de droguri, prostitutie etc. operatoarea de la ghiseu i-a luat banii frumusel, fara sa faca nic un comentariu. toata lumea s-a indignat ca uite ce usor se pot spala bani in ro. surpriza a fost cand a venit politia acasa la reporter si i-a dat o amenda pt fals in acte, scapand astfel de inchisoare pt prostitutie, trafic de droguri ect.)
sper sa fi inteles ceva din polologhia de mai sus.

oricum ma mai interesez si daca e ceva gresit in ce ti-am zis o sa revin cu precizari.

O.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ana-oana

cu majoritatea tzarilor europene avem conventii privind dubla impozitare (nici nu stiu daca e vreuna cu care nu aveam). ideea este ca la ghiseu cand depui banii este un formular cu o rubrica ceva de genul "de unde provin banii". este la latitudinea operatorului de la ghiseu/sef de tura sau sef de agentie sa raporteze mai departe depunerile mai mari de 10.000 de euro (la oficiul pt prevenirea spalarii banilor). deci se raporteaza nu pentru a plati vreun impozit ci pt a preveni spalarea bainilor.

(a fost mai demult un reportaj in care un jurnalist a depus niste bani pe la diverse banci iar la rubrica mai sus mentionata a scris : trafic de droguri, prostitutie etc. operatoarea de la ghiseu i-a luat banii frumusel, fara sa faca nic un comentariu. toata lumea s-a indignat ca uite ce usor se pot spala bani in ro. surpriza a fost cand a venit politia acasa la reporter si i-a dat o amenda pt fals in acte, scapand astfel de inchisoare pt prostitutie, trafic de droguri ect.)
sper sa fi inteles ceva din polologhia de mai sus.

oricum ma mai interesez si daca e ceva gresit in ce ti-am zis o sa revin cu precizari.

O.
Nicolae IORGA

Merci,i get the picture

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Daca platesti impozit in tara in care realizezi venitul, nu, nu mai platesti impozit si in Romania ( mai ales daca esti si rezident in respectiva tara).
Daca venitul din strainatate este "la negru" ( ..nu stiu esti muncitor in Italia pe santier...) in tara in care realizezi venitul nu platesti impozit, si transferi banii prin banca ( mai multi), se pot sesiza ...altfel, nu.
Acum, pt. orice depozit pe care il constitui, completezi la banca un formular cu "provenienta banilor".( de fapt decand cu impozitul pe venitul global) si mai este si banca obligata sa tina un registru de evidenta a depozitelor.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ileana

Daca platesti impozit in tara in care realizezi venitul, nu, nu mai platesti impozit si in Romania ( mai ales daca esti si rezident in respectiva tara).
Daca venitul din strainatate este "la negru" ( ..nu stiu esti muncitor in Italia pe santier...) in tara in care realizezi venitul nu platesti impozit, si transferi banii prin banca ( mai multi), se pot sesiza ...altfel, nu.
Acum, pt. orice depozit pe care il constitui, completezi la banca un formular cu "provenienta banilor".( de fapt decand cu impozitul pe venitul global) si mai este si banca obligata sa tina un registru de evidenta a depozitelor.

ileana

Andorra e paradis fiscal,nu te intreaba nimeni de unde ai banii.Banii sint din niste contracte derulate in anii 2000-2001,si i-am primit cash si la sfatul cuiva i-am depus in Andorra,unde nu a intrebat nimeni nimic.Well,acum in caz ca intreaba cineva,exista dovada provenientei,nu de asta e vorba.Daca ii duc in US o sa platesc taxe pe ei,dar eu am nevoie de ei in Ro.O sa vad eu,multumesc ptr raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Este venitul tau, realizat cat ai fost rezident in alta parte.
Poti sa-i transferi linistit. Daca este, tranfera-i in transe mai mici.( sub 10 000 ), dar tu fiind rezident in alta tara, nu-i framanta.

Mergi la inceput