Scoala buna in berceni

Trebuie sa ma hotarasc unde inscriu copilul in clasa I.
Cunoaste cineva o scoala buna, cu program prelungit, in zona Berceni?
Multumiri
http://community.webshots.com/user/rilbuc
Raspunsuri

gabi.i spune:
O scoala bunicica si care are si internat ar fi scoala 113.O scoala foarte buna eu stiu ca este 190(nu stiu daca are internat) insa i-ti spun asta din auzite ca nu sunt direct implicata ,copii mei fiind micuti.Poate i-ti mai raspund fete care au copii la astfel de scoli in sect 4 si i-ti dau mai multe detalii.
Gabica mamica

tigrutz spune:
Scoala 96 de la Nitu Vasile are semi internat, ai putea sa mergi si acolo sa vezi. Daca scoala 113 este cea de langa metrou la Big, eu una nu m-as orienta catre ea.
Vorbesc din experienta, sunt fosta profesoara, am cunoscut elevi si profesori de acolo, mi-am facut o idee despre mediul din scoala respectiva.
Ar mai fi si 194, care e o scoala ok, tot cu internat, daca imi aduc bine aminte.
Depinde acum si in ce parte stai in Berceni, daca poti sa dai mai multe detalii, ar fi mai bine....

alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by tigrutz
Scoala 96 de la Nitu Vasile are semi internat, ai putea sa mergi si acolo sa vezi. Daca scoala 113 este cea de langa metrou la Big, eu una nu m-as orienta catre ea.
Vorbesc din experienta, sunt fosta profesoara, am cunoscut elevi si profesori de acolo, mi-am facut o idee despre mediul din scoala respectiva.
Ar mai fi si 194, care e o scoala ok, tot cu internat, daca imi aduc bine aminte.
Depinde acum si in ce parte stai in Berceni, daca poti sa dai mai multe detalii, ar fi mai bine....
tigrutz, in ce perioada ai functionat la sc.113 ? :)
Cel care furnizeaza altuia un gind constructiv, l-a imbogatit pe vecie.

tigrutz spune:
Alina, n-am predat acolo, am spus ca am cunoscut elevi si profesori de acolo, am mai fost in comisii de capacitate si iar am avut ocazia sa vad anumite lucruri...eu am predat la scoala 96 de care ziceam ca are internat...
Imi pare rau, daca te pot ajuta cu altceva, cu mare placere....

alinaluchian spune:
tigrutz, ti-am trimis PM.
Despre scoala 113 vreau sa spun ca are si cadre didactice de exceptie. Si eu am fost in comisii de corectura in alte scoli dar asta nu este concludent daca scoala respectiva poate fi catalogata drept buna sau nu.
Defapt, nu-mi este clar criteriul pe care se fac aceste aprecieri.
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata."

tigrutz spune:
Alina, vreau sa fie cat se poate de clar, eu nu contestam profesorii, ci elevii, majoritatea tigani, modul in care vorbesc, deci anturajul in care va invata copilul lui rilbuc....nu faceam decat sa-mi exprim o parere personala despre scoala respectiva, nu inseamna ca este una obiectiva... pur si simplu, este o scoala unde eu nu mi-as duce copilul si atata tot....
si, a nu se intelege ca fac reclama scolii 96, chiar daca am predat acolo, am foarte multe de reprosat....

alinaluchian spune:
tigrutz, ce intelegi prin tigani ?
In 5 ani cit am predat in scoala 113 nu am avut nici un elev de etnie roma. Si chiar daca as fi avut, nu gasesc ca ar fi fost un impediment.
Educatia eu o vad prin prisma proverbului "un copil care invata doar la scoala este un copil fara educatie".
rilbuc1, ce intelegi prin "scoala buna" in conditiile vietii de astazi ?
Am constatat ca, mai nou, a aparut chiar si un www.calificativ.ro/" target="_blank">sait unde se acorda voturi scolilor si profesorilor. Dragi colegi, poate sunteti curiosi sa aflati ce calificative va acorda elevii si fostii elevi
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

tigrutz spune:
quote:
Originally posted by alinaluchian
tigrutz, ce intelegi prin tigani ?
In 5 ani cit am predat in scoala 113 nu am avut nici un elev de etnie roma. Si chiar daca as fi avut, nu gasesc ca ar fi fost un impediment.
Educatia eu o vad prin prisma proverbului "un copil care invata doar la scoala este un copil fara educatie".
rilbuc1, ce intelegi prin "scoala buna" in conditiile vietii de astazi ?
Am constatat ca, mai nou, a aparut chiar si un www.calificativ.ro/" target="_blank">sait unde se acorda voturi scolilor si profesorilor. Dragi colegi, poate sunteti curiosi sa aflati ce calificative va acorda elevii si fostii elevi
Asa cum am mai spus, n-am facut decat sa-mi exprim o parere personala si atat...dar se pare ca nu e suficient pt tine si atunci...
ce inteleg prin tigani? elevii aia care stau in fata scolii si fumeaza, scuipa seminte, sunt cu casetofonul dupa ei si asculta evident manele, care vin in clasa si nu sunt atenti la tot ce vorbesti tu acolo, ba chiar te sfideaza si care-ti raspund ca "de ce ar invata, ca are tata bani sa ii deschida un butic sau ca tata e manelist si il ia cu el sa cante si ca oricum va castiga mai multi bani decat tine care ai invatat si ai facut o facultate".....
a nu se intelege ca generalizez, nu toti elevii "de etnie rroma" sunt asa, dar trebuie sa recunoastem ca majoritatea....
Si daca tot te intrebai pe ce criteriu am facut aceste aprecieri, poate ar fi bine sa mai citesti o data si raspunsul lui Gabi, care spune foarte clar ca stie din auzite despre scoala 113...sau acolo fiind vorba despre o opinie pozitiva, nu ti-ai mai pus aceeasi intrebare?
As vrea doar sa intelegi ca nu am nimic cu scoala respectiva, cu atat mai mult cu profesorii de acolo....s-a cerut o parere, mi-am exprimat-o...si atat....

alinaluchian spune:
tigrutz, departe de mine gindul de a polemiza in legatura cu scoala 113.
Intimplator, este scoala in care eu am predat. Dar eu nu de asta te-am intrebat ce intelegi prin "tigan". Inca ma intereseaza scoala din Romania si vroiam sa aflu pareri obiective, mai ales daca ele vin din interiorul scolii. Tu fiind fost cadru didactic mi-am permis sa ma adresez in special tie. Am citit ce-a scris gabi.i dar eu vroiam sa inteleg dupa ce criterii o scoala este considerata buna sau nu.

tigrutz spune:
Alina ,si pe mine ma intereseaza soarta invatamantului din Romania, dar acolo unde sunt probleme nu putem sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca ele nu exista.
Chiar n-am avut intentia de a "fabrica" o imagine proasta despre scoala asta numai ca mie una nu-mi place....si mi-au spus-o elevii ei, parintii acestor elevi...iarasi nu mi se pare normal sa catalogam scolile de ex, despre zona in care se afla, ca sunt de cartier, ca sunt centrale....
uite, exemplu de scoala foarte buna, unde se face treaba, unde disciplina e pe primul loc este 129, tot din Berceni....directoarea o mare scorpie, care are o problema cu profele tinere, dar care a creat un mediu extraordinar in scoala respectiva pt elevi...cred ca asta dovedeste ca sunt obiectiva...directoarea asta mi-a mancat zilele, am facut o depresie nervoasa din cauza ei, dar ii recunoasc meritele...
iarasi in zona Pta Resita sunt 2 scoli: 36 si 165...mai buna zic eu ca este 165 si mai curata, mai multa disciplina...
190 e o scoala ok, copiii au rezultate bune la examene, concursuri, dar nu stiu foarte multe despre ea...
asta ca sa ne intoarcem un pic la subiect...
alte sugestii de scoli din berceni mai aveti?
rilbuc, tot nu ne-ai spus mai exact unde in Berceni te intereseaza?