Sa aducem lumina de Paste in sufletele batranilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

micaels


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Fetelor, eu vreau sa va dau 300.000 lei, stiu ca nu e prea mult, dar am multe cheltuieli de Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Micaels Multumim f mult. Cu totul sunt 200 de batrani. Din pacate nu toti vor putea participa deoarece unii sunt in stare f grava. Inca nu am exact numarul dar il voi afla cat de curand. Si voi posta aici.
Iarina, nu ai idee cat de mult inseamna absolut orice gest de atentie, nu minimaliza gestul tau deoarece conteaza f mult, orice implicare conteaza f mult. Va voi trimite numarul meu de telefon pe PM pentru orice eventualitate. Arhistefy, multumesc pentru incurajari. Adevarul e, ca uneori ma cam trec fiori reci pe sira spinarii de teama ca nu vom face fata, ca ii vom dezamagii Sunt sigura ca nu e asa si ca nu sunt decat ganduri negre de-ale mele. Cum scriam mai sus, fara sa vreau m-am implicat f tare si de unde erau niste batrani acum ii cunosc pe f multi dintre ei si i-am personalizat, m-am atasat, am simpatii, probabil ca e firesc dar nu prea sanatos... cred ca trebuie sa te pastrezi oarecum distant si obiectiv dar cum nu am experienta cu astfel de actiuni...am depasit limita implicarii. Ce sa va mai spun, ca sunt lesinata dupa "italianca" o iubesc ce sa mai...Pentru cine nu stie, exista acolo o doamna speciala ( pt mine cel putin) Din cand in cand vorbeste in italiana, se vede ca a fost o femeie care a trait pe picior inalt. E f educata si arata ca o papusa de portelan ( asa o vad eu). Pare putin rupta de realitate, dar de fapt e doar la suprafata asa. I-am aflat si povestea: A fost profesoara de muzica, a facut parte dintr-o familie de nobili, sotul ei a fost unul din cei mai mari aviatori din Romania, decorat de regele Mihai.
Mai este un domn acolo, nascut in Istambul, ajuns in Romania la cateva luni de la nastere, domnul Teodorescu, se vede ca este un om cult, scrie f frumos, e f trist si isi doreste enorm sa vada Istambulul. Nu l-a vazut niciodata. Si lista continua, toti sunt speciali, toti sunt oameni, cu vietile lor, cu visele lor, cu esecurile lor si vorba lui Arhistefy stau si asteapta sa moara, nemaiexistand nici o provocare pt ei, nimic... e extrem de trist si mi se pare oribil. Credeti-ma oricine ajuns acolo cred ca se tampeste instantaneu...din om ajungi neom, nu pentru ca ei nu ar fi oameni de fapt, dar nu mai au pt ce traii si nu ma refer acum la cei care au probleme cu adevarat ci la cei abandonati intr-un fel sau in altul.

Ma bucur foarte mult de ceea ce mi-ati scris. si sper ca nu v-am intristat prea tare ...Tinem legatura"Sa aducem lumina de Paste in sufletele batranilor" http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72112
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Bine, dar in afara acestor mici bucurii de Paste ce am putea face sa le mai inveselim viata? Adica am putea veni cu idei macar. N-as vrea sa par ridicola, dar calculator si internet au? Cei care sunt mai ageri si mai si vorbesc limbi straine ar putea sa navigheze pe internet si sa-si mai omoare timpul, nici nu e greu de invatat, caci nu trebuie sa fii specialist in ale calculatorului.Nu ma gandesc neaparat la chat...ci la forumuri, poate chiar cu persoane de varsta lor...plus ca pot citi ziare, carti, etc.
Apoi ar trebui sa se organizeze mai des mici "serate", cu diverse jocuri de societate, sa fie pusi sa "construiasca" ceva, ca un fel de concurs...chestii din astea. Daca sunt ridicola si aberez spuneti-mi:)
Buggy, banutii ii pot depune in contul pe care l-ai dat, nu? Confirma-mi, ca sa fiu sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

buggy fata inimoasa ca tine mai rar am vazut!!!

ma gandesc uneori si eu la bunicile mele care daca nu ar mai avea ceva activitate pe acasa cred ca s-ar ofili pe zi ce trece si consider ca trebuie sa facem toate eforturile pentru batranii nostri.

acum pentru ei, pentru cei 200 de la centru, sigur ca suntem alaturi de tine si sper sa continue actiunea... acum de Paste ma tot gandesc ce sa facem deosebit pentru ei...si din pacate nu prea imi vin in minte multe idei...ideea cu forumurile mie mi se pare chiar f ok, dar numai pentru cei care vad bine, altfel statul la calculator este in chin...oricum din ce stiu de la bunica mea... cafeaua, ziarul, cat mai costa produsele la piata, telenovelele si barfa cu vecinele sunt in top, aici insa nu stiu daca se aplica.

oricum conteaza si pe ajutorul meu, ma inscriu cu 100RON si sper sa foloseasca!! daca ai nevoie de "alergatura" hai sa vorbim sa vedem cum facem.


Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Iarina acesta este contul, pe care l-am scris mai sus.
In legatura cu ideile pe care le ai sunt f bune. De asa ceva au nevoie. Au nevoie de societate, de provocari, problema este ca stand acolo pur si simplu fara sa faca nimic, par ca s-au ramolit de tot, chiar si cei mai ageri dintre ei. Eu sunt convinsa ca au resurse ca macar o parte dintre ei sa isi revina cumva. Sunt traumatizati. Cum spuneam orice om, oricat de sanatos psihic si fizic, ajuns intr-o situatia similara se schimba radical, creierul parca refuza sa mai functioneze corect, eu cred ca aici vorbim de fapt de traume. Ideea cu internetul si computerele mi se pare f buna, chiar daca nu este eficienta pt toata lumea, dar sunt convinsa ca sunt persoane ce vor gasii resurse si isi vor depasii conditia. Ei au internet din cate stiu, angajatii au cateva computere. Teoretic tot ce ar trebui sa facem ar fi sa achizitionam niste computere si sa le facem un fel de internet cafe in interior fara bani evident. Ar mai fi niste idei legate de utilitatea lor. Daca am gasii niste companii care au nevoie de lucruri facute manual sunt convinsa ca ar fi super fericiti acesti batrani sa faca treaba pt orice fel de rasplata chiar si fara bani, numai pt satisfactia in sine a lucrului facut de ei. Nu stiu ce spune legea vis-a-vis de chestia asta, dar nu se poate sa fie tratati ca niste legume inutile pt ca nu e asa deloc.Andries multumesc mult pentru contributie si aprecieri. Din fericire forumul acesta este plin de fete inimoase, eu chiar sunt mic copil pe langa ce fac alte fete, ca sa nu mai spun ca una fara alta nu am face nimic. Din pacate in acest centru de batrani nu se aplica lucrurile despre care vorbesti. Nu au bucuria de a trai din simplul motiv ca nu au pt ce trai. Efectiv toti, se simt captivi intre acele ziduri, sunt inconjurati de oameni suferinzi si pe moarte, traiesc in depresii continue iar in asemnea condintii, telenovele, barfele, politica nu au nici o importanta. Din ce am observat fiecare are o lume proprie in care se refugiaza, pt ca altfel realitatea lor este insuportabila. Si ce cred eu este ca in timp, cele doua lumi se amesteca iar ei pierd contactul cu cea adevarata, nu pentru ca ar fi incapabili si bolnavi ci pentru ca numai asa supravietuiesc acelor condintii.Problema este ca noi, o mana de oameni de pe un forum nu ii putem ajuta realmente foarte mult. Putem contribui la o societate mai buna. Aportul nostru poate fi neinsemnat pt majoritatea lor dar pentru unii dintre ei sunt convinsa ca va marca diferenta. Si incet, incet acei unii care vor reusii sa se adapteze se vor inmultii, ca si oamenii ca noi care au constiinta si responsabilitatea semenilor lor prinsi in capcana neputintei. In acest fel societatea noastra va avansa pas cu pas si la un moment dat va reusii sa aiba grija de copiii si batranii ei. Probabil ca va mai dura ceva, dar sunt sigura ca cu fiecare gest, gand si fapta in parte ea avanseaza si ma simt mandra ca alaturi de voi, impreuna impingem si noi la aceasta caruta.
"Sa aducem lumina de Paste in sufletele batranilor" http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72112
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Buna,S-a intamplat ceva ciudat, a disparut un post de-aici al cuiva care zicea ca ar putea sa ii cinsteasca pe batrani cu bere Am intrat de la birou si era scris si acum de-acasa nu mai vad acel post.
Ideea e ca multumim mult, nu am retinut exact numele,scuze, parca Mihaela, am vorbit cu cei de la centru si au zis ca nu e voie cu alcool, drept urmare ar fi super, daca berea ar fi fara alcool.Am aflat ca vor fi 100 de batrani din 200, restul fiind inconstienti, sau f grav bolnavi. Din cei 100 sunt 13 sarbatoriti 6 femei si 7 barbati"Sa aducem lumina de Paste in sufletele batranilor" http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72112
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Andreea, ma gandeam ca daca poti afla afla numele celor 13 sarbatoriti, ar fi frumos sa le facem 13 tortulete personalizate. Ar fi bine sa stim SIGUR ca sunt 13 sarbatoriti, sa nu fie vreunul uitat.
Am vorbit si cu sora mea si m-a asigurat de sprijinul ei (deocamdata numai fizic, pt ca este inca liceeana ), asa ca pe noi te poti baza cu tortul, cu tacamurile de unica folosinta si servetelele + prezenta.
Daca nu ti se pare prea "naiv" noi putem face si felicitari (pictate de noi) pentru cei 13 sarbatoriti. Si in acest caz ne-ar folosi numele lor, pentru a le putea personaliza.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella spune:

Da, Buggy, eu eram.
Nu prea am vrut sa fie public si cum tu nu ai PM-ul activat am trimis PM catre Arhistefy.

E cam greu cu berea fara alcool,inteu cat firma nostra nu are in portofoliu un astfel de produs, dar deja am vb cu un bun prieten de la Brau Union ptr. niste Scholssgold, asa ca in proportie de 90% e ok.De asemenea poti conta pe vreo 2 bax. de Santal, numai sa-mi spui de care crezi ca ar fi mai bine.

Pup,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Mihaella, draga mea, deocamdata vad ca nu am acces la PM. Ma bucur nespus ca esti alaturi de noi si vreau sa-ti multumesc pentru tot


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput