Bebelusi de ianuarie-februarie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
silvi_2005 spune:
Hello tuturor ! Alain a adormit pe la ora 22, a fost un pic mai neajit ca azi i-a facut vaccinul si l-a cam agitat faza asta, plus supozitorul bagat in fundic, ce mai a avut o zi cat se poate de proasta. Noroc ca el e un bebe vesel si cuminte si spre seara radea cand l-am schimbat chiar daca a fost mult mai morait decat de obicei. Incerc sa va povestesc cat mai multe despre mine si bebe fara sa va plictisesc, asa ca incerc sa sintetizez si o iau sistematic :
1. am nascut foarte ok, a fost o experienta minunata si fericita, mai greu am tolerat spitalizarea.Am facut pe toata perioada sarcinii un exercitiu de relaxare special pentru travaliu si nasterea naturala care m-a ajutat foarte mult. Am fost f linistita si relaxata chiar daca travaliu a durat 13 ore, din care ultimele trei au fost cu peridurala. De cand mi-am dat seama ca incepe travaliu, am pregatit bagaje, am facut un dus de 40 min ( de il stresam pe sotul meu ca am patit ceva la dus), am sta pe internet vreo 2 ore citind despre nastere si noi nascuti, de la 3, 30 noaptea am stat pana la 6 cand am mers la spital.La spital am stat cu sotul meu (noroc ca e medic si l-au lasat in salon cu mine) si timpul a trecut destul de usor, durerile suportabile, eu ma asteptam la ceva mult mai nasol.Am nascut un baietel de 58 cm, 3900 gr, abgar 9.
2. Capitolul Alain Nicolas bebelasul meu. Alain e un bebe f cuminte, chiar daca in spital era cel mai plangacios copil (flamand saracutul ca nu aveam destul laptic), de la 6 saptamani mananca doar lapte praf, eu nu mai am deloc laptic la san
dar asta e , traditie de familie.Noaptea doarme de la ora 22 pana la 7 dimineata, cu o pauza scurta de 10 min pe la 3-4 cand bea niste ceiut (ca e cam cald la noi in camera). Papica nu i-am dat deloc noaptea deoarece manaca ziua f bine, acum cantareste 6200 gr, si are 65 cm , deci s-a dezvoltat f bine si nu era cazul sa-l indop cu papica. Dimineata mananca pe la 7 si mai doarme de la ora 8 pana pe la 9,30-10 depinde de zi. In rest ziua nu doarme f mult, mai doarme de pe la 11 pana la 12 si dupa masa de pe la 15 pana pe la 17, dar nu in fiecare zi. De episodul colicilor am trecut cu bine, eu ic ce am folosit noi, ca poate mai ajuta si alti bebelasi simamici obosite : muzica lenta, tinut cu burtica pe antebrat( ca un avion ) sab simplex ca bonisanul nu a avut nici un efect si niste granule homeopate Colochintys CH 200 . Pan la urma colicile au trecut, nu stim de la ce exact adr suntem f bucurosi, momentam ii dam ceiut hipp pt bebelasi ( cu capac de culoare verde inchis, este si de culoare verde deschis dar parca nu la fel de bun). Tot ce conteaza e ca bebe e mult mai linistit si cumintel si nu mai plange aproape deloc, nici seara daac esti pe faza cu lapticul ca daca nu, e suparare mare.
3. Capitolul slabit ; si eu sunt pe lista celor cu 15 kg in plus, ca m-am ingrasat si dupa ce am nascut ca sa am lapte cica... dar e prostie nic vorba nu te ajuta. Momentan sunt al cura de slabire, am slabit deja 7 kg de la nastere, tin regimul montignac, acum chiar am fortat putin cu disociat respectand regulile monti. pot sa va trimit carticica daca sunteti interesate.
Cred ca v-am facut capul calendar, scuze dacam-am lungit cam mult. Ma bucur ca pot sa dioscut cu mamici cu bebelasi de aceeasi varsta pt ca e f important sa faci schimb de experienta...
.
Teolinda, daca mai plange bebe asa de tare de ai impresia ca nu mai respira, sufla aer tare peste el nu-l mai smuci ca isi revine mai repede asa.
Pupici la mamici si bebelasi, o noapte linistita.
Bee spune:
Hop si noi dupa o zi de cosmar. EU sunt chiauna, innebunita si cu pompa in mana. Am fost si noi la un alt doctor si sa zicem ca ne-am mai linistit. Adica printzesa are un tranzit asa de lenesh cum nu s-a mai vazut pe planeta! SI tranzitul e lenesh ca fatuca. IN concluzie ii dau in laptic o data pe zi o chestie de se cheama Biotis (si contine ceva fermenti lactici), pentru reglarea tranzitului. Si in plus pana la 5 luni nu bagam nimic in gurita in afara de laptic. Stiam eu ce stiam ca nu ma grabesc. Trebuie in schimb s-o mai duc si la o eco abdominala (ca sa vedem ce e cu intestinele astea lenese), eco transfontanelara (ca are o fontanela de trece tractorul pe-acolo) si la un neurolog (spre linistirea mea). Asha ca eu ma incurajez si-mi spun ca am un copil perfect cu o mama nebuna (eu). Bine ca a venit sotul acasa si m-a gasit distrusa. O sa aiba ce munci ca sa ma repare.
Teolinda, cred ca te-a speriat papanashul. Ce sa-i faci, micutii astia ne fac numai surprize in fiecare moment.
Janina, sa stii ca de la tine am auzit de Montignac si mi se pare un regim super ok, mai ales pentru carnivori (Cum nu sunt eu, dar daca alaptez merge).
Irina, tu ziceai de regim, iar acum cand am sarit toate, te-ai dat la fund?
FEtelor
ca eu continui operatiunea de mulgere intensiva. DAca nu mai revin, am fost rapusa de oboseala, dar de citit mai citesc jumate de ora.
silvi_2005 spune:
Am uitat sa va felicit pentru bebelasi, pe toate mamicile, m-am uitat la poze si sunt superbi toti, sanatosi sa fie si sa creasca mari. Mi-am activat si eu PM, si va rog sa ma ajutati sa pot si eu sa postez niste poze cu micutul meu.
Pupici,
Silvi si bebe Alain
monica70 spune:
SILVI nu ne-ai plictisit deloc!Trebuie sa ne cunoastem,nu? ![]()
BEE ma bucur ca te-ai mai calmat cat de cat,dar mai ai de lucru la capitolul asta! O sa vezi ca n-are Ana nimic - fa numai si eco alea si du-te si la neurolog sa te linistesti! Si nu esti deloc nebuna - am avut o banuiala in sensul asta doar cand ai ocolit parcul ala ... 6 ore (am inteles bine sau eu merit titulatura respectiva?)

MONI 
care

DIANA (01.01.2006)

Giova spune:
Irina super poze. ce pozitii misto si ce comentarii, ma las pagubasa. Ce bine ii sta in rosu
.
Si al meu are capul tot asa ca al lui Mario, mai cu varf, nu stiu cum sa zic. la tine se intelege, ca l-a scos cu vacuumul, dar la marco nu stiu de ce. Si chiar in cap nu-l pot pune, ca sa i se turteasca.
apropos... sa-mi zici pe mess. daca vrei si stii, niste titluir de jocuri, sa descarc pt. copiii care-i tine mama. dar din alea mai usoare, nu pt. adulti.mersi.
Silvi pai a luat foarte bine Alain in greutate, mai ales ca nu mananca noaptea. ce bine de voi.
Mai sunt si alte poze de vazut????
eu merg la somn. asa ma doare spatele... abia astept masajul de maine.
Deci ne punem pe slabit????
eu mi-am comandat centura Sauna Slim de la Tv, dar imi ajunge in 3 sapt. pana atunci mi-o da nasa pe a ei. poate reusesc sa dau jos burta asta pana la botez.
si
usor.
maine pun si eu poze, ca sunt cam in urma.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
irinadum spune:
Rosalinda mie mi s-a intamplat sa se inece si imi parea ca nu isi mai revine si stii ce am facut... l-am intors invers adica cu capul in jos si mai ca il tineam de picioare
...acum nu stiu dc e de bine sau rau sau de frica si_a revenit instantaneu.
Giova sa iti fie de bine noul telefon si asta este... baga poze ca sa vii din urma.
Mira ma bucur ca Selin face noptile deci ca totul e ok. De restul ce ne mai zici? Ma refer la Davis si Daria?
Ioana deci si al tau e "sugacios". Si lasa ceaiul ce il mai chinui?
Silvia bine ai venit si frumoasa nastere. Chiar ca a luat mul tin greutate... ca sa nu mai zic de lungime.
Bee bine ca te-ai mai linistit si mai bine ca mergi sa faci eco si tot ce trebuie ca sa fii tu linistita. Si sa stii ca am intrebat azi de cum , cand si ce facem cu regimul
...cum sa ma dau la fund? Tocmai eu ...cu
mare?
Am plecat la baie si papa si apoi Lost dc se termina o data fotbalul asta cu drogatul ala de Mutulica.
teolinda spune:
IOANA - deci tu perseverezi cu facutul de ceai pt noapte...eu m-am lasat pagubasa ca oricum nu se trezeste
. Si ziua ... nu-i mai fac ca acum ca i-am bagat sucuri chiar ca nu mai pune gura pe ceai .. mai ceva ca inainte
. Cu sila nu pot sa-i bag ceaiul pe gat daca n-are chef de el.
Razvanel!
BEE - bine ca te-ai mai linistit. Si-acum rabdare sa stai pe la usile atator medici
. Zici ca e tranzitul puturos?
Mie mi-a zis cineva sa il duc la Gr Alexandrescu sa ii faca echo sa nu aiba Doamne Fereste megadolicocolon
. Sa-mi zici cum e cu fermenti aia lactici ca o intreb si eu pe pediatra de ei. Mie imi zicea sa ii bag cate 2,5ml de lactuloza de 3 ori pe zi... pai ii tembelec naibii de-atata porcarie d-aia
.
Sa ne ti la curent cu ce ti-au zis medicii astia multi la care te vei duce.
Anei si spor la muls.
LILIANA
si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
dana_ene spune:
Mai, fetelor, dar ce va mai incuscriti, zau ca sunteti simpatice foc
. Sa va fie de bine
!
Uraaa ! Bine ca a venit caldura, asa de fain e sa stau cat mai mult cu odoarele mele in parc
.
Nu ?
Acum vreau sa va trasmit o intrebare din partea lui Astery.
Razvan e putin cam agitat si ar vrea sa stie daca un bouncer ar fi de folos? Adica daca l-ar ajuta sa se mai linisteasca.
Asta-i desigur o intrebare pentru mamicile care au in dotare un astfel de leagan sau pentru cele care au cunostinta de asa ceva.
Va rog mult sa-mi raspundeti, ca sa o pot suna pe Astery si sa-i dau de veste.
------------------------
Salutare nou venitelor
!
Daniela si printzesele Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003) si Roxana Elena (nascuta pe 7 februarie 2006)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
irinadum spune:
Giova cap cu varf?
Doar am mai zis ca ala e munte si mai jos e vale. Pai trece mai ca doar nu ramane ca Oblio dar trebuie rabdare ...ca era Himalaia acu vreo luna jumate ...acum e varful Omu deci pana ajungem la muntele Gaina mai e. Deci rabdare.