Gradinite de stat - spagi si inscrieri!
Raspunsuri - Pagina 25
luiza79 spune:
Crezi ca nu o sa regreti mai tarziu, peste mai multi ani, ca nu ai reusit sa mergi pe jos 1 km ca sa-ti dai copilul la o gradinita mai buna si astfel sa capete o educatie? (nu spun mai buna ci pur si simplu educatie)
de ce te gandesti numai la tine, dar pretinzi ca faci totul pentru copilul tau? stai si analizeaza si din punctul lui de vedere, si cum crezi ca se va descurca in viitor (poate si intr-unul mai indepartat).
anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by dana d
Anca, unde sa ma duc sa ma interesez? Eu am deschis aici un subiect acum cateva luni. Am cerut sfaturi, recomandari de la mamicile din zona care ma intereseaza. Am primit o singura recomandare, gradinita 216 (sau 217) care este destul de departe de blocul meu.. sa fie cam 1 km si nu in directia in care voi merge la serviciu. Asa ca, oricat de buna ar fi, nu-mi convine varianta asta.
Am bantuit cartierul de cate ori am avut ocazia si am mai gasit o gradinita putin mai aproape decat 216 dar in aceeasi zona, pe langa piata Minish. Despre asta nu am aflat nimic, am vazut-o pe afara si mi-a placut dar atat.
Totusi as prefera o gradinita pe directia Constantin Brancusi-Baba Novac, sa fie in traseul meu de serviciu.
Nu reusesc sa gasesc macar o lista completa a gradinitelor din sectorul 3 sau macar din Bucuresti....
Cred ca ultima solutie va fi sa ma duc in parcurile din zona (si asa ii place celei mici la nebunie sa o duc acolo) si sa intreb mamicile sau bunicile din parcuri.
Fetele mele
liste complete sunt pe site-ul ministerului si parca pe cartiere.ro, eu am vazut catev agradi de afara.
Imi pare rau eu nu sunt bin buc, locuiesc de aproape un an dar in sect 3 mergem des asa ca eu am identificat cateva dar se pare ca nu sunt in zona de care spui tu.
uite aici o lista cu gradinite in sectorul 3
http://www.ismb3.edu.ro/retea/retea3.htm
Gaby spune:
Despre MILITARI, pe mediafax
Înc#259; de joi de la prânz, bunici sau p#259;rin#355;i s-au a#351;eszat la coad#259; în curtea gr#259;dini#355;elor pentru a fi siguri c#259; a#351;a vor avea #351;ansa s#259; prind#259; un loc pentru nepo#355;ii sau copiii lor. Cele mai mari probleme privind locurile le au gr#259;dini#355;ele din sectorul 6 - zona Apusului-Militari, respectiv Gr#259;dini#355;a num#259;rul 195, 250, 274 (cea mai mare din România), iar în sectorul 3 - 211, 239, 240, a mai spus Banu.
Pentru anul #351;colar 2007-2008 vor fi aproximativ zece mii de cereri de înscrieri în gr#259;dini#355;ele Capitalei care nu vor putea fi rezolvate, în pofida eforturilor din aceast#259; var#259; pentru extinderea uneor unit#259;#355;i sau cre#351;terea num#259;rului de copii dintr-o grup#259;, aprecia, cu câteva zile în urm#259;, conducerea Inspectoratului #350;colar.
Potrivit unei declara#355;ii a #351;efului institu#355;iei, Cristian Alexandrescu, exist#259; un plan pentru extinderea pe orizontal#259; #351;i pe vertical#259; a 41 de gr#259;dini#355;e din Bucure#351;ti, ceea ce reprezint#259; aproximativ 5.000-6.000 de locuri, numai c#259; principalul factor responsabil pentru asigurarea condi#355;iilor execut#259;rii acestor lucr#259;ri r#259;mâne comunitatea local#259; care, din p#259;cate, în unele sectoare este foarte pu#355;in interesat#259; de aceast#259; problem#259;.
Conform datelor oficiale, în municipiul Bucure#351;ti în acest an sunt înregistra#355;i 57.537 de copii de vârst#259; pre#351;colar#259; (3-7 ani), dintre ace#351;tia sunt cuprin#351;i în gr#259;dini#355;ie 33.969 copii. Planul de #351;colarizare aprobat de conducerea MECT a fost de 24.500 copii. În municipiul Bucure#351;ti func#355;ioneaz#259; în prezent 181 de gr#259;dini#355;e. ISMB a propus #351;i a realizat suplimentarea cifrei de #351;colarizare de la 22.080 în anul #351;colar 2004-2005 la 24.900 în anul #351;colar 2007-2008. Astfel c#259; numai în acest an vor fi cu 109 grupe mai mult, respectiv 2.562 pre#351;colari.
Cam grea...situtie, dar nu imposibila:))
Succes!
Cu stima,
andora spune:
Da, dar am inteles ca extinderile de care se vorbeste tot nu vor acoperi necesarul....
Eu am ramas cu o nelamurire: la unele gradinite raspunsul este favorabil in ceea ce priveste inscrierea propriu zisa in grupa mica , nu doar depunerea cererii de inscriere? Fiindca depunerea cererii fara coada nu e un motiv de mirare deloc. Cererea se poate depune oricand pana pe 15 si la orice ora, dar cine poate fi sigur de inscrierea propriu-zisa? In afara de cei cu pile.. ca eu imi rod unghiile pana pe 25 
bafta.. sa auzim de bine 
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Ajutor pt Dan
anesimone spune:
In zona Tineretului cum se sta, cind 4 gradinite sunt comasate in doua gradinite ? Am reusit doar la gradinita 60 sa duc dosarul si sa am o certitudine ca am un loc asigurat, dar la Tohani cred ca trebuie sa vorbesti pentru inscriere de la nasterea copilului.
felicia74 spune:
moama, suntem cea mai naspa zona din acest punct de vedere![]()
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
elena_posdarie spune:
Care a fost deznodamantul? Sa inteleg ca toti ati fost "admisi" la gradinita? Nu a mai spus nmeni ce s-a intampla pe 25...
Eu urmeaza sa ma lupt cu sistemul anul care vine si as fi vrut sa stiu care strategie are mai multe sanse de izbanda... Nimeni nu a zis cat sunt "taxele" (neoficiale)?
Are cineva ceva de spus de gradinita nr. 236 - sector 2, zona Piata Delfinului
iulia-stefy spune:
Vad ca nu s-a mai scris de mult la subiectul asta, dar din ce am citit, n-am gasit un raspuns la subiect. Adica ce "taxe" se aplica in acest sistem. Toata lumea spune ca a dat, dar nu spune nimeni cat.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
anya spune:
Cred ca anul acesta, cel putin in sectorul 2, "cotizatia" va fi minima spre 0. Asta deoarece pana in toamna vor fi gata 16 gradinite mai mult sau mai putin noi
- de fapt sunt corpuri cu vre-o 2-3 etaje construite pe terenul de joaca
al gradinitelor deja existente. Asa ca locuri de "cazare" vor fi - de joaca -nu.
caterina71 spune:
ca sa venim mai in actualitate... mi s-a spus sa iau bijuterie, aur, si nu cercei, ca are foarte multi... asa ca azi-maine tre sa merg la cumparaturi, ca sa poata copchilul sa mearga la gradi... va tin la curent
Pupici,
Cati si Ali-Pili (24.07.2005)