Gradinite de stat - spagi si inscrieri!
Raspunsuri - Pagina 20
anacami spune:
Buna!
am fost in dimineata asta cu dosarul pt. gradi-evident ca am luat plasa, eu credeam ca astazi este 1 iunie
,deci ziua inceperii inscrierilor.
Am gasit acolo inca doua mamici care deja se gandeau sa faca liste de ordine! le-am spus ca nu cred ca se mai procedeaza asa, ele nu si nu, ca nu este corect fara liste, ca nu li se pare corecta evaluarea dupa criterii.
A venit doamna directoare, foarte amabila ne-a raspuns la intrebari. Mi-a confirmat ca se primesc toate dosarele si ca vor fi evaluate dupa criteriile stiute si de voi.Inscrierile intre 1-10 (sau 15??) iunie, lista cu cei admisi va fi afisata pe 25 iunie.
Locurile sunt binenteles foarte putine,va fi foarte greu de decis (cica pt. ea este o perioada de groaza), va fi un consiliu "de admitere". La intrebarea "ce se va intampla daca sunt mai multi copii cu acelasi punctaj, numarul lor depasasind nr. de locuri?"- raspuns "probabil se va tine cont si de ordinea de inscriere pe liste!!!!". Iar daca sunt parinti care fac inca de astazi liste, nicio sansa...
Acum ma gandesc ca nu ar fi o tragedie sa mai stea un an acasa, insa... Cei inscrisi anul acesta sunt reinscrisi automat anul viitor.La gradinita la care am fost eu erau 35 locuri libere pt. grupa mica si 15 (!) locuri libere pt. grupa mare.Daca nu reusesc sa il inscriu anul acesta, cu atat mai greu o sa fie la anul...
Ca alternativa este gradinita particulara-am sunat ieri la vreo 3 , nu prea ieftine- si deja nu mai au locuri pt. grupa mica
!!!
Mai incerc!!!
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si Stefania 
anca_vlad spune:
e intradevar dejastru in ceea ce priveste gradinitele, dac ain sectorul 3 situatia e ceva mai bunicica in sectorul 5 e JALE!
Asa ca bafta si sa auzim de bine, ca daca de la gradi se fac comisii de admitere la grupa mica.........la bac ce se va face!
cat despre a inscrie copii la scoal in clasa I la aproape 8 ani mi se pare o aberatie, vlad va face 7 ani in noiembrie, la 5 nai si 10 luni nu va putea intra in clasa I, la 6 si 10 sigur va fi printre bobocei!
oare la ce se gandesc cand tin copii atat aacasa, sa isi faca majoratul cand vor fi in clasa a 10 de liceu si sa termine liceul la aproape 20 de ani cand altii termina anul I de facultate poate chiar al doile, consider ca e un start pierdut!
anacami spune:
Anca,eu stau in sectorul 3 si mi se pare ca si aici este dezastru-cel putin in cartier la mine.Dna directoare ne-a spus ca ii pare rau de situatie, ca vor mai construi gradinite (dupa cate stie dansa), dar nu la noi in zona...eu stau in Dristor-Vitan si as fi vrut sa-l inscriu la gradinita 64-Floare de Colt (o gradinita f. frumoasa ce-i drept si f. buna dpdv al educatoarelor).
Bafta tuturor!
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si Stefania 
anca_vlad spune:
eu nu sunt din bucuresti sunt aici cu familia abia de un an, de fapt in iulie se face un an, dar mergem destul de des in sectorul trei si acolo de fapt de la policlinica titan pana la trapez am identificat cateva gradinite destul de mari si de bine aranjate!
Nu cunosc zona vitan,dar mai stiu de o gradi undeva la dristor dar nu stiu daca sunt pe aproape de unde locuiesti tu!
Bafta si sper sa reusesti, eu spun ca daca ai pune ceva in cadou care sa ii i-a ochi vei fi linistita!
O cunostinta a mea i-a dus unei directoare un parfum de firma si i-a inscris imediat copilul chiar din timpul anului!
danacaltan spune:
quote:
Originally posted by anacami
Buna!
am fost in dimineata asta cu dosarul pt. gradi-evident ca am luat plasa, eu credeam ca astazi este 1 iunie,deci ziua inceperii inscrierilor.
Am gasit acolo inca doua mamici care deja se gandeau sa faca liste de ordine! le-am spus ca nu cred ca se mai procedeaza asa, ele nu si nu, ca nu este corect fara liste, ca nu li se pare corecta evaluarea dupa criterii.
A venit doamna directoare, foarte amabila ne-a raspuns la intrebari. Mi-a confirmat ca se primesc toate dosarele si ca vor fi evaluate dupa criteriile stiute si de voi.Inscrierile intre 1-10 (sau 15??) iunie, lista cu cei admisi va fi afisata pe 25 iunie.
Asta cu tinut cont de ordinea de de liste MI SE PARE O PORCARIE DE NEDESCRIS!
Daca mamele astea, in loc sa mearga la munca stau si fac liste (cum vor ele, evident), inseamna ca au destul timp liber la dispozitie si mai bine ar sta cu copiii lor!
ATATA TIMP CAT ACEST SPANAC DE CRITERIU NU A FOST ANUNTAT, ESTE INREGISTRAT DE PERSOANE FIZICE NEAUTORIZATE SI ESTE FACUT DUPA BUNUL PLAC, INSEAMNA CA ESTE ILEGAL SI ABUZIV....NU SUNTETI OBLIGATE SA TINETI CONT DE EL!
DACA INDRAZNESTE VREO DIRECTOARE SA-MI FACA ASA CEVA(IN SECTORUL 3) O DAU IN JUDECATA PENTRU DISCRIMINARE, NU STIU PENTRU CE...NU STIU CE-I FAC!!!
In situatia in care 2 copii au acelasi "punctaj", se pot lua in considerare alte criterii, cum ar fi situatia sociala sau mai stiu eu ce....in nici un caz nu stiu ce lista de cartier!!!
Poate nu dorm bine si la noapte sparg baza de date a evidentei populatiei si bag nisste liste cu nume....o frumusete!!!!!!!!
Locurile sunt binenteles foarte putine,va fi foarte greu de decis (cica pt. ea este o perioada de groaza), va fi un consiliu "de admitere". La intrebarea "ce se va intampla daca sunt mai multi copii cu acelasi punctaj, numarul lor depasasind nr. de locuri?"- raspuns "probabil se va tine cont si de ordinea de inscriere pe liste!!!!". Iar daca sunt parinti care fac inca de astazi liste, nicio sansa...
Acum ma gandesc ca nu ar fi o tragedie sa mai stea un an acasa, insa... Cei inscrisi anul acesta sunt reinscrisi automat anul viitor.La gradinita la care am fost eu erau 35 locuri libere pt. grupa mica si 15 (!) locuri libere pt. grupa mare.Daca nu reusesc sa il inscriu anul acesta, cu atat mai greu o sa fie la anul...
Ca alternativa este gradinita particulara-am sunat ieri la vreo 3 , nu prea ieftine- si deja nu mai au locuri pt. grupa mica!!!
Mai incerc!!!
Camelia, Sebastian(26 mai 2004) si Stefania
danacaltan spune:
Asta cu tinut cont de ordinea de de liste MI SE PARE O PORCARIE DE NEDESCRIS!
Daca mamele astea, in loc sa mearga la munca stau si fac liste (cum vor ele, evident), inseamna ca au destul timp liber la dispozitie si mai bine ar sta cu copiii lor!
ATATA TIMP CAT ACEST SPANAC DE CRITERIU NU A FOST ANUNTAT, ESTE INREGISTRAT DE PERSOANE FIZICE NEAUTORIZATE SI ESTE FACUT DUPA BUNUL PLAC, INSEAMNA CA ESTE ILEGAL SI ABUZIV....NU SUNTETI OBLIGATE SA TINETI CONT DE EL!
DACA INDRAZNESTE VREO DIRECTOARE SA-MI FACA ASA CEVA(IN SECTORUL 3) O DAU IN JUDECATA PENTRU DISCRIMINARE, NU STIU PENTRU CE...NU STIU CE-I FAC!!!
In situatia in care 2 copii au acelasi "punctaj", se pot lua in considerare alte criterii, cum ar fi situatia sociala sau mai stiu eu ce....in nici un caz nu stiu ce lista de cartier!!!
Poate nu dorm bine si la noapte sparg baza de date a evidentei populatiei si bag nisste liste cu nume....o frumusete!!!!!!!!
danacaltan spune:
Anca vlad, poti sa-mi faci scrii si mie despre gradinitele alea care ai zis ca sunt aratoase in sectorul 3?
Eu nu le stiu decat dupa numar/strada si asi vrea sa-mi fac si eu o parere....
anca_vlad spune:
poti sa imi spui simplu Anca, asa imi spune toata lumea!
nu le stiu dupa nr gradinitei le stiu dupa zona si o sa incerc sa ti le reperez asa!
1. exista o gradi undeva pe strada Lunca Bradului, vis-a-vis de scoala 195, si cofetaria Vio.
2. o gradi undeva pe langa strandul Cara!3
3. tot o gradi pe undeva pe langa macelaria de pe strada trapezului!
mai mult nu stiu sa iti zic!
iar cea de la dristor parca sa cheama Cercelus!
sper ca informatiile mele sa fie corecte!
danacaltan spune:
Multumesc, Anca
Si care dintre ele este mai "aratoasa" , adica si personalu' mai uman?
anca_vlad spune:
pot sa spun ca toate mi-au parut a arata la fel de bine, dar despre personal ma tem ca nu pot sa iti spun nika, pt ca nu am avut contacta direct cu oamenii din aceste institutii!