Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

Buna dimineata!
Sper ca imi voi inscrie si eu fetita la gradinita 161 (de pe Branduselor) si am citit o postare anterioara referitoare la directoare, care ar fi "spagara". Stie cineva mai multe amanunte? Eu am pregatit ceva pentru ea, un cadou in val de aprox. 50 lei, dar nu stiu daca e suficient. Ma voi duce intr-una din zilele urmatoare la ea si speram sa fie cineva pe aici care si-a inscris copilul de curand acolo.
Multumesc anticipat pentru orice informatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

quote:
Originally posted by claujro

Vaaaai, in ce hal am ajuns!!! Si ma refer, aici, la noi, parintii!!!! Nu-mi vine sa cred...

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

cand esti disperat si vezi ca nu se poate altfel, poti ajunge in orice hal, ca nu ai ce face. Daca cineva nu isi permite bona, gradi privata si nu poate ramane fara loc la gradi ptr ca e absolut necesar, nu crezi ca e normal sa faca orice?

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by andreea_tx

quote:
Originally posted by mama_lui_alin

Buna!
Si eu incerc sa-mi inscriu copilul la gradinita si ma lovesc de aceeasi problema : ori nu se fac inscrieri ori s-au terminat locurile ( fara sa se fi facut inscrieri in mod oficial). Credeti-ma ca desi mi-e sila as da si spaga dar nu stiu cui, fiindca daca nu te duci cu recomandare nu intri la directoare (sau poate sunt eu prea toanta).Si vorbim aici de niste amarate de gradinite unde sunt 40 de copii in grupa...Noi speram sa ne inscriem undeva. Suntem in cautarea unei pile. Are cineva?
mama_lui_alin

TE ROG MULT, SI NOI AM AVEA NEVOIE DE O PILA ACOLO!!!!!!! sau oriunde altundeva.
BB-leul meu face 4 ani in 19 iunie si sunt non-stop cu el de gat, si la servici.
Doarme pe scaune pe acol, mananca stixuri.Secretarele fumeaza ca disperatele.Am sa-l imbolnavesc dak nu gasesc o gradinita.AJUTOOOOOOR.
Stiu ca multe mamici sunt in situatia asta.

mama lui alin in ce zona te-ar interesa? ca nu ai spus unde locuiesti si cat are copilul.
eu am copilul la gradi de stat la 4 ore la cea de la Diham chiar in statia de tramvai si daca vreti careva o pila acolo v-o ofer cu drag dar sa aiba copilul peste 4 ani ca mai mici nu primesc.

andreeat & Alex -8 dec.2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuBubu spune:

Mai vin cu ceva , singurul lucru care ma sperie este faptul ca s-ar putea sa umble mai mult racita decat sanatoasa.
In rest am aceeasi grija ca orice mamica: mancarea, ingrijirea celor care nu sunt complet independenti cu imbracatul, cu mancatul...
mi-e teama ca se vor balaci la baie, ca vor sta in curent, ca vor manca nisip, si uite ca mai sunt multe , da' n-are rost sa le insir pe toate
Mai duc grija ca nu se vor ocupa de copii( adica n-o vreau savanta) , dar macar sa se lucreze cu mintea lor. Intr-un parc in apropierea gradinitei vizate de noi am intalnit 2 pareri radical diferite in ceea ce priveste educatia . Care este linia...? Unde sa ma opresc?
O mamica bulversata

"Nu voi fi un om obisnuit pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar."
Peter O'Toole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

carmenz,din pacate s-a schimbat directoarea si nu stiu daca este spagara sau nu.eu am lucrat acolo pana anul trecut si era mai simplu sa te ajut sa-ti inscrii copilul daca nu se schimba directoarea.spune-mi, totusi,cati ani are copilul caci voi incerca sa aflu ceva pentru tine. daca te duci acolo,intreaba-l pe gardian de doamna Gina Bogan sau de domnisoara Gina Boarna si spune-le ca vii din partea Marinei Barbu,ele te vor indruma.si dupa ce inscrii copilul,spune-le si asistentelor ca esti o prietena de-ale mele,la contabilitate la fel.iti spun ca nu sunt fete rele,dar ce sa faci cu viciile sistemului...
carmenz,acum am citit din urma si am vazut mesajul la care te refereai din care ai aflat de directoare.s-a schimbat directoarea aceea,dar nu stiu sa-ti spun de cea noua cum e in relatiile cu parintii.
radu,ai dreptate,au muncit ceva la gradinita 161,dar directoarea despre care vorbeai a plecat,este altcineva acum.
http://t2.lilypie.com/MqTkp3.png

Mergi la inceput

ligeea,mai bine tii copilul acasa decat sa te duci la Olga Gudynn.sunt cate 25 copii in grupa,iar ei iti spun (in functie de sala) ca sunt doar 10-16.pe cei mici ii baga intr-o clasa super mica de stau bietii copii...iar cu site-ul,alta poveste:spre exemplu optionalul de dans scrie ca este tinut de cei de la "Dansez pentru tine"- Mihai Petre si Elwira nu-stiu-cum.Fals,ei nu mai sunt de un an de zile.in sfarsit,director educational este o tipa care are doar un an experienta in domeniu si,implicit,nici un grad didactic (trebuie 5 ani exp si gradul II).iar educatoarele sunt singure la clasa,asistentele de la grupe au tot plecat,o fata a nascut,etc.deci,cine se duce cu ei la baie,cine ramane cu ei in clasa? si bafta!
andora,la inscriere ai nevoie de copii de pe certificatul de nastere,de pe B.I./C.I. al parintilor,adeverinta de la serviciu cum ca esti salariat si o cerere pe care o iei de la gradi. in functie de gradi,mai pot fi si alte acte (cu toate ca nu cred). si succes!

Mergi la inceput

carmona, fondul grupei sau al gradinitei este fara chitanta pentru ca parintii nu s-au constituit in asociatie.este un demers care, din proprie experienta iti spun, dureaza la judecatorie si celelalte institutii unde trebuie sa depuneti acte si sa asteptati termene intre o luna si jumatate si doua luni. in plus,din ce stiu,s-a introdus ca si capitalul sa fie de 100 salarii minime pe economie. adica 440 mil lei!dar toate operatiunile cu bani ce vin de la parinti trebuie sa aiba chitanta de la asociatia parintilor gradinitei respective si se elibereaza si sunt semnate de un cenzor (contabil) din randul parintilor de obicei luat care face atata munca gratis... iti spun e groaznic cu legile din Romania.este greu pt parinti caci au nevoie si au dreptul sa-si inscrie copiii,nu au nici o vina nici educatoarele ca au 56 de copii la grupa (nu e gluma,atatia am avut la grupa mica la gradi de stat)!primariile gasesc ca solutie sa mai construiasca o aripa la o gradi existenta unde vor intra doar max. 160 copii (in loc sa mai infiinteze gradi),iar licitatiile le castiga niste firme cu anume interese care, in loc sa termine cf termenului in cateva luni, se lungesc cativa ani. ar mai fi multe de spus,chiar si de ARACIP si noile norme impuse pt a deschide gradi (le ia sa analizeze actele 6 luni!)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

la gradinita nr. 43, din sectorul 1, inca mai sunt locuri la orar normal, adica pana la 13.oo, pentru grupele mijlocie-mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Teo2rina , fetelor, multumesc pentru ce am aflat de la voi, sunteti tare dragute . Cumnatii mei au fost sa reinscrie nepotica la gradi si ni s-a repetat ca daca vom veni pe 1 iunie nu va fi nici o problema dupa parerea dansei, acum nu mai stiu ce sa cred, daca chiar asa o fi vom vedea, oricum suntem optimisti, in caz ca Doamne fereste e ceva in neregula vom reusi cred la gradi militara....
Bafta!

PS: Chiar asa, Claujo, e tragi-comic ce vorbim noi pe-acilea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

quote:
Originally posted by Teo2rina

,din pacate s-a schimbat directoarea si nu stiu daca este spagara sau nu.eu am lucrat acolo pana anul trecut si era mai simplu sa te ajut sa-ti inscrii copilul daca nu se schimba directoarea.spune-mi, totusi,cati ani are copilul caci voi incerca sa aflu ceva pentru tine. daca te duci acolo,intreaba-l pe gardian de doamna Gina Bogan sau de domnisoara Gina Boarna si spune-le ca vii din partea Marinei Barbu,ele te vor indruma.si dupa ce inscrii copilul,spune-le si asistentelor ca esti o prietena de-ale mele,la contabilitate la fel.iti spun ca nu sunt fete rele,dar ce sa faci cu viciile sistemului...
,acum am citit din urma si am vazut mesajul la care te refereai din care ai aflat de directoare.s-a schimbat directoarea aceea,dar nu stiu sa-ti spun de cea noua cum e in relatiile cu parintii.
radu,ai dreptate,au muncit ceva la gradinita 161,dar directoarea despre care vorbeai a plecat,este altcineva acum.

Iti multumesc pt raspuns, Teo2rina. Fetita mea are 3 ani si 5 luni. Printr-o cunostinta, am luat legatura cu Dna Dumitrache, am fost la dansa saptamana trecuta, cand mi-a spus ca Dna directoare nu este disponibila, dar imi transmite sa stau linistita ca se rezolva. Ieri am vb la telefon din nou cu dansa si mi-a spus sa ma duc maine cu dosarul completat la ea. Sper sa rezolv problema asa si sa nu-mi fi dat sperante desarte. Iti multumesc ca imi permiti sa ma folosesc de numele tau, dar mi-e teama sa nu ma incurc in minciuni, nestiind nimic despre tine. Oricum, voi tine minte. Daca mai ai putin timp, te rog sa ma luminezi si pe mine in 2 probleme.
1. Fetita mea va avea 3 ani si 9 luni in septembrie, la ce grupa va fi incadrata, mica sau mijlocie?
2. Am citit bine, 56 copii in grupa??? Daca da, este inadmisibil. Am fost si eu educatoare, cu multi ani in urma, si aveam in grupa 25-28 copii, si mi se pareau prea multi, dar 50????

O zi buna va doresc!!

Mergi la inceput