Gradinite de stat - spagi si inscrieri!
Raspunsuri - Pagina 12
Crisu-mami spune:
quote:
Originally posted by NANU
Anul trecut l-am inscris pe baiat la gradinita nr.16 din Iancului,directoarea n-a vrut sa primeasca nimic.Anul acesta se fac inscrieri in iunie 1-15 ale lunii.Sunt foarte multumita si de educatoare.
Nanu, ne poti spune mai multe despre Gradi 16? In special despre educatoare si in general cum ti se pare. Ce te-a multumit, ce te-a nemultumit pana acum. Vreau sa-mi fac si eu o impresie.
Multam fain!
anda141 spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by Alecsuta
Au afisat perioada de inscrieri si care a ajuns primul in ziua respectiva a prins loc.
Intr-o societate normala oricine are dreptul sa-si inscrie copilul la gradinita din apropiere trebuie sa fie acceptat, fie ca s-a trezit cu noaptea in cap si a fost printre primii, fie ca a ajuns in ultima zi cu cateva minute inainte de inchiderea perioadei de inscriere. Este treaba gradinitei (si a administratiei locale) sa asigure numarul de locuri. Administratia locala stie exact cati copii sunt in raza gradinitei si poate lua masuri din timp.
Prin politica "primul venit, primul servit" gradinitele de stat se spala pe maini aruncand pisica in ograda parintilor. Au trecut totusi 16 ani de la cozile (si bataile) din fata magazinelor alimentare ...
Capcaun satul de comunism si comuna primitiva
Uite un raspuns adevarat. Da, gradinitele au obligatia de a primi toti copiii. Toti copiii au dreptul sa merga la gradinita de stat , de-aia e de stat . Nu imi vine sa cred ca suntem atat de umiliti si trebuie sa platim pentru asta. Imi este sila pur si simplu.
Insa noi suntem de vina. In loc sa punem intrbarea "cata spaga se da ptr. inscriere" , mai bine am face ceva sa eliminam coruptia asta care nu se mai termina... Imi pare foarte rau de ce se intampla.
Va spun sincer ca mi-a fost si imi este greu sa ma duc la gradinita sa imi inscriu copilul. Trist...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica
si
ALBERT EDUARD(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
simali spune:
Cum am procedat eu:
M-am dus la o gradi de stat cam la 10 zile dupa inceperea nului scolar. Am cautat-o pe doamna directoare si i-am spus ca am si eu un copil de inscris la gradinita. Mi-a spus ca nu mai sunt de mult locuri; cum, n-am citit afisul de pe usa? Bine, dar vedeti, un scaunel in plus, ce mai conteaza. Ea: "pai nu numai un scaunel doamna; un patut, un asternut, etc. nu-i chiar atat de simplu". Eu: "a, pai daca-i vorba de patut... venim noi cu 10 patuturi. Ce parere aveti?".
Si din acel moment am inceput sa discutam "afaceri".
Nu am plecat cu sentimentul ca am dat spaga - directoarea nu mi-a cerut nimic pentru ea; ba chiar sunt fericita ca pot sa fac ceva pentru copii.
Noi nu suntem o familie foarte avuta. Nici una saraca. Dar am vazut multi oameni cu posibilitati materiale limitate dand bani pentru renovari la biserici. S-au renovat si construit o gramada de biserici de la revolutie incoace. Totul pe banii enoriasilor. Nici o gradinita. Nici o scoala.
De ce pentru gradinite nu putem aplica acelasi sistem? Cineva un scaunel, altcineva o masuta, altul un cuier... Pentru ca sistemul e clar subfinantat. Iar ce dam ramane acolo, pentru multe alte generatii de copii din cartierul nostru.
NANU spune:
CRISU-MAMI
Directoarea este o femeie organizata si tipicara.
Cand alte gradinite faceau greva anul trecut ea a tinut gradinita deschisa.Nu mi-a primit nici o atentie.
Meniul este diversificat.
Educatoarea la care a fost copilul, a fost de treaba in sensul ca se ocupa de copii nu-i lasa in plata Domnului.
Se facea inteleasa stia sa explice copiilor.
Nemultumirea mea a fost D-na Mariana ,este o disperata.
madutacocuta spune:
conteaza acel scaunel in plus sa stii..una este ca educatoare sa lucreze cu 20 de copii si alta cu 40..cum am mai vazut..acolo face pur si simplu politie..gradinitele au si elelocurile limitate..nu este vina lor ca nu li se mai aproba infiintarea de noi grupe..
ana_maria222 spune:
quote:
Originally posted by carmona
Vad ca per ansamblu tonul e cam pesimist (dar recunosc n-am citit toate mesajele). Eu cand am cautat gradi pt. pitika mea (acum 3 ani in zona Militari) am nimerit la o gradi (Lujerului) unde directoarea mi-a spus in fata care sunt "taxele" de plata la inscriere (care cu chitanta si care fara). Si am zis pas si am inscris-o la gradi cea mai aproape (pe Iuliu maniu prima statie a lui 336) unde n-am dat nimic si unde sunt multumita: educatoare bune, mancarea inteleg ca OK, piticii sunt bine supravegheati si educati (cel putin la grupa noastra), etc. Ceea ce se plateste in plus in fiecare an (dar cred ca peste tot)este fondul "grupei" - fara chitanta din care isi iau perdele, covoare si alte cele.
la 195???
stii cumva ce educatoare are...? le cunosc mai pe toate (mai mult cele vechi) si iti pot spune care cum sunt...
libermagda spune:
nu stiu la care gradinita se da spaga ,dar e clar ca vorbesc de asa ceva doar cele sau cei care sunt obisnuiti sa dea
vali2000 spune:
Moko poti sa ne spui la ce gradi lucrezi in sectorul 4 ca poate venim la tine.Eu am un baietel care face 3 ani pe 21 noiembrie si as vrea sa il dau de la anu la gradi.Mersi mult.
P.S Si eu am lucrat intr-o gradi de stat si sincer spaga se da la director
DeaconuV
anya spune:
Eu urasc sa dau spaga. Si totusi am dat.
Am avut de ales intre a da spaga la directoare si a inscrie copilul la o gradinita cu grupe mici (20 de copii) si gradina mare sau a-l inscrie poate fara spaga, la gradinita la care suntem arondati, dar cu grupe de 40 de copii si "strivita" in spatele unor blocuri.
As mai fi avut varianta gradinitelor particulare, dar sincer, nu am atatia bani de dat pe gradinite (am 2 copii).
Cat despre educatoare, sunt niste dragute si nu au cerut niciodata nimic. Chiar ma gandesc sa le dau ceva. Din simpatie, nu ca sa se ocupe de al meu mai mult.
flutureta spune:
Moko ai idee despre gradinita nr 17, "Puisorul rasfatat" din zona Sincai, pe str Tohani? Poate ma lamuresti despre cit de buna e pentru ca asa pe dinafara e asa si asa dar zona ma avantajeaza foarte mult. Tot ce am putut afla este ca se intra cu spaga dar nimic despre calitatea gradinitei!
Multumesc anticipat
Flutureta.