tratarea parazitilor in colectivitate...
Am postat aceasta MARE problema in ce priveste infectarea cu paraziti, deoarece am descoperit ca Adi are iar oxiuri, si merge in colectivitate, unde sigur toti (sau aproape toti) copiii sunt infectati, pentru ca el e cel mai mare in grupa, restul avand aprox. 2 ani...
Asa ca, imediat am luat legatura cu asistenta sefa de acolo, care a incercat "sa ma duca cu vorba" explicandu-mi de zor, ca doctorul de familie ar trebui sa-l aiba in evidenta, ca el se suprainfecteaza in somn, ca "poate el i-a infectat pe ceilalti copii" ?!?!?!?!
Asta in situatia in care eu am anuntat-o ca Adi are paraziti si i-am cerut sa ii anunte pe ceilalti parinti de la grupa sa ia masuri in privinta copiilor lor, ca altfel iar ne imbolnavim unul de la altul...
Dupa care, la insistentele mele, mi-a explicat ca "si ea ar vrea sa mai fie ca acum 25 de ani ?!?!?!? cand imediat venea Sanepidul si erau tratati toti copiii si dezinfectat totul"... Am ramas tablou, chit ca eram la telefon...
Precizez ca noi mergem la o cresa de stat, unde suntem foarte multumiti de tratamentele educatoarelor si as vrea sa rezolv "frumos" problema.
Dar, tot asistenta-sefa mi-a explicat ca ea nu poate sa-i oblige pe parinti sa ia masuri...
Deci, ce ma sfatuiti sa fac, ca sunt disperata sa nu-i dau de pomana medicamente lui Adi si pana peste o luna sa ma trezesc ca iar face, mai ales ca de Paste il ducem la soacra-mea si as vrea sa fie sanatos, sa nu duca si acolo oua.
Ana
2copii spune:
M-am confruntat si eu cu aceste probleme, parazitii si mai ales nepasarea parintilor si a cadrelor medicale din gradinita.
Inca din start am exclus variantele medicamentoase (daunatoare ptr ficat), ptr ca, asa cum ai spus si tu, dupa tratare urma sa duc copilul in aceeasi grupa de gradinita unde nici unul din cei 36 de copii nu fusese tratat. Nu tratat, mai bine spus nici macar investigat. Ori aceste medicamente se pot lua, unele dintre ele, de cel mult doua ori pe an. Asa ca am recurs la combinarea de variante cunoscute de mine si anume:
- dimineata pe stomacul gol: 10 seminte dovleac (crude) pisate, amestecate cu o lingurita de miere de albine. Gustul este placut chiar si ptr copilul mic. Se recomanda 2 cure de cate 10 zile, cu 10 zile pauza intre ele;
- cat mai mult usturoi, pe cat se poate crud. Am auzit, dar nu am testat, varianta de "supozitor" cu usturoi (o bucata bineinteles, nu un catel);
- dimineata pe stomacul gol: zeama de la 2 morcovi cruzi, rasi pe razatoarea mica, strecurati prin tifon, cat mai multe zile posibile, fiind si un sirop bogat in vitamine;
- un sirop pe baza de propolis, de la magazine "Plafar.
In timp nu am mai avut probleme cu nici unul din cei 2 copii.
anda141 spune:
As mai adauga la lista de tratament si Helmiflores. Tot natural de la Plafar.
Ideea e ca nu ii putem feri, niciodata nu se vor trata toti copiii, indiferent cata munca am duce noi. ASta ar inseamna ca se vor trata atat copiii care merg in grupa respectiva cat si fratii lor, parintii, etc. Asta e ideal, dar sa fim realisti, nu se va realiza.
Nu ne ramana decat varianta propusa de 2copii. Astea sunt riscurile colectivitatii.
http://www.copaculdehartie.ro
anya spune:
Nu ai nici-o sansa. Eu i-am facut copro cu 1 saptamana inainte de intrarea in colectivitate, la gradi si nu avea nimic. Dupa 3 luni - avea deja oxiuri si ii daduse si fratelui mai mic 9care nu e in colectivitate). Atata timp cat fac toti la aceeasi toaleta si cearceafurile sunt spalate... cum or fi...nu e nici-o sansa.