Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 15
lavi02 spune:
monet
ce bine ca ai trecut un pic pe la noi!!!
O 

pe Maya, surioara transatlantica a Nataliei. Nu stiu daca ai rins pe aici ideea ca si Nati a avut bronsiolita, pe 8 martie am fost la dr de i-a constatat-o.
canuta din pacate exista si mame denaturate si nu putine: cele care isi pararesc copiii in maternitate sau pe cei bolnaviori in spitale, cele care n-au grija de ei... exista.
negaracristina lasa, lasa ca am fost eu la Gura Humorului si am vazut ce frumos e: aer curat, liniste, dealuri, Voronetul, Humorul la doi pasi... acu' mai vreti si pediatri?
Pediatrul tau nu e 100% pe langa. Citat din cartea de Pediatrie a lui Ciofu: "Putem accepta alimentatia cu lapte de vaca nediluat, zaharat 5% pentru sugarii mai mari de 4 luni si cu greutate peste 6000g daca familia nu poate sa asigure un preparat de lapte adaptat". Mai zice ceva de nivel socio-economic, etc. Ceea ce nu-i cazul. Dar probabil inainte ca formula sa se dea gratis pediatrul tau a avut detule cazuri de familii cu nivel socioeconomic precar pe care a trebuit sa-i lase sa dea copilului lapte de vaca, asa ca i s-ar fi imprimat ideea ca e OK.
Alte citate din aceeasi carte:
"... laptele de vaca fiind de 3 ori mai bogat in proteine fata de laptele de mama. Excesul proteic va fi transformat la nivel hepatic in uree, glucoza, lipide si acizi (acid sulfuric). Suprasolicitarea ficatului se va insoti de hipertrofia sa. Excretia incarcaturii osmotice mari si acidifierea urinilor produse de laptele de vaca se vor insoti de hipertrofia rinichilor."
In continuare nu mai citez, fac rezumat:
-dintre proteinele lactoserului predomina beta-lactoglobulina => alergie repiratorie, eczema, hemoragii digestive, colici abdominale, chiar moartea subita a sugarului
-lactoferina in cant. mici => anemie feripriva
-mai putine glucide decat laptele de mama - de aia se da cu 5% zahar.
-de 2 ori mai putina galactoza => mielinizarea fibrei nervoase se face mai lent
-acizi grasi saturati 74% - iritanti pt mucoasa digestiva
-saruri minerale de 2-3 ori mai multe; raport inadecvat P/Ca
Nu ti-a dat si un motiv pt care n-ar merge cereale cu Milumil? Pe ele scrie ca se pot folosi cu lapte-formula.
Da-i linistita Milumil 1 pana il termini. Pe el scrie pana la 4 luni?
gabitaco sper ca ii dai biscuiti fara gluten!!!! Sa nu contina faina de grau, ovaz, orz, numai orez sau porumb! Altfel - uita-i pana la 8 luni!!! "glutenul este o proteina alergizanta pt mucoasa intestinala si poate duce la sindrom celiac" (sa nu mai poata manca veci pururi cereale cu gluten)
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
lavi02 spune:
La ora 6 erau 14 grade!!!! Pai azi va fi canicula! Ieri la ora 9.00 erau 10 grade si ati vazut ce cald a fost.
Cine in ce parc iese?
lavi02 spune:
gabitaco ce idee imi mai vine: daca tot nu ia fata bine in greutate nu-i mai da ceai: ii satisface o parte din nevoia de lichide asa ca nu mai simte nevoia sa bea lapte. Si acum deja are alte lichide - sucul de fructe. In loc de biscuiti poti pune in marul ras o masura sau doua de cereale fara gluten.
ilenutza spune:
Salutare!
quote:
Originally posted by ioana_77
Ilenutza, de ce nu mai pui si tu poze noi?
ioana, as putea sa dau nu stiu ce raspuns intelligent
dar adevarul e ca de lene!hai ca ma fac azi harnicutza!
[red]lavi[red], am uitat de edit! ca si multe altele!
ref. la diversificare, am intrebat pediatra ieri la control si a spus ca dupa 6 luni daca am laptic!si eu sunt de acord cu asta!
Ile
si bb Victor - 22 decVarsta Victor