A scrie despre arta
sunt in situatia de scrie primul meu referat...pt doctorat.
ma simt total in aer....pana acum am fost doar in pozitita de scrie muzica...nu de a scrie despre muzica.
Brusc, totul mi se pare infinit mai greu...desi mi s-a spus frecvent ca am condei bun..deci nu asta ar fi problema, mai am si limbarita dupa cum v-ati dat seama:)))
Sa ma ierte cine o mai citi pe-aici...dar intotdeauna activitatea de muzicolog mi s-a parut putin...inutila...nerezolvand nimica dpdv artistic.
de ce trebuie sa existe scrieri despre arta?
care e rostul lor...mai ales in cazul celor f tehnice?
sincera sa fiu...majoritatea cartilor pe care le citesc in domeniu imi dau senzatia de ariditate si de formalism.exista desigur si lucrari interesante...dar calitatea provine din talentul literar al autorului mai degraba decat din informatia continuta...care nu poate egala info dn opera de arta dezbatuta acolo......
uf, sunt in ceata.
Voi ce parere aveti?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Raspunsuri
Tzuni spune:
Sbina draga , io cred ca poate ai nevoie de ajutorul unui editor. Tu sa scrii informatia, iar el s-o "aduca din condei"! Zic si eu...
Tzuni mic si drag si scump si grasunel
Sabina spune:
Tzuni iubi, nu asta e problema.
ci scopul....eu acolo am indoieli:-))
mai ales ca la un referat nu conteaza atat de mult stilul cat eruditia.
nu stiu de ce imi fac atetea complexe...am citit si referate de toata jena....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Teodora D. spune:
quote:
Initial creeata de Sabina
teoretic, scrierile despre arta ar trebui sa explice arta. practic, se spune ca scrie despre arta doar cel ce nu poate realiza arta. asta desigur nu e o idee frumoasa,mai ales ca multi au talent literar, ceea ce reprezinta o arta, nu?
cat despre tine, Sabina, sunt convinsa ca ai sa te descurci, da-ti drumul si lasa-te condusa de inspiratie!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
aschiutza spune:
Eu cred ca raspunsul sta in natura omului. Omul incearca in cazul artei sa se lamureasca ce il fascineaza si de ce. Cauta rotitele si mecanismele artei asa cum eu copil fiind deschideam ceasurile sa vad unde se ascunde timpul si cum arata.
Iar utililitatea? Eu zic ca ne facem sa gindim. Incercind sa dam de raspuns, gasim alte raspunsuri, alte intrebari. Cel care scrie o carte despre pictura poate nu e mare pictor si nici nu va fii- insa il va ajuta pe altul (asta bineinteles daca autorul are har si si-a dat silinta la a cauta intrebari si raspunsuri) sa avanseze, sa ii deschida alte orizonturi.
Sabina, nu iti face probleme, precis referatul tau va fii reusit. Si cine stie? Poate te va ajuta sa vezi altfel lucrurile sau sa descoperi ceva nou in tine. Succes!
------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Sabina spune:
da Aschiutzule,, asa e ...dar asta am facut eu ani de zile analizand muzica spre exemplu...pt mine analiza e extrem de importanta..dar e ceva VIU .., e un alt moment de creatie...de aia scrisul ma complexeaza...ma limiteaza:-)
angy11 spune:
Sabina,te compexeaza pentru ca esti cu adevarat artista,pentru tine arta in profunzimea ei este insasi ratiunea de a fi,e greu sa asterni pe hartie,nu as sti de unde sa incep,am citit subiectul de niste ore bune si nu stiu sa-ti raspund,am patit asta cand mi s-a cerut si mie de o persoana sus pusa un referat despre ce fac,tu sti cu ce ma ocup,in final am scris ceva,dar mi se parea o tampenie ce am scris,daca reciteam nu il mai dadeam,sau mi s-a intamplat sa recitesc dupa ani de zile un text(de specialitate)care l-am scris si ma miram de ce "texte" am avut.
Oricum sunt de parerea ta,ce cauta astia intre noi,iar daca apuci si ii cunosti e si mai rau,te simti si mai legat de maini.
Of,nu stiu ce sa-ti spun,scrie si tu ce iti vine,sunt sigura ca v-a iesi bine,la cine faci doctoratul?
Succes!
DARAEL spune:
Problema ta e foarte simpla:
Odata, intr-o tara indepartata un turist a adus o portocala.... cum acolo nimeni nu mai vazuse asa ceva, o gasca minunata de savanti s-au adunat sa analizeze portocala..... si fiecare si-a spus punctul de vedere, cum e alcatuita, ce compozitie are, ce infatisare, raporturile geometrice intre codita si coaja.... samd.....
La un moment dat, o fetita care se plimba prin zona, s-a apropiat de masa unde expusa era portocala cu pricina si, din doua miscari, a curatat-o si a mancat cu pofta feliile...... spunand simplu: ce buna e !!!
Asa si tu..... o fetita care te infrupti din muzica..... cum sa descrii gustul pe care il simti ?
Dar, cum cu gustul nu vei lua doctoratul, va trebui sa scrii ceva ceva si pentru cei ce rastalmacesc cantecele......
Hai, ca poti – esti fetita mare !
Succes !
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
adimercedes spune:
quote:
Initial creeata de Sabina
sunt in situatia de scrie primul meu referat...pt doctorat.
ma simt total in aer....pana acum am fost doar in pozitita de scrie muzica...nu de a scrie despre muzica.
Brusc, totul mi se pare infinit mai greu...desi mi s-a spus frecvent ca am condei bun..deci nu asta ar fi problema, mai am si limbarita dupa cum v-ati dat seama:)))
Sa ma ierte cine o mai citi pe-aici...dar intotdeauna activitatea de muzicolog mi s-a parut putin...inutila...nerezolvand nimica dpdv artistic.
sincera sa fiu...majoritatea cartilor pe care le citesc in domeniu imi dau senzatia de ariditate si de formalism.exista desigur si lucrari interesante...dar calitatea provine din talentul literar al autorului mai degraba decat din informatia continuta...care nu poate egala info dn opera de arta dezbatuta acolo......
uf, sunt in ceata.
Voi ce parere aveti?
Sabina, te inteleg perfect, caci si eu imi fac doctoratul acuma si uneori gasesc indeletnicirea total inutila. Insa alteori chiar simt ca pot face o diferenta, ca pot aduce ceva in plus intelegerii textelor despre care scriu. Acum e foarte la moda studiul interdisciplinar. Ma intrebam daca nu poti aborda astfel problema referatului tau. Recent am fost la o prezentare unde profesorul respectiv, specializat pe literatura, aborda problema textului literar facand analogie cu muzica si apoi a vorbit despre muzica si despre influenta muzicii in viata bebelusilor . Prezentarea a fost foarte interesanta, spre diferenta de altele care au fost pur teoretice si se refereau strict la aria de studiu.
Oare tu nu poti aduce sare si piper referatului tau in acelasi fel? Sa gasesti undeva o paralela pe care sa o poti trasa, care sa capteze atentia si sa aduca explicatiile pe care tu cauti sa le transmiti?
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adrienne12 spune:
Sabina eu cred ca scrierile despre arta sint un petic de frumos in lumea asta tehnica in care traim. Fara recenziile de carte si spectacole lumea si-ar priede timpul la nimereala: ar vedea si citi chestii mediocre. In al doilea rind sint necesare pt. educarea celor interesati dar care nu au studii de specialitate. Uneori o recenzie buna iti deschide apetitul. Un articol erudit poate inspira pe unii (care nu sint de specialitate) sa se informeze in plus.Gindestete-te la ideea principala a referatului tau, gaseste un unghi de abordare si da-i drumul. Vei vedea ca nu te poti opri. succes.
Sabina spune:
Adi, multumesc, sa stii ca unul din referare are ca tema o paralela intre muzica si literatura, de fapt cu tema memoriei si a timpului reflectate in lit si muzica, da un pic mai incolo.
cel de acum e despre Compunerea, Distrugerea si Recompunerea timpului in muzica si oricum fara sa citesc din nenumarate alte domenii nu am cum sa-l fac, deocamdata sunt la partea de stiinta:))), cu compunerea am mai inteles, cu distrugerea sunt ipoteze, la reconstruit e mai greeu;-0))
chiar...macar in literatura...dpdv istoric...ce se intampla cu timpul?;-)
va pup si ma duc la BCU sa mai citesc.
PS.daca si la referat o sa fac tot atatea Type-o-s e vai de capu meu