Gabriel Garcia Marquez? Oare?
Trebuie sa recunosc cu rusine ca eu nu l-am citit pe Marquez inca,doar ceva citate ce-i apartin,insa am de gind sa nu-mi scape.
Am primit deunazi un mail cu textul de mai jos.
Ma intrebam,impreuna cu o buna amica de aici,de pe forum,daca o fi real sau pura inventie a unor minti "stralucite".
Voi ce ziceti?
"Un geniu isi ia ramas bun
Gabriel Garcia Marquez s-a retras din viata publica din motive de sanatate: cancer limfatic. Acum, se pare ca boala s-a agravat din ce in ce mai mult. A trimis o scrisoare de ramas bun prietenilor, cititorilor si admiratorilor lui, si datorita Internetului acum este difuzata.
Va recomand s-o cititi, intrucat acest scurt text scris de catre unul dintre cei mai stralucitori latinoamericani din ultimii ani este mai mult decat miscator.
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica.
As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!
Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.
Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor...
Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata... N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.
Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii... Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru intotdeauna.
Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune te iubesc nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.
Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita.
Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui imi pare rau, iarta-ma, te rog si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.
Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine."
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Raspunsuri
Llaura spune:
Unu nu seamana deloc, nu e stilul lui, doi circula de mult, eu o stiu de mai mult de un an.
brendamitran spune:
Aha.....deci.....dar cum li se permite acestor indivizi sa fac chestii din astea?
BRENDA
daniela_b spune:
Mi-e greu sa-ti explic de ce fac, asemenea texte, trafic intens pe internet, e mai subtila treaba decit am crezut initial, primesc foarte multe e-mailuri cu invataturi ascunse in scrieri de acest tip ( sau mai bine zis primeam, intre timp i-am rugat pe toti cei care-mi scriu sa se abtina de la "jocuri, poturi si focuri de arma")
Sincer, cred ca trebuie sa ignori orice mail care face inconjurul lumii...
Eu asa fac.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
brendamitran spune:
Pai si eu,mai ales ales cu..."da mai departe"
Mai mari prostii si aberatii n-am vazut.
Dar totusi...explica-mi,sint curioasa!
BRENDA
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
BRENDA
Brenda, Marquez a fost diagnosticat cu cancer limfatic in 1999, iar in 2002 a publicat primul volum din autobiografie, iar recent a publicat "Memoriile tarfelor mele triste". Nu am auzit ca s-ar fi retras din viata publica, mai ales ca inca scrie si calatoreste, dar stiu ca face tratament pentru boala lui.
In ceea ce priveste mesajele astea pe net, cred ca sunt in acelasi scop ca si cele despre diverse probleme ale lui xulescu, adica de a aduna cat mai multe adrese de email pentru a le putea mai apoi spama in voie. Cate dintre noi nu am primit un asemenea mail, care avea un carnat de adrese si dupa cateva saptamani am inceput sa primim emailuri deochiate si tot felul de spamuri. La mine mereu se inmultesc spamurile dupa ce primesc vreun email din asta "binevoitor" care a mai fost trimis la 10 ca mine, din care 7 l-au crezut si l-au dat mai departe...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by adimercedesquote:
Originally posted by brendamitran
BRENDA
Brenda, Marquez a fost diagnosticat cu cancer limfatic in 1999, iar in 2002 a publicat primul volum din autobiografie, iar recent a publicat "Memoriile tarfelor mele triste". Nu am auzit ca s-ar fi retras din viata publica, mai ales ca inca scrie si calatoreste, dar stiu ca face tratament pentru boala lui.
In ceea ce priveste mesajele astea pe net, cred ca sunt in acelasi scop ca si cele despre diverse probleme ale lui xulescu, adica de a aduna cat mai multe adrese de email pentru a le putea mai apoi spama in voie. Cate dintre noi nu am primit un asemenea mail, care avea un carnat de adrese si dupa cateva saptamani am inceput sa primim emailuri deochiate si tot felul de spamuri. La mine mereu se inmultesc spamurile dupa ce primesc vreun email din asta "binevoitor" care a mai fost trimis la 10 ca mine, din care 7 l-au crezut si l-au dat mai departe...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
da, Brenda, cam asta e si explicatia mea, Adimercedes a spus foarte bine, se urmareste adaugarea de noi adrese intr-o lista pentru spam-uri.
Cea mai buna dovada este ca pe una dintre adresele mele de pe care nu corespondez decit cu sora mea care la rindul ei foloseste o adresa special dedicata mie, nu am primit de 4 ani nici un SPAM. Nici unul!
De aceea mi-am facut 7 adrese, le-am pus pe caprarii si pe fiecare dintre ele ma limitez sa trimit doar mesaje utile, cu toate astea, unii dintre cei cu care corespondez poarta cu ei "stigmatul" spamului si uite asa s-a intimplat sa primesc si citeva zeci intr-o singura zi!
Nu spun ca unele dintre povestioare nu sint dragutze, spun ca eu nu am nevoie de ele, de aceea nu le citesc si nu le trimit mai departe.
No offence pentru cei care gusta acest tip de comunicare tip "lantul iubirii intre oameni" in jurul lumii.
Ca sa citez pe cineva: "aceasta este o parere personala si trebuie tratata ca atare"
p.s. cele mai deplasate mi se par cele care se incheie cu " daca nu trimiti in urmatoarele 5 minute, 5 mesaje pentru 5 prieteni de pe lista ta, dorintele nu ti se vor mai implini niciodata!"
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
brendamitran spune:
Si cita lume ar fi trebuit sa dea coltul,in urma ultimatumurilor din mesajele astea....
BRENDA
arinna spune:
Daniela, hi, hi, persoana citata ?
Si eu am primit mailul de care spune Brenda,si multe altele, dar nu mi-au afectat adresa...imi trimite cineva zilnic dar nu am probleme deloc...
Pai adca o fi omul bolnav trebuie sa-si pastreze stilul?
Oricum ce se spune acolo e ceva frumos...pe mine m-a impresionat, indiferent cui i-ar apartine.
Citat la citat: "aceasta este o parere personala si trebuie tratata ca atare"
........................
Knowledge is power!