col scurtat

col scurtat | Autor: Zuzi

Link direct la acest mesaj

Sint in saptamina 30/31. Azi am fost la medic si mi-a zis ca totul e ok, dar ca colul s-a scurtat si sa nu fac efort. E bine inchis.
Intrebarea mea este daca mai este cineva in situatie si daca da ce inseamna sa nu faci efort!?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sa nu faci efort inseamna in primul rand sa nu ridici/cari greutati de nici un fel (max 1-2 kg) si in al doilea rand sa eviti sa stai prea mult in picioare.

Eu am avut contractii prin luna a 5-a la ambele sarcini si col scurtat si am stat cateva zile aproape in repaus absolut, adica la orizontala, ma ridicam numai pentru mers la baie. Dupa care am revenit la un program aproximativ normal si sunt ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Zuzi eu am avut colul scurtat din sapt 24, am facut cerclaj dar cum bebelina mea se incapatana sa stea cu piciorusele pe col si sa loveasca eram in mare pericol. Asa ca am primit aceeasi indicatie de la medic, sa nu fac efort, adica sa nu ridic greutati de nici un fel, sa evit sa urc scari, sa alerg, etc, De asemenea evita sa mergi mult sau sa stai in picioare, ca gravitatia functioneaza din plin.
Mai ai putin, daca poti sa stai cat mai mult in pat sau pe fotoliu, sa te relaxezi ar fi cel mai bine, parerea mea! Asta ca sa nu risti nimic, ca nu se stie. Si atentie mare la eventualele dureri, contractii, etc. Pupici si nastere usoara

Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si eu am avut colul scurt asa ca la 1luna jumate am facut cerclaj!Desi era bine inchis fiind scurt oricand era posibilitatea sa se deschida si doctorul nu ar mai fi avut ce face!
Potejeaza te si MENAJEAZA TE!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Inafara de ce ti s-a spus deja, vorbeste cu medicul tau si despre consistenta colului (daca e tare sau moale, vede la tuseu) si despre lungimea lui. Cat e de scurt? Oricum ideea principala este nu efort si cat mai mult timp la orizontala!
Sarcina usoara si bebe perfect!

Ioana 32 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstamate spune:

Draga Zuzi,
Vreau sa te intreb ce inseamna la tine col scurtat? Cati cm? Cred ca sunt si eu in aceeasi situatie: al meu col are vreo 3 cm, e inchis la OI dar simt o stare de jena destul de mare mai ales cand stau in picioare. Mai ales ca fetita mea de 34 sapt. e cu capul in jos.
Sanatate multa va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Originally posted by crisstamate

Vreau sa te intreb ce inseamna la tine col scurtat? Cati cm? Cred ca sunt si eu in aceeasi situatie: al meu col are vreo 3 cm, e inchis la OI dar simt o stare de jena destul de mare mai ales cand stau in picioare. Mai ales ca fetita mea de 34 sapt. e cu capul in jos.

Si eu am avut probleme cu colul. La 24w, in urma unei ecografii la Iosup, am descoperit ca aveam colul de 18 mm, adica destul de scurt. Cand am ajuns la medicul ginecolog, mi-a spus ca nu e cazul de cerclaj, caci am totusi colul consistent. Asa ca mi-a recomandat cate 2-3 No-Spa pe zi, si repaus la pat. Acum la 28w am ajuns cu colul la 40 mm, ceea ce medicul a considerat o marime normala. Dar si acum totusi am ceva dureri abdominabile in momentul in care ma plimb mai mult (asta insemnand mers pe jos cam vreo 2 statii de tramvai, dus-intors).

Revenind la intrebarea lui crisstamate, dat fiind ca tu ai sarcina mai inaintata cred ca e bine sa nu exagerezi cu efortul si sa stai cat mai mult timp in pat.

Numai bine,
Steluta 28w+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu am avut colul muiat si scurtat de prin luna a cincea cand era prea tarziu sa fac cerclaj. Era inchis, dar ginecoloaga m-a bagat practic in concediu, cu mici pauze, pana la nastere.
Nu aveam voie sa fac efort (interzis sa ridic greutati cat de mici, sa urc scari, sa stau mult timp in picioare sau asezata). Cat mai multa odihna la orizontala (nu asezata). Mi-a dat si o gramada de Spasfon ca sa imi relaxeze uterul si sa nu am contractii.
Am nascut prematur la 36 saptamani si 4 zile cand mi s-a rupt apa.

Nu trebuie facute bai prelungite si fierbinti pentru ca pot declansa nasterea (asta am aflat-o dupa nastere, pentru ca a fost exact ceea ce am facut eu cu o zi inainte de a naste).
Mai bine faci dusuri scurte.

Ai grija la contractii sau daca te doare ceva. Eu nu mi-am dat seama ca am avut contractii decat dupa aceea. De cate ori ma duceam sa fac pipi, simteam ca un fel de crispare si o usoara durere la nivelul sfincterelor, dar in afara de acele momente nu simteam altceva. Cum uterul se sprijinea pe vezica, faptul ca o goleam ii modifica echilibrul si ii dadea usoare contractii.

Ai grija ce mananci ca sa nu fii nici constipata (nu ai voie sa te scremi sub nici o forma), dar nici cu diaree (spasmele intestinului pot determina contractii pe uter).

Te poti plimba putin din cand in cand, dar fara sa exagerezi, iar daca simti ceva, intinde-te cat mai repede.

Sanatate si sarcina usoara.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANNECRISTINA spune:

buna fetelor.eu sunt in sapt 22 si luni mi s-a facut cerclaj.aveam colul f scurt, aproape ca nu se mai vedea, desi in urma cu o sapt era scurt 2,6cm dar ferm..Dr T.a decis ca asta e cea mai buna solutie.cand am ajuns acasa dupa cerclaj am gasit 2 picaturi de sange pe chilot.am suat la medic.mi-a spus ca e normal dupa cerclaj.Insa ieri,dupa ce am avut scaun, am avut o scurgere rozacee, secretie amestecata cu sange, si cateva firicele de sange printre. M-am speriat f tare.a fost destul de multa.sau asa mi s-a parut...Sotul meum l-a sunat pe T.care i-a spus sa stau linistita, ca e din cauza firului de la cerclaj.nu sunt f linistita.stau in pat, cu calc. langa, astept sa treaca timpul si sa merg la control p 3 mai.Pana atunci timpul va trece ffff greu. mai ales ca am si contractii...
Ati avut O astfel de experienta?
va pup!
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Pentru contractii premature, adica lunile 4-5, eu am primit gynipral. E adevarat ca la insistentele mele dupa ce facusem o multime de injectii cu nospa care practic n-aveau efect.
Se da fara reteta.
Sanatate!

Mergi la inceput