Mamici din nou aspirante - 14
Raspunsuri - Pagina 13
aissa spune:
Da, ai dreptate ca platesc bona cu banii astia dar motivul principal pentru care as apela la gradi mai repede decat la bona este ca Ale e cam ... retrasa sa zic. E solitara, fuge de copii (chiar se fereste daca vor sa o atinga...unde a tot fost imbrancita), nu sta sa se joace cu ei, le lasa jucariile si pleaca, eu sunt singura nebuna care alerg tot parcul cand tot grupul nostru sta intr-un loc frumos. Ea nu e genul sa impinga, sa le ia jucariile, sa loveasca/tranteasca, nici nu as vrea asa ceva, dar s-a speriat si acum se teme si sincer ma doare de mor cand o vad ca ridica bratele a "aparare" sau vine la mine sa o iau in brate. Pe langa asta, desi intelege perfect (aproape) orice nu vrea sa vorbeasca, nu incearca sa repete, asa ca m-am gandit ca la gradinita se va schimba putin, sa se socializeze si sa prinda ceva curaj. Stiu, sunt constienta, ca se poate sa nu se adapteze tocmai pentru ca e asa timida, dar sper sa ma surprinda si sa evolueze asa cum stiu eu ca poate.
Partea buna la bona e ca nu as scoate copilul din casa indiferent de vreme, nu as expune-o la bolile inerente colectivitatii... Dar e si greu sa gasesti o bona buna, atatea aud....
Cristina si
Ale (30.09.2004)
asi spune:
Aissa noi avem o gradinita (de fapt un Club la junioriolor) care ia copii 2 ore pe zi pentru socializare.Trebuie sa fie prin Bucresti asa ceva.Despre vorbit pot sa iti spun ca pana dupa 1 an si 8-9 luni Razvan spune cu greu daor mama si tata.De repetat nici nu se punea problema pentru ca refuza categoric.Acum nu ii tace gura nici cand doarme.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
sim spune:
Aissa cand vorbeai de timiditatea lui Alex (cu exceptia vorbitului) imi aminteam de Ruxandra mea inainte de a merge la gradi. I-a luat ceva vreme si acolo pana a inceput sa se deschida, dar din fericire pentru noi asta a fost o solutie cu succes. Bine, este adevarat ca si varsta incepe sa-si spuna cuvantul de la o vreme: cu cat cresc incep sa aiba mai multa incredere in ei. Nici acum n-as putea spune ca este vreo indrazneata, insa vorbeste cu cei pe care nu-i cunoaste, gaseste modul in care sa se integreze in jocul altor copii. Este in continuare o persoana timida si foarte delicata, dar doza de indrazneala a inceput sa creasca. ![]()
Irinel spune:
Fetelor, vad ca toate va temeti de viroze si nu zic ca nu e greu cand e piticul bolnav, da sa stiti ca eu am tot citit ca e bine pentru sistemul lor imunitar sa intre in contact cu virusi si bacterii. Danut cand l-am dus la inceput a tot luat una alta, acum deja le-a rarit, cred ca organismul lui s-a intarit.
Asi, eu cred ca ii prinde foarte bine daca fac engleza, sa stii ca nu e chestie de fite, pe ei ii ajuta sa isi dezvolte memoria. Danut se duce la o gradi unde tanti vorbeste cu ei aproape numai in spaniola, da cu ceilalti copii cica se joaca in engleza (nici nu stiu de ce, probabil pentru ca unul din baietei e canadian get-beget...). Gradinita e mica, intr-o casa privata, sunt doar 4 copii cu totul. Si am observat mari progrese la Danut, acum intelege foarte bine, de vorbit asa si asa da spune din ce in ce mai multe cuvinte (si in romana si in spaniola si, mai putin, in engleza). De socializat, nu stiu daca e de la gradi sau e felul lui, ca n-a avut probleme, e mai bagacios. Saracu nici n-a avut incotro daca nu avea nici macar un an cand l-am dus la gradi...
Aissa eu nu mi-as face griji cu vorbitul, fiecare copil are ritmul lui. Si Danut pana acum cateva luni spunea doar cateva cuvinte, iar de legat cuvintele, nici o sansa. Acum deja leaga 2 si mai rar 3 cuvinte si repeta foarte multe cuvinte, ne trezim cu el ca spune cuvinte pe care nu stiam ca le stie. Iar de socializare, cred ca ar prinde bine pentru fetita ta, dar daca e asa timida cred ca ar fi bine sa o duci treptat, la inceput mai putin, pana se obisnuieste, apoi din ce in ce mai mult.
Mai Simo, m-ai facut sa rad, auzi tu sa pui fata la frecat mocheta, mai da ce mamica serioasa esti :-)) Acum serios vorbind, ai facut bine, si eu as fi procedat la fel. Danut se mai intampla sa verse cate ceva ca e tare activ si curios, si ii dau servetelul sa stearga el. Acum, sincer vorbind, s-ar putea chiar sa ii placa sa stearga smecherasul si eu zic ca e pedeapsa :-)). Evident ca mai sterg si eu dupa el, da asa ca idee... Sa stii ca eu as mai vrea 1-2 copii, da sotul nu mai vrea, are ideea fixa ca 1 e prea putin si 2 suficient, sau arhisuficient, ca sa le poti oferi tot ce le trebuie, bla-bla-bla... Da eu tot nu-mi pierd nadejdea ca poate isi va schimba parerea intr-o zi, ca il vad cat e de topit dupa Danut. Cand era mai mic, ii era drag de el, da mai de la distanta, da acum Danut e topit dupa el si el dupa Danut si spune chiar el ca ii e mai drag decat cand era mic. Stii si tu ce pozne si ce fetisoare fac. ASa ca eu ma bazez pe Danut si pe soru-sa sau frate-su sa il convingem ca ar fi frumos sa mai avem unul mic si scump prin casa. Ca fiecare varsta are deliciile ei, oricat ar fi de greu... Hai ca eu vad ca nu nasc inca, asa ca cred ca astept doua liniute de la tine.
Ioana ce mai faci?
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 37+ saptamani
roxy spune:
Fetelor treceti-ma daca vreti si pe mine pe lista.
Am un baietel Cristian (05 iunie 2000)si dorim sa-i facem cat mai repede un fratior sau surioara, ce o vrea Doamne Doamne, nu conteaza , sanatos sa fie.Multumesc.
Roxy mamica lui Cristi(05 iunie 2000)
huianur 
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
sim spune:
Mai si ce ploua pe la noi...e uraaat afara de n-am cuvinte.
Roxy bine ai venit pe la noi! Iti doresc sedere scurta pe lista de aspirante si sa ti se implineasca dorinta de bebe 2! 
Nu-i bai de viroze, Mami Irinel: noi le-am incasat pe toate, una n-am iertat, si anul asta au fost mult mai putine probleme. Cat despre curatenie...uite asa sa le mai dam si noi de lucru, nu numai dumnealor strengarii!
Bine, ca am grija de fiecare data cand e vorba de munca sa-i cer ajutorul, dar nu stiu cum se face ca daca ramane sa continue singurica uita de ce i-am cerut si o gasesc tot la joaca ![]()
Asi tot nu se arata uratii?
Uof, cu liniutele astea chiar nu stiu cum o sa fie luna asta, dar taaare mi-e teama ca iar ma fenteaza si ramane doar una. Au inceput de ieri senzatiile alea ciudate prin burtica si ma astept sa apara si petele curand. Dar, speram pana la capat...si daca nu iese, asteptam sa treaca Pastele si mergem mai departe! 
asi spune:
Nu Sim
Evenimentele importante
Razvan
asi spune:
Roxy bine ai venit si sedere scurta pe la noi!
Fetelor dar unde ati disparut toate?
Evenimentele importante
Razvan
Irinel spune:
Hihihi, Simo, noi incercam sa il invatam pe Danut sa stranga jucariile cu noi. Si pune vreo 2 jucarii la loc si pe urma scoate altele sa se joace, uita ca le strangeam, asa ca tot noi le strangem :-) Da sunt asa dragalasi... Stii si tu... Hai fii optimista, tocmai pe ultima suta de metri spui ca nu crezi ca e? Pai dureri de burtica ai si la sarcina, eu am avut la ambele. Si daca nu-i acu, e luna de vine SIGUR.
Asi, iarta-mi lipsa de cunostine in domeniul asta,da n-am avut nevoie de asta... E normal sa se deregleze ciclul dupa laparoscopie? De-asta intarzie la tine? Si cat e normal sa intarzie? Tinem pumnii sa vina luna asta cat mai repede ca cealalta sa nu mai vina din motiv de bebe.
Roxy cat mai curand cu bebe2 in burtica!
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 38+ saptamani
asi spune:
Irinel
nu stiu cat e normal sa intarzie daca pana maine nu vine sun doctorul.Habar nu am de ce intarzie atat de mult pentru ca la alte fete nu a intarziat decat 2-3 zile.Poate organismul meu reactioneaza mai violent la altfel de invazii.Cine stie.
Evenimentele importante
Razvan