Bilet Bucuresti-Belgrad

Bilet Bucuresti-Belgrad | Autor: alinaxeni

Link direct la acest mesaj

La sfarsitul lunii aprilie trebuie sa ajung la Banja Luka si as vrea sa stiu cat costa un bilet dus-intors Bucuresti-Belgrad si ceva impresii despre calatoria cu trenul pana acolo.
Am dat o cautare pe Googal dar n-am gasit nimic.Am auzit ca in trenul ala ar fi fost ceva probleme si as vrea sa stiu daca a calatorit cineva cu el si ce impresie ati avut.M-ar ajuta sa stiu daca ati avut probleme la vama sau in alte locuri si de ce trebuie sa ma feresc.
Am un mare stres mai ales ca nu am iesit din tara pana acum si nu ma incanta deloc ideea,dar n-am ce face.

alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Eu am calatorit cu trenul pana la Belgrad dar din Timisoara. Stiu ca din Bucuresti pleaca in jur de ora 23 dar nu sunt sigura, ajunge la Timisoara in jur de ora 6 dimineata, iar la Belgrad la ora 11 (ora sarbilor).
Nu stiu sa fi fost probleme cu trenul (eu am calatorit anul trecut in toamna). Stiu ca sunt multi calatori care coboara in Timisoara si putini merg mai departe, majoritatea sunt cei care coboara la Pancevo (imediat dupa granita) la piata.
Singura grija cred ca ar fi sa ai grija cu cine calatoresti de la Bucuresti la Timisoara, fiind noapte, in rest nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, daca ai viza si asigurare medicala (desi mie nu mi-a cerut-o nimeni).

Calatorie placuta!

Silvana si soricelu' Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Alina eu am calatorit acum doi ani, de la Bucuresti la Belgrad, si asa a fost cum povesteste Silvana, plecat seara din Bucuresti si ajuns la Belgrad pe la 11am. Pe atunci inca nu era nevoie de vize - insa trebuia sa te inregistrezi la politia locala in locul unde stateai, chestie de care eu habar n-am avut, cica daca stateai la hotel iti faceau ei automat, da' io n-am stat la hotel si cine a stiut; pe chestia asta m-au luat un pic la intrebari la intoarcere, dar pana la urma m-au lasat in pace; acum daca e cu viza nu stiu daca mai e nevoie de inregistrarea asta. Pe tren n-am avut probleme, la dus am calatorit cu prietenul meu in cuseta, ceva glume nesarate din partea vamesului sarb si cam atat. La intoarcere am mers cu autocarul de la Pancevo la Timisoara si apoi cu trenul (de Belgrad) de la Timisoara la Bucuresti (noaptea, singura de data asta - am fost singura in cuseta si mi-am incuiat usa). Partea cu autocarul de la Pancevo la Timisoara a fost o experienta inedita, pe care insa n-o recomand (era plin de operatori ai micului trafic de granita, o adunatura foarte pestrita; eu am optat pentru varianta asta pt. ca voiam musai sa ma opresc cateva ore in Timisoara si daca mergeam cu trenul ar fi trebuit sa astept 24h in Timisoara pana la urmatorul tren) inchid paranteza ca inteleg cu tu te intorci cu trenul, ceea ce e foarte bine

Am mai avut o experienta neplacuta in Serbia, insa nu pe trenul asta ci la intrarea in Serbia din Muntenegru dupa o cursa cu avionul, controlau documentele de identitate si cand m-au vazut pe mine cu pasaport romanesc si pe prietenul meu cu pasaport sarbesc ne-au oprit si l-au luat pe el la intrebari, ca unde am fost, unde am stat, de unde ne cunoastem etc. etc. pe urma i-au explicat ca exista o retea destul de dezvoltata de trafic de carne vie dinspre Romania si mai ales dinspre Rep. Moldova spre Italia, via Serbia - Muntenegru, si cum vedeau o femeie cu pasaport romanesc sau moldovenesc, si-nsotita de un cetatean de-al lor pe deasupra, cum li se aprindeau beculetele. Nasol.

Silvana, cum e cu vizele? Ce trebuie sa prezinti la ambasada cand te duci sa ceri viza? Ai idee daca mai e valabila chestiunea cu inregistrarea la politie acolo? Multumesc!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Lai, pentru obtinerea vizei trebuie sa ai invitatie de la cel la care mergi in Serbia si pasaportul. Eu am fost la sora mea la nunta (in 2004) atunci am stat o saptamana si ne-a declarat la politie, dar anul trecut cand am fost singura am stat 3 zile, atunci nu m-a declarat. Declaratia de la politie iti trebuie daca pe parcursul traseului te opreste politia si daca mergi cu masina crede-ma ca ai toate sansele sa te opreasca (cand am fost prima data in 2004 cu masina) ne-a oprit politia de vreo 5 ori vazand numere de Romania si ne-a cerut si acea declaratie de la politie.
Alina, imi pare rau dar nu mai tin minte cat costa biletul Timisoara-Beograd. Suna la Agentia de Voiaj.

Silvana si soricelu' Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Silvana, multumesc pentru info. Deci acuma trebuie si invitatie, si inregistrare la politie. Distractia cat casa. Asta e..

Lai

Mergi la inceput