Deserturile Nataliei (7)
Raspunsuri - Pagina 2
LACRI SM spune:
As dori sa afisez fotografia unui tort masinuta facut de mine cu ocazia aniversarii primului an al baietelului meu,dar nu stiu cum. Ma poate ajta cineva?
LACRI
viorela hoff spune:
danke Nataly, fac pandispanul ca am tot ce trebuie in casa, nu pot sa ies afara sa cumpar ceva ca stric toata "munca" medicamentelor.
am citit la reteta si m-am umflat de ras, chiar se lasa pandispanul daca sunt zgomote in buca???
trebuie sa fie o explicatie chimico-fizica, radioul pot sa-l las deschis la un sunet decent?
acuma pe bune Nataly, de cateva zile vecina mea s-a instalat si tot bate ceva in peretele din buca care e comun cu al nostru, se aude de zici ca e la noi!!!
sper sa nu o apuce si acuma, ca nu pot sa-i explic de ce sa nu o faca , inca nu detin limbajul complet
ma apuc de lucru si te anunt cum a iesit, poate conving sotu sa faca si o poza.
pusilici ca esti asa de draguta
Vio
Tina catelus de catifea
Veve spune:
quote:
Originally posted by LACRI SM
As dori sa afisez fotografia unui tort masinuta facut de mine cu ocazia aniversarii primului an al baietelului meu,dar nu stiu cum. Ma poate ajta cineva?
LACRI
Il postezi intr-un album personal si pui linkul aici.
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
babirusa spune:
multumim de noile retete, arata f. bine
cate clatite ti-au iesit si cat de groase?
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
Balbina spune:
Vio, cofetarii profesionisti sustin ca aluaturile aerate (cu albusuri batute, de ex.) se pot lasa, daca sint "deranjate" de zgomote si vibratii in timpul coacerii. Eu nu am incercat sa bat tobele in bucatarie cind fac pandispan, deci nu pot sa-ti spun daca susnumitii au dreptate sau nu, insa ma straduiesc sa coc mai mult seara, dupa ce mi-am culcat sursa principala de zgomot din casa.
Lacri, Veve ti-a raspuns deja, scurt si clar.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
Balbina spune:
Babirusa, din portia data mie imi ies aproximativ 8-10 clatite, cam de 1 cm grosime. Poate intra Lucia_B pe aici, sa-si spuna impresiile si observatiile, intrucit ea face aceste clatite de citeva luni deja si e experta in ele.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
Lucia_B spune:
Buna fetelor.
Natalia - ard de nerabdare sa incerc si eu Lemon Pastries cu merengue.
Babirusa - incerc sa-ti raspund eu.
de cite ori fac clatitele, de fiece data imi iese cantitati diferite. depinde pe cit de mari le torni. deobicei ma stradui sa pun o lingura rasa. grosimea tot depinde de cum le torni - daca nu insiri aluatul e bine, cresc mari. dar daca le mai intinzi evident ca-s mai subtiri.
Vezi aici cum arata clatitele melea.
Nanadana - daca mai ai vre-o ideie pentru aniversarea celor 6 lunite a puiutului tau, please, sa-mi spui si mie, ca si hulubita mea face 6 luni.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
akella spune:
Dedicatie pentru Balbina:
Musuroi de cartita
Ingrediente:
Blat: 4 oua, 180 g zahar, ½ plic zahar vanilinat, 180 g faina, 1 lg. cacao, 1 lingurita praf de copt
Crema si ornat: 3 foi gelatina, 500 ml frisca, 4-5 banane, 200 g branza de vaci, 150 g zahar, 60 g ciocolata rasa, 2 lg. cacao
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se freaca spuma galbenusurile cu 4 lg. apa calda. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt.
Se pune hartie pentru copt intr-o forma unsa cu grasime si se toarna coca. Se netezeste cu un cutit lat si se da la cuptor cca 25-30 de minute. Se scoate blatul, se indeparteaza hartia si se lasa sa se raceasca.
Se taie blatul astfel incat sa aiba o grosime de cca 1 cm. Surplusul se faramiteaza pentru ornare.
Se inmoaie gelatina in apa, iar frisca se bate spuma. Se curata o banana si i se paseaza miezul, apoi se amesteca bine cu ciocolata rasa, branza de vaci si zaharul. Se dizolva gelatina si se adauga peste crema de banane, apoi se incorporeaza si frisca.
Se curata si celelalte banane si li se taie miezul in doua, pe lungime. Se aseaza pe blat.
Se pune crema de banane peste blat, in forma de movilita. Se da tortul la frigider cca 4 ore. Peste tort se presara praful de cacao si blatul faramitat. Se orneaza cu feliute de banana sau cu bucatele de ciocolata.
Balbina spune:
Dana, astept impresiile
Akella, merci de reteta, pare interesanta.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati