Ikea - sa astept?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Si eu sunt fan Ikea. Imi plac la nebunie accesoriile si lucrurile pt. copii.
O prietena si-a luat din Ungaria, nu a platit vama si a primit si diferenta de TVA inapoi.
Planificam si noi o iesire in Hu sa cumparam diferite lucruri pt. casa.
Alt prieten din Italia are toata mobila de acolo si e super faina. Trebuie sa fi foarte atent cand o asamblezi, atata tot.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea, poze Marco, filmulete Marco
nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

IKEA pregateste investitii de 60 milioane euro in Romania

Daca lucrurile merg conform planului, la 1 septembrie 2007, o noua fabrica IKEA va intra in functiune in judetul Suceava, la Gura Humorului. Aceasta locatie a fost aleasa, alaturi de alte cateva, inca din 2005, atunci fiind semnata cu autoritatile locale o scrisoare de confidentialitate. Investitia se va realiza pe 28 de ha, cu un efort total de 45 de milioane de euro. Luna viitoare, IKEA va anunta si deschiderea primului sau magazin in Romania, in urma unei investitii estimate la 15 milioane de euro, in zona Baneasa din Capitala.
Saptamana aceasta, oficialii gigantului suedez vor fi prezenti in judetul Suceava, ocazie cu care se vor semna si documentele de proprietate asupra terenurilor pe care se va inalta noua fabrica. In acest moment exista doar precontracte de vanzare-cumparare pentru o suprafata de 28 de ha, din care 20 de ha au fost puse la dispozitie de autoritati, iar 8 au fost vandute de persoane private, au declarat, pentru SFin, surse din administratia judetului.
„ Board-ul companiei suedeze a aprobat investitia, in vara acestui an, dupa ce a facut toate studiile si toate masuratorile pe teren. Valoarea investitiei va fi de 45 de milioane de euro. In prima etapa se vor investi 35 de milioane de euro, generandu-se astfel 500 de locuri de munca directe si 300 indirecte“, au precizat, pentru SFin, sursele amintite.
Investitia in constructia fabricii din Gura Humorului - unde vor fi produse panouri pentru mobilier - va fi facuta de compania Swedwood Romania, detinuta de grupul suedez IKEA. Divizia de productie a grupului, Swedwood, mai are o fabrica de mobila in orasul Siret, in care a inves-tit 12 milioane de euro în 1999. La fabrica din Siret se produce mobilier masiv din panouri, intreaga productie fiind exportata catre magazinele IKEA din intreaga lume.
Grupul suedez ar dori sa inceapa in primavara lucrarile la noua fabrica din judetul Suceava, iar la 1 septembrie 2007 sa incheie primele probe tehnologice. Proiectarea noii capacitati de productie este intr-o faza avansata, pe tot parcursul negocierilor investitorii fiind sprijiniti cu mare entuziasm de autoritatile locale.

Magazin la Bucuresti
Luna viitoare, grupul suedez ar putea anunta si intentia de a deschi-de primul magazin IKEA din Romania. Evenimentul este pregatit cu mare grija si discretie de reprezentantii companiei la Bucuresti. Firma de comunicare angajata de IKEA a refuzat sa dea publicitatii informatii referitoare la proiect, spunandu-ne ca toate noutatile vor fi facute publice intr-o conferinta de presa, luna viitoare. Developerii proiectului Baneasa Investments au declarat insa, recent, ca primul magazin IKEA de pe piata romaneasca va fi deschis la Baneasa. Magazinul, ce va functiona in sistem de franciza, va avea o suprafata de 24.000 de metri patrati si va fi rodul unei investitii de peste 15 milioane de euro.

IKEA este, de fapt, un acronim format din initialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad, la care se adauga E de la Elmtaryd - ferma familiei sale - si A de la Agunnaryd, satul in care a crescut. Concernul suedez de astazi a intrat in afaceri în anul 1943, cand fondatorul sau avea numai 17 ani, si a primit din partea tatalui o mica suma de bani, ca rasplata pentru ca a fost un elev silitor. Tanarul, care înca din copilarie manifestase înclinatie spre jocul de-a afacerile, facand un fel de mic comert cu chibrituri, creioane si alte maruntisuri, a folosit banii pentru a-si întemeia propriul business. Firma a vîndut la început, la preturi mici, ceasuri, portofele, bijuterii si rame pentru tablouri, iar dupa 5 ani a început sa vanda si mobila. Ulterior, a început sa produca propriul mobilier modern, la preturi mici, iar mobilierul demontabil a aparut ca urmare a unei inspiratii a unui angajat. Compania a ajuns sa detina acum peste 220 de magazine în toata lumea, vizitate anual de peste 450 de milioane de posibili clienti.

Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprad are astazi 79 de ani, este insurat, are patru copii, ceta-tenie suedeza si rezidenta in mai multe tari europene si Rusia. In clasamentul Forbes pe 2006, Ingvar Kamprad ocupa locul 4, cu o avere estimata la peste 28 de miliarde de dolari, dupa William Gates, Warren Buffett si Carlos Slim Helú, cu o pozitie inaintea lui Lakshmi Mittal.

sursa:
http://www.sfin.ro/articol_6197/ikea_pregateste_investitii_de_60_milioane_euro_in_romania.html

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Am cautat special subiectul asta sa vad daca au mai aparut noutati!

Sa inteleg ca s-ar deschide in octombrie la Baneasa? Ar trebui sa fie aproape de finish atunci. E cineva care trece prin zona sa ne mai "transmita" de la fata locului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Joi seara tocmai mi-am exprimat opinia in fata a vreo 2-3 cunoscuti si anume ca abia astept sa vina IKEA in Romania, ca poate imi cumpar si eu ceva mobila, si mi s-a raspuns cu un aer de superioritate ca o sa astept mult si bine, in nici un caz nu vor avea preturi mai mici decat cele de la Mobexpertsau nu stiu ce firma. Mai bine taceam.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Ba eu sint convinsa ca vor avea si preturi mult mai mici si calitate mult mai buna decit Mobexpert!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilona_m spune:

Si eu sunt fan ikea,avem deja mobilate doua dormitoare cu mobila lor,si suntem foarte multumiti de calitate.
Am avut o surpiza placuta sa constat ca patutul cumparat pentru bebe este "made in roumanie".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

Joi seara tocmai mi-am exprimat opinia in fata a vreo 2-3 cunoscuti si anume ca abia astept sa vina IKEA in Romania, ca poate imi cumpar si eu ceva mobila, si mi s-a raspuns cu un aer de superioritate ca o sa astept mult si bine, in nici un caz nu vor avea preturi mai mici decat cele de la Mobexpertsau nu stiu ce firma. Mai bine taceam.

Cristina trebuia sa ii trimiti in vizita la vreo Ikea ca se pare ca nu au ajuns pe acolo ! Preturile vor fi mult mai mici decat la Mobexpert, de fapt mult mai mici decat la orice magazin cu mobila sau accesorii din Ro. Vis a vis de calitate nu prea pot sa o compar cu cea de la Mobexpert ca nu stiu.
Abia astept !

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Aha, interesant comentariul despre preturi!

Nu ar fi prima firma cu preturi medii/mici in afara si mari in Romania (exemplu Zara).

Astept pana in octombrie caci m-ar tenta macar pt camera copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

In general preturile sunt cam aceleasi in toate magazinele, vorbesc de Europa, iar diferentele sunt de 10 euro la produs daca chiar exista.Eu ma gandesc ca la noi vor fii tot asa mici, ca doar asta e politica companiei.
Cat despre Mobexpert, eu cred ca va fii diferenta de calitate, si mare.A luat soacra un pat de la Mobexpert cu o gramada de bani si de o calitate
Vom trai si vom vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bombonicaaaa spune:

Eu stiu sigur ca multe produse cum ar fi scaune si alte piese de mobilier sunt facute in Romania .Nasa fetitzei mele a lucrat undeva in Gherla la o fabrica de mobilier si faceau export pt. Ikea . Calitate nu stiu cat este pe mine una nu m-a impresionat dar aspect comercial au.

Oana de Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
www.bombonicaa.piczo.com/?cr=6&rfm=y" target="_blank">MY COOL PLACE
FESTIVAL
INGERASII MEI
http://www.dropshots.com/Bombonica

Mergi la inceput