pensii private

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns senator spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

acum cateva saptamani am vazut la stiri la tv un dobitoc de la nush ce agentie de pensii private care zicea ca femeile vor lua cam jumatate din pensia pe care o vor lua barbatii. adica daca au avut aceeasi vechime, aceeasi functie, femeia va lua cam jumate din cat va lua barbatul. motivu? cica femeile ies mai devreme la pensie si traiesc mai mult! tipul ala nu glumea, va asigur...
asa ca cititi bine ce semnati si informati-va.

Usurel cu astfel de afirmatii. Pana la urma lucrurile s-au lamurit. Ideea este ca, plecand DE LA ACEEASI VARSTA DE COTIZARE, dar fiind VARSTE DIFERITE DE PENSIONARE (60 femei, respectiv 65 barbati) este evident ca pentru barbati este o PERIOADA MAI LUNGA DE COTIZARE si, implicit, MAI MULTI BANI PENTRU PENSIE. Pe de o parte.
Pe de alta parte, daca se calculeaza pensia pe care o va obtine cineva pana la 75 de ani, de exemplu, va fi o perioada MAI SCURTA pentru barbati (10 ani) Si MAI LUNGA pentru femei (15 ani), deci pensia va fi mai MARE pentru barbati si mai MICA pentru femei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

quote:
Originally posted by elena d

http://www.1asig.ro
http://www.asigura.ro
http://www.romasig.ro
http://www.asigconsult.ro
http://www.corporateinsurance.ro
http://www.europeaneconomy.ro
http://www.londonbrokers.ro - London Brokers, Bucharest premier insurance and risk management consulting service...
http://www.marsh.ro

Primul site este bunicel. Daca veti face abstractie de faptul ca unele informatii nu sunt actualizate.
Al doilea, pentru mine, este mai bun. Informatii clare, site aerisit. Ma rog, asa la prima vedere. http://www.asigconsult.ro vad ca nu merge. http://www.corporateinsurance.ro este destul de exclusivist si nu neaparat cu cele mai bune polite.
http://www.europeaneconomy.ro ABEREAZA DIN START. Mi-a atras atentia un prieten asupra informatiilor facute de acestia. Asteapta raspuns. Ceilalti brokeri probabil se adreseaza unor clienti straini, ca vad informatii mai mult in engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

1. Ceea ce va prezinta consultantul de asigurari sunt estimari.
2. Sumele virate catre pensie se reduc in functie de valoarea asigurarilor suplimentare pe care le aveti pe polita (ex: sanatate, de moarte, de accident, moarte sin accident etc).
3. Asigurarile suplimentare sunt cheltuieli, deci ele nu se recupereaza, cum gresit se intelege adesea, nu intra la pensie.
4. Pretul asigurarilor creste, intr-adevar in functie de varsta si de sex.

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

quote:
Originally posted by ciocolata cu piper

Am mai auzit si de alte "tepe" date de ING.
Eu zic caci cu cat este mai avantajoasa oferta cu atat mai sigur este "teapa".

Eu zic caci cele mai bune oferte si cele mai aproape de adevar sunt cele de la AIG Life.

Parerea mea este ca principalul lucru pe care trebuie sa-l faca un consultatnt este sa informeze corect clientul si sa-i toate informatiile corect fara sa omita nimic.


Imi fac mea culpa ca nu am citit cu atentie regulamentul si o sa fac abstractie AICI de motivele pentru care femeilor li se pot trece cu vederea greselile gramaticale.
De asemenea, apreciez IN MOD DEOSEBIT afirmatia facuta de ciocolata cu piper ca principalul lucru pe care trebuie sa-l faca un consultatnt este sa informeze corect clientul si sa-i dea toate informatiile corecte, fara sa omita nimic. Tocmai pentru INFORMAREA CORECTA a forumistilor TREBUIE sa aduca argumente care sa sprijine afirmatia despre "tepele" date de ING.
Pe de alta parte, daca sunt adevarate afirmatiile:
1.cu cat este mai avantajoasa oferta cu atat mai sigur este "teapa" si
2.cele mai bune oferte si cele mai aproape de adevar sunt cele de la AIG Life
atunci, dupa aceeasi logica, ofertele de la AIG sunt "tepe".
Nu mai inteleg nimic. Cine ma ajuta? Cu argumente, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzana95 spune:

Multumesc Senator-ului ptr. informatiile date pe acest forum. Doresc sa stiu, pana la ce varsta se poate incheia o asigurare de viata ptr. barbat/femeie in Romania. Multumesc anticipat si La multi ani!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

Cu MARE placere, suzana95.
Iata ce am gasit:
1. ING Asigurari de Viata, contractul Prudent, gen CASCO, sau Regal, cu capitalizare: Perioada de plata a primelor are durata minima de 5 ani si are durata maxima pana la implinirea varstei de 75 ani de catre asigurat. Deci, varsta maxima de incepere contract este de 70 ani indiferent de sex.
2. AIG Life Romania, contractul Life Extra, cu capitalizare
http://www.aiglife.ro/prod_individ.asp.htm#LifeExtra
poate fi achizitionat de orice persoana care are varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani (pentru femei) / 55 de ani (pentru barbati), iar durata asigurarii este de minim 10 ani.
3. Allianz-Tiriac Asigurari, contractul Partener, cu capitalizare: http://www.allianztiriac.ro/fizice/viata/partener/index.html
Aliat, tip unit linked, http://www.allianztiriac.ro/fizice/viata/aliat/index.html
Nu am INCA date.
4. ASIROM, are mai multe, vezi aici: http://www.asirom.com.ro/asig_viata.php
Orice persoana cu vârsta cuprinsa între 16 si 65 ani fara a depasi 75 ani la expirarea politei de asigurare.
5. AVIVA, are mai multe, vezi aici: http://www.aviva.ro/Protectia-vietii-tale-ss-115,125,248.htm
Beta este un produs de asigurare de viata traditional, incheiat pe o durata de 5 ani, durata care poate fi reinnoita, fara evaluari medicale suplimentare, pentru inca 5 ani.
Este un produs accesibil oricaror persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 52 ani (femei)/57 (barbati).
6. ASIBAN, contractul SMARALD, gen CASCO, sau DIAMANT, cu capitalizare. Nu am date.
7. Grawe, are mai multe, vezi aici:
http://www.grawe.ro/cps/rde/xchg/SID-3EE333A2-969DDACA/grawe_ro/hs.xsl/611.htm
Limite de vârst#259; pentru persoana asigurat#259;:
Vârst#259; minim#259; de intrare în asigurare:15 ani
Vârst#259; maxim#259; de intrare în asigurare: 65 ani
Vârst#259; maxim#259; de ie#351;ire din asigurare:75 ani
Durata asigur#259;rii:
Minim: 10 ani
Maxim: 45 de ani (limitat#259; de împlinirea de c#259;tre asigurat a vârstei de 75 de ani)
8. BCR Asigurari de Viata, nu am gasit produsele lor,
Pachetul Divers Plus BCR este destinat persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 18 ani impliniti la momentul contractarii pachetului si 65 de ani (inclusiv).
9. Omniasig, contractul Protector, nu am date.
10. Generali, contract de asigurare tip unit linked, GENIUS: Durata contractului este aleasa de client, aceasta putand fi intre 5 si 30 ani.
• Varsta Asiguratului nu trebuie sa depaseasca 75 ani la sfarsitul contractului de asigurare.
Practic Plus,: * Durata contractului este aleasa de client (între 5 si 30 de ani).
* Vârsta Asiguratului nu trebuie sa depaseasca 70 de ani.
Atat cat am stiut si am putut afla ACUM. Cand voi mai putea voi incerca sa vin cu completari. Le-am prezentat in ordinea data de topul societatilor de asigurari de viata pe primul semestru al anului 2006: http://www.1asig.ro/piata_asigurarilor/frameset.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINUTZA spune:

Mie mi se pare ca cel mai sigur mod de a avea la batranete o sursa de venit este ca acum cand pot, sa investesc intr-un imobil si platind lunar, pana la pensie achit datoria la banca si atunci voi trai din chiria pe care o voi lua pentru acea locuinta. Eu mi-am cumparat o garsoniera, cu credit din banca, platesc rata 5 milioane pe luna pe care ii iau de la chiriasii actuali si la batranete daca am chef o vand; valoarea sigur nu-i va scadea, si voi pleca in concediu in tarile calde sau imi voi ajuta copiii dupa cum vor sta lucrurile atunci.
Mie pensiile private nu mi-au inspirat incredere, poate daca existau pe vremea parintilor mei sa aud si eu pe cineva cunoscut ca se bucura de banii pe care i-a investit o viata, as fi fost mai increzatoare, dar asa...

www.adina.as.ro/" target="_blank">noi
tot noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

O analiza serioasa ar trebui sa ia in calcul cel putin 2 factori:
- gradul de risc care-l caracterizeaza pe fiecare om;
- o paralela intre cheltuielile TOTALE cu o astfel de investitie si costul unei polite de pensii private.
Pe termen scurt, varianta pe care ai mentionat-o poate aduce castiguri MULT MAI MARI decat cel rezultat dintr-o pensie privata. Pe termen lung, insa, s-ar putea sa constati ca o pensie privata iti aduce niste castiguri decente si cu o garantie mult mai mare decat o investitie imobiliara. Depinde cat de mult esti predispusa la risc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

M-am gindit mult daca sa dau niste bani unei firme sa-mi "asigur" o pensie privata, in cele mai bune conditii de asigurare.
M-au gasit vreo citeva, dintre cele mai renumite.

Doar ca toate "cuvintarile", "expunerile" si "reclamele", sunau cam la fel "in capul meu"...

"Hello everybody, cit de mult ne bucuram ca ati ajuns sa cistigati suficient cit sa va ginditi la o pensie privata, adica sa ne dati si noua, oamenii in costum, banii vostri in exces, lunar, sa-i folosim in interesul dumneavoastra, chiar vreti sa va mai plictisim si mai mult ca sa va explicam ce anume vrem sa facem cu ei?

Intii ii folosim pentru noi, fiindca nu-i asa...asta inseamna economia de piata, cum Doamne iarta-ne (pe bune, chiar iarta-ne!) sa ii pastram si sa-i inmultim daca nu-i folosim noi intii?

Gizz, da' cit de greu va vine sa ne credeti! Normal.
Aaa, pardon, am vrut sa zicem...ce neincrezatori mai sinteti din cauza ca traiti in Romania si ati luat atitea tzepe, pai noi n-am face asa ceva niciodata...hahhaaaaa..adica hmmm, chiar niciodata fiindca a spus Mos Craciun si Iepurasul de Paste ca noi nu falimentam fiindca am fost foarte cuminti, o sa va dam banii inapoi pina la ultimul cent numai ca vi-i dam mai tirziu, dupa ce-i rulam ca lumea, daca o sa mai fie nevoie si daca ati citit bine contractul si clauzele alea scrise cu litere mici, deci sa nu muriti, da? Si daca muriti, aveti grija sa o faceti conform contractului, da? Sa nu ziceti ca nu v-am spus! Si un an nou fericit si voua, nu uitati, una an are cam 12 rate! Tai tai!"

Asa ca...mi-am schimbat toate numere de telefon pe care m-ar fi putut suna oamenii in costum. Va rog sa ma intelegeti, nu mai rezistam sa ascult cele de mai sus, invelite in staniol galben ca de aur!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns senator spune:

La prostii aia de capitalisti din Vest sau de aiurea, sistemul functioneaza foarte bine. La noi nu poate functiona pentru ca noi suntem romani.
D-aia sunt aia unde sunt si noi unde suntem. Ma refer si la dezvoltare si la mentalitate. Si ne trezim ca, in loc sa ne schimbam mentalitatea, asteptam sa ne oblige Guvernul sa ne facem asigurari.
Tot asa, asteptam sa ne despagubeasca Guvernul pentru ca ne-a luat apa casa sau a fost daramata la cutremur de parca ar fi obligat sa faca asta DIN BANII PUBLICI. Nu, Guvernul a considerat (pe buna dreptate) ca acest efort financiar trebuie suportat de societatile de asigurari.
Unii isi fac asigurare la masina, unii (mai de voie, mai de nevoie) isi fac si la casa, iar pentru viata nu mai sunt bani, nu mi se-ntampla mie sau vin jmecherii aia la costum sa-mi ia banii de la gura.
Pai, sa nu-i dai dreptate lu Brucan?

Mergi la inceput