Cosmarul s-a terminat. Acum incepe chinul
Raspunsuri - Pagina 3
mariana_flo spune:
Nici eu n-am avut simptome de sarcina. Chiar deloc as putea sa spun. Din cand in cand pofteam la ciocolata, in rest nimic. Eu am fost la medic cand bebe era de 6 saptamani. Tot atunci mi s-a facut si prima eco vaginala si nici nu apucase medicul sa instaleze senzorul inauntru ca pe ecran s-au si vazut cerculetele. Mi s-a explicat ca era vb de ritmul cardiac. Totul era ok la 6 saptamani, insa cam aveam dureri de ovare (am ovare polichistice). De aceea mi s-au prescris cate 2 tablete de Utrogestan si una de acid folic ptr fiecare seara. Urmatoarea eco am facut-o la 12 saptamani, cand deja era prea tarziu. Bebe nu mai avea ritm cardiac. Diagnosticul ginecologului a fost "sarcina oprita in evolutie". Atat. Mi-a spus ca sacul era gol iar eu STIAM ca bebe n-a iesit de-acolo. N-am avut nici un simptom, nici o durere, scurgere,absolut nimic. Mi s-a parut straniu si de aceea am facut o eco la alt cabinet, unde mi s-a confirmat ca sarcina este oprita in evolutie. In plus mi s-a spus ca s-a oprit din saptamana a 9-a, avand in vedere marimea sacului ovular. Tot aici s-a emis si ipoteza unei sarcini molare, ptr ca s-au vazut la eco niste "pete albe". Din acel moment mi s-au pus tot felul de intrebari asupra sanatatii mele. Concluzia de pe rezultatul ecografiei a fost ca trebuie urmarita o posibila dezvoltare a molei.
laura miu spune:
la mine nu sa vazut niciodata bataile inimioarei, a ramas la o dimensiune de cam 5-6 sapt, si diagnosticul meu a fost tot sarcina oprita in evolutie, cu ac disgnostic m-am intrenat...
important este ce rezultat ai avut dupa chiur...
eu totusi nu cred ca neaparat ai avut tot mola...
dar daca ai facut betahcg-ul si a iesit 'pozitiv'..
cine dumnezeu mai stie..
angiVa spune:
Fetelor, nu stiu ce sa va mai spun.... Atat stiu ca la sarcina mea partial molara, cand s-a oprit in evolutie se vedea doar placenta pe care erau 3 puncte /buline negre (cam de 5 mm diametru). In urma cu 2-3 saptamani , cand fusesem la ultimul eco, bebeul era bine acolo, la dimensiuni normale, fara probleme evidente.In ultimele 2 saptamani am avut simptome clare de eclampsie(edeme generalizate, hipertensiune, crize de tetanie, voma non-stop fara sa manc...)
Daca vreti sa va ingroziti uitati-va pe net la adresa: http://sprojects.mmi.mcgill.ca/embryology/earlydev/anomalies/hydatiformmole.html
ar mai fi si altele, dati o cautare dupa: hydatiform mole.