Fetele din America (63)
Raspunsuri - Pagina 4
nematics spune:
Elena,
uite aici
1-800-646-NOVA, Cornel, extension 891 (Oregon)
1-800-503-5924 www.kaventravel.com (vorbesc romaneste)
1-800-283-1248 Ligia, www.lutetiatravel.com
1-800-874-0073 Daniela (nu s-a miscat prea grozav in cazul meu dar unii sunt multumiti)
si unii pe care nu am avut ocazia sa-i incerc dar sunt cu referinte bune (tot de pe forum):
1-800-759-7373, USI Travel&Tours, Daniela Dan (ext. 21)
Asa cum a spus cineva de curind, Cornel a fost cel mai eficient si la ea.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
ruxij spune:
quote:
Originally posted by philip
a, si mai am o intrebare...cat dureaza pana primim raspunsul dupa ce trimitem formularul si banii. sunt rapizi? vad ca noi tre sa trimitem in nebraska...
philip&andreea
copilasi dragalasi
Andreea,
1. Dureaza 1-2 luni de la data la care iti incaseaza ei banii.
2. Nu poti sa prelungesti mai mult de inca 6 luni.
3. Cred ca faci bine sa faceti prelungirea asta daca are viza pe 10 ani. O sa aveti intimitate dupa aia si mai creste cupilu.
philip spune:
esti o dulce!
asta inseamna ca ea o sa stea ilegal pe perioda pana ii raspund? adica ei ii expira viza pe 13 mai dar daca nu primeste aprobarea pana atunci n-are nici o viza, nimic, nu?
gata, promit sa nu mai obosesc cu intrebari de-astea. merci mult
philip&andreea
copilasi dragalasi
adivio spune:
Din cite cunosc eu, ar trebui sa aiba pelungirea inainte de expirarea vizei, altfel va avea probleme la urmatoarea intrare cu toata viza de 10 ani din pasaport.
Carmenbr spune:
Da, Andreea, trebuie sa aiba viza in momentul cand primeste prelungirea. Daca nu ati primit raspuns pana pe 13 mai, sui-o in avion si adu-o inapoi peste 1-2 luni. Daca sta si 1 zi fara viza, poate sa aiba viza pe 500 de ani ca nu mai intra inapoi in US. Tu aplica si poate reusesti cu telefoane multe pe capul lor sa grabesti raspunsul. Nu vreau sa te dezamagesc, dar eu cunosc cazuri aici cand nu s-a aprobat prelungirea, insa bunica a revenit dupa 1 luna fara nici o problema. Si mai stiu pe cineva care a stat peste viza si nu a mai putut intra in State inapoi pana nu au devenit cetateni copii si au aplicat pt reintregirea familiei.
Bafta multa!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Ericutzul meu bebelus
Am un anisor deja!
ruxij spune:
quote:
Originally posted by philip
esti o dulce!
asta inseamna ca ea o sa stea ilegal pe perioda pana ii raspund? adica ei ii expira viza pe 13 mai dar daca nu primeste aprobarea pana atunci n-are nici o viza, nimic, nu?
gata, promit sa nu mai obosesc cu intrebari de-astea. merci mult
philip&andreea
copilasi dragalasi
Poate sta legal sa astepte raspunsul, nu va fi considerata ca stand ilegal in timp ce aplicatia ei e in "pending". Cum el va fi aproape sigur pozitiv, nu vor fi probleme.
philip spune:
na, ca acu m-ati bagat in ceata. deci e ilegala sau nu data e in afara vizei? uf, iaca numai asta nu-mi trebuia pe cap.
apoi, carmen, tu zici ca sa plece acasa daca n-a primit raspuns si sa vina peste o luna, dar nu trebuie sa stea macar 6 luni in ro... daca v-am zapacit nu ma bagati in seama, eu una-s dusa rau azi, si-am si o stare de tot...
philip&andreea
copilasi dragalasi
ruxij spune:
Din cate mi-a spus mie avocatul nostru, ai dreptul legal sa astepti solutionarea unui dosar care e in pending la INS atata vreme cat durata de asteptare in afara statutului legal (deci dupa expirarea sederii curente) nu depaseste 180 de zile. Daca te apropii de cele 180 de zile, pleci imediat. Dar nu va fi cazul.
Oricum, in locul tau as consulta un avocat.
adivio spune:
Lia stai,legea spune ca durata maxima de sedere nu trebuie sa depaseasca 180 zile din momentul aplicarii vizei de sedere, dupa 180 zile statul este obligat sa elibereze ssn(dar binenteles ca asta nu se aplica la B1/B2). Tocmai de aceea nu se aplica mai mult de 6 luni viza de sedere, indiferent de viza aplicata de ambasada. Asa ca, in concluzie depasirea vizei, indiferent de pending, poate avea repercursiuni la urmatoare intrare.
Llaura spune:
Eu stiu ca teoretic este cum spune ruxij. Practic e cum ti-e bafta si mai ales cei care vor sa vina relativ rapid inapoi (cum sunt bunicii care stau cu nepoti) e bine sa nu faca nimic interpretabil, chiar daca regula e de partea lor...